Πρόσκληση για υποβολή συμμετοχών στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα»

Με στόχο να προάγει την αξία της ιστορικής έρευνας, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» απευθύνεται στους δημιουργούς ιστορικού και κοινωνικο-πολιτικού ντοκιμαντέρ ανά τον κόσμο για να υποβάλουν τις ταινίες τους από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 15 Μαΐου 2019.

Οι αιτήσεις και οι όροι συμμετοχής του φεστιβάλ είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://beyondborders.gr/prosklisi/ypovoli/.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) με τη στήριξη της Ecrans des Mondes(Παρίσι) και έδρα το ακριτικό Καστελλόριζο. Στη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, θα προβληθούν ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας κλίμακας παραγωγές των πέντε τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα ακολουθήσουν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

Οι ταινίες του διαγωνιστικού θ’ αξιολογηθούν από διεθνή κριτική επιτροπή. Φέτος, πρόεδρος της επιτροπής έχει αναλάβει ο πολυβραβευμένος Αυστραλός ντοκιμαντερίστας Νικ Τόρενς. Η επιτροπή θ’απονείμει δύο βραβεία, Καλύτερου Ιστορικού Ντοκιμαντέρ και Καλύτερου Κοινωνικοπολιτικού Ντοκιμαντέρ, τα οποία αποτελούν χορηγία της Βουλής των Ελλήνων. Μετά από κάθε προβολή θ’ ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη ή με κάποιον ειδικό επί του θέματος της ταινίας. Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη.

Επίσης, το φεστιβάλ θα βραβεύσει, όπως κάθε χρόνο και δύο ειδικούς συνεργάτες, το Τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης και το Τιμώμενο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, για να τιμηθεί η συνεισφορά τους στις αξίες που πρεσβεύει η διοργάνωση.

To Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και του δήμου Μεγίστης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και επιχειρηματιών και ΜΜΕ.

You May Also Like

Έρχεται το “Animafest Junior Edition”

 Σε αυτό το τετραήμερο θα μάθεις τα πάντα γύρω από την τέχνη του Animation, ...

Εργαστήρια θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου

Τρία νέα εργαστήρια ετοιμάζει για τη νέα περίοδο η σχολή «Εργαστήρι Μουσικής & Θεάτρου ...

O γερμανικός εξπρεσιονισμός σε μια έκθεση

Κινηματογραφικές ταινίες, διαλέξεις, σημαντικά εκθέματα και οπτικοακουστικό υλικό περιλαμβάνει το αφιέρωμα στον γερμανικό εξπρεσιονισμό, ...

Χολιγουντιανό «action» ξανά στην Κύπρο, τον Μάη

Δεύτερη ταινία ετοιμάζεται να γυρίσει στην Κύπρο ο Δημήτρης Λογοθέτης, σκηνοθέτης της ταινίας Jiu ...

Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2020

Οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου ανακοινώνουν ότι ...

X