«Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς» 2019

Στην φετινή έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία και Αγγλία ενώ οι τιμές δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ

Για 11η χρονιά, η isnotgallery στη Λευκωσία πραγματοποιεί την ομαδική έκθεση – θεσμό «Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς».

Με μότο «Επειδή η τέχνη είναι προνόμιο όλων», η έκθεση παρουσιάζει έργα «μέσα από μια φρέσκια ιδέα και αντίληψη περί τέχνης και αφήνοντας πίσω αναχρονιστικές αντιλήψεις και απόψεις οι οποίες ανυψώνουν τα καλλιτεχνικά παράγωγα σε ελιτίστικα προϊόντα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της isnotgallery για την έκθεση. «Συνεχίζουμε να αναζητούμε το ‘φρέσκο’ και ‘άφθαρτο’ για να το παρουσιάσουμε στο πιστό φιλοθεάμον κοινό που μας ακολουθεί τόσα και τόσα χρόνια.»

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου 2019.

Στην φετινή έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από νέους καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία και Αγγλία «οι οποίοι δημιουργούν έργα τα οποία έχουν ποιότητα και λόγο για να εκτεθούν στην γκαλερί μας», σημειώνεται ακόμη.

Παρουσιάζονται, επίσης, έργα από καταξιωμένους καλλιτέχνες αφού «ανέκαθεν για μας το ‘πάντρεμα’ διαφορετικών γενεών και το ‘μοίρασμα’ του χώρου μας σε τόσες τεχνοτροπίες από διαφορετικές περιόδους δράσης των καλλιτεχνών ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας.

Πιστεύουμε βαθιά ότι η Τέχνη είναι δικαίωμα όλων, πιστεύουμε ότι η Τέχνη πρέπει να ταξιδεύει, πιστεύουμε, επίσης, ότι η τιμή του κάθε έργου πρέπει να δικαιολογείται και ένας λόγος που δημιουργήσαμε την έκθεση αυτή ήταν να βάλουμε το ιδιαίτερο αυτό θέμα σε μια υγιή βάση. Τέλος, επισημαίνουμε ότι τα κριτήρια επιλογής των έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση ‘Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς’ είναι πολύ υψηλά χωρίς να έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι οι τιμές πώλησης των έργων δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ.»

+ Εγκαίνια στις 27 Φεβρουαρίου στις 19:30 και μέχρι τις 16 Μαρτίου 2019 στην isnotgallery στη Λευκωσία [Οδυσσέως 11, παλιά Λευκωσία / Χρυσαλινιώτισσα]. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 10:30-12:30 & 15:00-18:00, Σάββατο: 10:30-14:00. Πληροφορίες www.isnotgallery.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εργο της Μαριέτας Λιανού που περιλαμβάνεται στην έκθεση.

You May Also Like

David Hockney: “Hockney in Normandy”

Η έκθεση “Hockney in Normandy”, με ζωγραφιές του καλλιτέχνη που δημιούργησε ο ίδιος στο ...

NiMAC: Από την πρώτη έκθεση του 1994, στην επετειακή XXV

«Το Δέντρο: πηγή έμπνευσης, αφορμή δημιουργίας» ήταν ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάστηκε στο ...

Έκθεση Ανθής Πάφιου Στο Πρόζακ

«Κάπου άκουσα τις προάλλες κάποιον να ευγνωμονεί τον πόνο μιας και έτσι νιώθει  ζωντανός, ...

Ιράν: Λευκή σημαία σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς

Η νέα δεκαετία ξεκίνησε με μια νέα πολιτική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και του ...

Διαγωνισμός Γραφιστικής του Ι LOVE GRAPHIC

Προκήρυξη διαγωνισμού για μαθητές Λυκείων Μέσης Εκπαίδευσης και Τεχνικών Σχολών καθώς και φοιτητών Κλάδων ...

Κινητικότητα στον εικαστικό χώρο

Τέσσερις νέοι χώροι -εκ των οποίων οι τρεις είναι ξεκάθαρα αφοσιωμένοι στη σύγχρονη τέχνη- ...

X