Μέσα Απριλίου παραδίδεται το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Την τοποθέτηση των καθισμάτων ανέλαβαν Ιταλοί ειδικοί ενώ για τη σκηνή ήρθαν στην Κύπρο Ισπανοί

Γράφει η Γιώτα Χατζηκώστα

Μέσα Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί το νέο Δημοτικό Θέατρο στον Δήμο Λευκωσίας. Αυτό ανέφερε στον «Π»ο Φοίβος Ιακωβίδης, ανώτερος αρχιτέκτονας του Τμήματος Δημοσίων Έργων και ο υπεύθυνος συντονισμού του έργου.

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να τελειώσει η τοποθέτηση των καθισμάτων, δουλειά την οποία ανέλαβαν Ιταλοί ειδικοί που έφτασαν στην Κύπρο για τον σκοπό αυτό. Η νέα οροφή, η οποία τόσο από στατικής όσο και από θερμομονωτικής πλευράς είναι υπερσύγχρονη, ήρθε να αντικαταστήσει την προβληματική που κατέρρευσε το 2008, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Όπως επεσήμανε ο κ. Ιακωβίδης, «το σημερινό θέατρο δεν θα έχει καμία σχέση με το θέατρο που προϋπήρχε πριν την κατάρρευση της στέγης το 2008».

«Ένα στολίδι»

Ως ένα στολίδι που θα κοσμεί την πρωτεύουσα και θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή χαρακτηρίζεται το νέο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το θέατρο είναι χωρητικότητας χιλίων θέσεων, διαθέτει 994 θέσεις για άτομα χωρίς αναπηρίες και έξι θέσεις για ΑμεΑ, ενώ υπάρχει πρόνοια για επιπλέον δέκα θέσεις ΑμεΑ στο πάνω διάζωμα. Για την κάθε λεπτομέρεια εντός και εκτός του θεάτρου υπάρχουν ξεχωριστές ομάδες ειδικών. Όπως αναφέρθηκε, για την τοποθέτηση των καθισμάτων έφτασαν Ιταλοί ειδικοί, ενώ για τη σκηνή -η οποία βρίσκεται προς το τέλος της- αναμένεται η τοποθέτηση του ακουστικού κελύφους και για το σκοπό αυτό ήρθαν στην Κύπρο Ισπανοί ειδικοί.

Για τα θέματα ασφαλείας και για τον εξαερισμό του κτηρίου αναμένεται σύντομα να φθάσουν στη χώρα μας Γάλλοι εμπειρογνώμονες, ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η σωστή λειτουργία του θεάτρου.

Τέλος, εκτός από τις δύο καντίνες που θα υπάρχουν στο ισόγειο, καντίνα θα υπάρχει και στο φουαγιέ στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Στόχος είναι και οι τρεις καντίνες να λειτουργούν με βάση τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ©ΓΙΩΤΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ / ΠΟΛΙΤΗΣ

You May Also Like

Casting Call | πες την ιστορία σου στην Κύπρο της κρίσης

H Greenroom Casting αναζητεί νεαρά άτομα 18 – 35 ετών (ΟΧΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ) για να ...

Η όπερα της Βαρκελώνης ανοίγει ξανά μπροστά σε ένα πράσινο ακροατήριο

Όταν η όπερα Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε τη Δευτέρα για την πρώτη της συναυλία ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 16η

Γράφει η Μαριλένα Ζακχαίου /Ποιήτρια COVID-19 Ημερολόγιο Αυτοπεριορισμού (μεταφρασμένο από τα αγγλικά από την ...

Νεκρός ο Μένης Κουμανταρέας

Νεκρός στο διαμέρισμά του εντοπίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου ο συγγραφέας Μένης ...

Έκθεση «Ηρωίδες της Κύπρου» στο Τεχνόπολις 20

Η έκθεση με τίτλο «Ηρωίδες της Κύπρου» αποτελεί μια συλλογή από πορτρέτα και ιστορίες ...

Κόσμοι από Lego στη Νέα Υόρκη

Γράφει η Χριστίνα Λάμπρου Δύο τόνοι λευκά τουβλάκια καταλαμβάνουν τη φαντασία των Νεοϋορκέζων, οι ...

X