«Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς» 2019

Στην φετινή έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία και Αγγλία ενώ οι τιμές δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ

Για 11η χρονιά, η isnotgallery στη Λευκωσία πραγματοποιεί την ομαδική έκθεση – θεσμό «Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς».

Με μότο «Επειδή η τέχνη είναι προνόμιο όλων», η έκθεση παρουσιάζει έργα «μέσα από μια φρέσκια ιδέα και αντίληψη περί τέχνης και αφήνοντας πίσω αναχρονιστικές αντιλήψεις και απόψεις οι οποίες ανυψώνουν τα καλλιτεχνικά παράγωγα σε ελιτίστικα προϊόντα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της isnotgallery για την έκθεση. «Συνεχίζουμε να αναζητούμε το ‘φρέσκο’ και ‘άφθαρτο’ για να το παρουσιάσουμε στο πιστό φιλοθεάμον κοινό που μας ακολουθεί τόσα και τόσα χρόνια.»

Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 27 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαρτίου 2019.

Στην φετινή έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από νέους καλλιτέχνες από Κύπρο, Ελλάδα, Γαλλία και Αγγλία «οι οποίοι δημιουργούν έργα τα οποία έχουν ποιότητα και λόγο για να εκτεθούν στην γκαλερί μας», σημειώνεται ακόμη.

Παρουσιάζονται, επίσης, έργα από καταξιωμένους καλλιτέχνες αφού «ανέκαθεν για μας το ‘πάντρεμα’ διαφορετικών γενεών και το ‘μοίρασμα’ του χώρου μας σε τόσες τεχνοτροπίες από διαφορετικές περιόδους δράσης των καλλιτεχνών ήταν και παραμένει προτεραιότητά μας.

Πιστεύουμε βαθιά ότι η Τέχνη είναι δικαίωμα όλων, πιστεύουμε ότι η Τέχνη πρέπει να ταξιδεύει, πιστεύουμε, επίσης, ότι η τιμή του κάθε έργου πρέπει να δικαιολογείται και ένας λόγος που δημιουργήσαμε την έκθεση αυτή ήταν να βάλουμε το ιδιαίτερο αυτό θέμα σε μια υγιή βάση. Τέλος, επισημαίνουμε ότι τα κριτήρια επιλογής των έργων που παρουσιάζονται στην έκθεση ‘Πλούσια Τέχνη σε Φτωχούς Καιρούς’ είναι πολύ υψηλά χωρίς να έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι οι τιμές πώλησης των έργων δεν υπερβαίνουν τα 500 ευρώ.»

+ Εγκαίνια στις 27 Φεβρουαρίου στις 19:30 και μέχρι τις 16 Μαρτίου 2019 στην isnotgallery στη Λευκωσία [Οδυσσέως 11, παλιά Λευκωσία / Χρυσαλινιώτισσα]. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 10:30-12:30 & 15:00-18:00, Σάββατο: 10:30-14:00. Πληροφορίες www.isnotgallery.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εργο της Μαριέτας Λιανού που περιλαμβάνεται στην έκθεση.

You May Also Like

Δημοπρατείται σπάνιος πίνακας του Ανρί ντε Τουλούζ Λοτρέκ

Τον Ανρί ντε Τουλούζ Λοτρέκ τον έχουμε ταυτίσει με απεικονίσεις καμπαρέ, χαμαιτυπείων, δρόμων του ...

Το «Κορίτσι με το μπαλόνι» του Banksy στο Λονδίνο

Παρουσιάστηκε στο Λονδίνο την 1η Οκτωβρίου, το “Girl with Balloon” (Diptych) του Banksy, (εκτίμηση: ...

Still Life από τη Νικολέττα Παπαμιχαήλ

Η νέα σειρά των έργων της Νικολέττας Παπαμιχαήλ σε χαρτί με πενάκι, μολύβι, κάρβουνο, ...

Island Drag, η νέα έκθεση στο The Island Club της Λεμεσού

Island Drag είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης που παρουσιάζει το The Island Club ...

Η εικαστικός και video artist Άννα Φωτιάδου στο Rencontres Internationales Paris/Berlin

Το βίντεο “Sealed Faithful Halls” της βραβευμένης εικαστικού και video artist Άννας Φωτιάδου επιλέχθηκε ...

The Loneliness of the Soul: Έργα της Τρέισι Έμιν δίπλα σε πίνακες του Μουνκ

Σε αυτή την έκθεση – ορόσημο που φιλοξενείται στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου, ...

X