“Πέτρες, μύθοι και τρέμιθοι”

Χρίστος Φουκαράς επιστρέφει εκεί που πάντα περιδιάβαζε: στη σύζευξη ανθρώπου-φύσης και στη νέα του δουλειά υμνεί εικαστικά την ομορφιά και τη διαχρονικότητα και των δύο. Μέσα από τέσσερα έργα από τον κύκλο “Πρόγονοι”, ο ζωγράφος ανασυστήνει χαμένους παραδείσους και ονειρικά δημιουργήματα της φύσης. “Το έργο θα μπορούσε να φέρει την ονομασία ‘Ένας χαμένος παράδεισος'”, σχολιάζει ο ίδιος. “Αν δεν χανόταν, οι άνθρωποι σήμερα και στο μέλλον θα είχαν τον δικό τους πράσινο γήινο παράδεισο. Τώρα υπάρχει μόνο στη μνήμη και στην Τέχνη.” Στη νέα του έκθεση, εκτός από τα τέσσερα νέα του έργα, ο Χρίστος Φουκαράς θα παρουσιάσει, επιπλέον, ένα νέο πρότζεκτ με ζωγραφική παρέμβαση πάνω σε θαλασσινά βότσαλα και μια σειρά από παστέλ που αποτελούν προέκταση του πρότζεκτ με τις πέτρες.

+ Εγκαίνια την 1η Φεβρουαρίου στις 19:30 στην γκαλερί Γκλόρια [Ζήνωνος Σώζου 3, Λευκωσία]. Την έκθεση θα προλογίσει ο διευθυντής του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντης, Χαράλαμπος Μπακιρτζής. Διάρκεια μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2019. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:30-12:45, 17:30-20:00 και Σάββατο 10:30-12:45.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αυτή είναι η Καμράν Αζίζ

Μουσικός και φαρμακοποιός, κόρη του Μεχμέτ Αζίζ, του σπουδαίου γιατρού που καταπολέμησε τη μαλάρια ...

Noratlas

Ο Τύμβος όπως ήταν τα πρώτα χρόνια μετά το 1974, όπου παραμένει θαμμένο το ...

Fish n’ Chips

Πρώτη προβολή σήμερα, Κυριακή, για την ταινία Fish n’ Chips, του -γεννημένου στην Αμμόχωστου ...

Μια μέρα για τον Ακάμα

Ένα μονοήμερο φεστιβάλ για τον Ακάμα διοργανώνεται στον Μόλο Λεμεσού σήμερα, από τις 12 ...

“Οι Παθκιές της Αφροδίτης”

24.7.2011 Ο ποιητής Χαράλαμπος Δημοσθένους αποχώρησε για πάντα στις 18 Φεβρουαρίου 2011. Ως υπενθύμιση ...

O Caravaggio δεν είναι ποτέ πίσω μας, είναι το μέλλον μας”*

Ο Γιάννης Κουνέλλης αποφάνθηκε τη *ρήση του τίτλου σε μια συνέντευξή του το 2007. ...

X