What a wonderful world – Fragments της Δάφνης Τριμικλινιώτη

Η έκθεση παρουσιάζεται από την 1η Μαρτίου στην γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία

Ύστερα από 12 χρόνια απουσίας, η Δάφνη Μαυροβουνιώτη Τριμικλινιώτη παρουσιάζει τη νέα της εικαστική πρόταση με τίτλο What a wonderful world – Fragments.

Η έκθεση παρουσιάζεται από την 1η Μαρτίου στην γκαλερί Αποκάλυψη, στη Λευκωσία.

«Η Δάφνη είναι αυτή η ζωγράφος που δεν μπορεί να κρύψει τις έντονες ευαισθησίες της. Όλα της τα συναισθήματα καθρεφτίζονται μέσα στις υπέροχες συνθέσεις που έχουν σαν κύριο άξονα τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γκαλερί Αποκάλυψη για την έκθεση.

«Η φύση δεν λείπει ποτέ από τα έργα της Δάφνης καθότι η φύση είναι η προέκταση της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένα μικρό απόσπασμα από παλαιότερη εκτενή κριτική επί του έργου της Δάφνης, στο οποίο η Νάτια Αναξαγόρα αναφέρει επιγραμματικά: «Με απόλυτη σχεδιαστική δεξιοτεχνία και μια θεαματική σύλληψη και διάχυση του φωτός διαμέσου αλλεπάλληλων όγκων και πολλαπλών χρωματικών στρωμάτων, η ζωγράφος διοχετεύει στον καμβά, με σύνεργα το λάδι και το ακρυλικό, μια ατμόσφαιρα αέρινης διαφάνειας και υδάτινης ρευστότητας. Σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα προστίθενται και τα συναισθήματα ζωής, έρωτα, ελπίδας, χαράς, λύπης…»

Στη νέα της δουλειά, η ζωγράφος παρουσιάζει «στιγμές-εικόνες ενός όμορφου αλλά αντιφατικού κόσμου», σημειώνει η ίδια. «Πότε αυτές μετουσιώνονται ως γλυκιά ελπίδα, και χρωματίζονται σαν λυρικές ωδές σ’ ένα κόσμο τραγουδώντας μιαν απέραντη ομορφιά που είναι διάχυτη γύρω μας, την οποία ανεπαρκώς εκτιμούμε. Πότε όμως τα θραύσματα είναι στιγμές απόγνωσης από εικόνες οδύνης και δυστυχίας που είναι τόσο πλησίον μας – η γαλάζια Μεσόγειος έγινε μαυροφορούσα που κλαίει τα παιδιά της.»

Ποια είναι

Η Δάφνη Τριμικλινιώτη γεννήθηκε στη Λεμεσό. Έζησε 35 χρόνια στο Λονδίνο όπου σπούδασε τέχνη στο Hornsey College of Art, Middlesex University, London. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Λεμεσού και Λονδίνου. Έχει στο ενεργητικό της 15 ατομικές εκθέσεις και πολυάριθμες ομαδικές, στην Κύπρο, Λονδίνο, Ελλάδα κ.α.

Διετέλεσε μέλος σε πολλές κριτικές επιτροπές σε θέματα που αφορούν την εικαστική τέχνη για διάφορους Οργανισμούς και Δημόσιες Υπηρεσίες. Το 2010 της απονεμήθηκε Τιμητικό Δίπλωμα από την Κυπριακή Δημοκρατία για τη συμβολή της στην οικοδόμηση της σύγχρονης πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Κύπρου.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου από το 1980 και υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο από τη θέση του Ταμία το 2003-2006, και Προέδρου 2006 -2012. Η Δάφνη Τριμικλινιώτη διαγράφει μια σημαντική πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Κύπρου, έχει δείξει μια μεγάλη αφοσίωση και συνέπεια προς την τέχνη που υπηρετεί και αυτό γίνεται ολοφάνερο στα έργα της.

Έργα της βρίσκονται σε διάφορες κρατικές και ιδιωτικές συλλογές σε πολλές χώρες του κόσμου.

+ Την έκθεση What a wonderful world – Fragments της Δάφνης Τριμικλινιώτη θα εγκαινιάσει την Παρασκευή 1η του Μάρτη 2019 η κυρία Ανδρούλλα Βασιλείου, στις 19:30 στην Γκαλερί Αποκάλυψη [Χύτρων 30, Μέγαρο Τοφάρκο, Λευκωσία]. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 16 Μαρτίου 2019. Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 13:00, 16:00 – 20:00, Σάββατο 10:30 – 13:00. Πληροφορίες τηλ. 22300150. 

You May Also Like

O Σεζάν στο MoMA: Μία έκθεση με φρέσκια κριτική ματιά στις μεθόδους του πρωτοπόρου της μοντέρνας τέχνης

Η έκθεση “Cézanne Drawing” στο ΜοΜΑ θα είναι η πρώτη μεγάλη απόπειρα συγκέντρωσης και ...

Six impossible things before breakfast

Ολοκληρώνεται αύριο στον χώρο We Are Bud στο Μεταξουργείο στην Αθήνα η έκθεση “Six ...

Redesign Fashion Thematic Exhibition από το Δώστου Chance

Το Δώστου Chance διοργανώνει την εκπαιδευτική και θεματική έκθεση Redesign Fashion Thematic Exhibition, τον ...

Φιλοξενούμενες ματιές στην Κύπρο

Το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation Κύπρου στην ύπαιθρο πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε από ...

Έκθεση οσφρητικών γλυπτών στο Παρίσι

Μπορεί η αίσθηση της όσφρησης να είναι μέσον για καλλιτεχνική δημιουργία; Θετικά απαντά η ...

Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Ένα έργο με πολλά μηνύματα στο εξώφυλλο του New Yorker

Το εξώφυλλο του περιοδικού New Yorker φιλοξενεί το έργο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ, “Hearth” από ...

X