“Πέτρες, μύθοι και τρέμιθοι”

Χρίστος Φουκαράς επιστρέφει εκεί που πάντα περιδιάβαζε: στη σύζευξη ανθρώπου-φύσης και στη νέα του δουλειά υμνεί εικαστικά την ομορφιά και τη διαχρονικότητα και των δύο. Μέσα από τέσσερα έργα από τον κύκλο “Πρόγονοι”, ο ζωγράφος ανασυστήνει χαμένους παραδείσους και ονειρικά δημιουργήματα της φύσης. “Το έργο θα μπορούσε να φέρει την ονομασία ‘Ένας χαμένος παράδεισος'”, σχολιάζει ο ίδιος. “Αν δεν χανόταν, οι άνθρωποι σήμερα και στο μέλλον θα είχαν τον δικό τους πράσινο γήινο παράδεισο. Τώρα υπάρχει μόνο στη μνήμη και στην Τέχνη.” Στη νέα του έκθεση, εκτός από τα τέσσερα νέα του έργα, ο Χρίστος Φουκαράς θα παρουσιάσει, επιπλέον, ένα νέο πρότζεκτ με ζωγραφική παρέμβαση πάνω σε θαλασσινά βότσαλα και μια σειρά από παστέλ που αποτελούν προέκταση του πρότζεκτ με τις πέτρες.

+ Εγκαίνια την 1η Φεβρουαρίου στις 19:30 στην γκαλερί Γκλόρια [Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία]. Την έκθεση θα προλογίσει ο διευθυντής του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης, Χαράλαμπος Μπακιρτζής. Διάρκεια μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2019. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:30-12:45, 17:30-20:00 και Σάββατο 10:30-12:45.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αρχή με residency για την Art Seen

Με τρεις εκθέσεις εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν 2017-18 η γκαλερί Art Seen στη ...

Σε ποι@ ανήκει αυτό το έργο;

Πρόκειται για ένα από τα έργα που εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα και θα επιστραφούν στους ...

Κάτω από την επιφάνεια

Ένα έργο υποδομής για την επέκταση της γραμμής του μετρό Βορρά / Νότου του ...

«Δωμάτια» της Χαριτίνης Κυριάκου

«Για την πέμπτη της ατομική έκθεση, αυτο-αποκλεισμένη από τα γήινα, η Χαριτίνη Κυριάκου χρησιμοποιεί ...

Ο Λουκάνικος ζει

Περαστικός στην Αθήνα προσπερνά γκράφιτι των καλλιτεχνών δρόμου Smart, N_Grams and Martinez που εικονίζει ...

Παναγιώτης Τοφή

Ο Παναγιώτης Τοφή θέλει μαγεία, γιασεμί και βασιλικό Τι κάνεις; Μόλις ολοκλήρωσα την πρώτη ...

X