«Ύμνος προς τη φύση» του Σωτήρη Ιωάννου

Με μια έκθεση που αποτελεί ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του θέμα, τη φύση, ο καλλιτέχνης Σωτήρης Ιωάννου παρουσιάζει τη νέα εικαστική του πρόταση που ο ίδιος διαχωρίζει σε δύο ενότητες, που διαπραγματεύονται το ίδιο θέμα αλλά δοσμένες μέσα από δύο διαφορετικές γωνιές.

Η μια σειρά αποτελείται από έργα εξαιρετικής απλότητας με τις ελάχιστες παρεμβάσεις, με σχηματοποίηση όλων των στοιχείων της φύσης με την βοήθεια των γεωμετρικών σχημάτων και την χρησιμοποίηση  δυνατών χρωματισμών.

Τα έργα ταξινομούνται χρωματικά σε επίπεδα χωρίς βάθος και με στρογγυλοποίηση στοιχείων όπως δέντρων, θάμνων κ.α.

 

 

Σε μια συνέχεια αυτής της τεχνοτροπίας και προχωρώντας κάποια βήματα, μετά έχουμε την άλλη ενότητα που καταλήγει καθαρά γεωμετρική.

Με τη χρήση όλων των γεωμετρικών σχημάτων που μέσω αυτών δημιουργείται πια η τελική εικόνα. Είναι στην καθομιλουμένη μια σύζευξη σχημάτων με καθαρούς χρωματισμούς που δημιουργούν ενδιαφέρουσες εικόνες τοπίων και χώρων.

Ένα παιχνίδι με ζεστά και ψυχρά χρώματα, ένα παιχνίδι με σχήματα, τρίγωνα, ρόμβους που ταιριάζουν το ένα μέσα στο άλλο ωσάν ένα κανονικό πάζλ.

Ο Σωτήρης Ιωάννου έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία με την οικογένεια του.

Σπούδασε κεραμική στο Camperwell school of art & crafts του Λονδίνου. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του δημιούργησε δικό του εργαστήρι κεραμικής μαζί με άλλους κεραμιστές στο Ν. Λονδίνο, όπου συνέχισε να εργάζεται εμπνεόμενος από την προκλασική κυπριακή κεραμική, η οποία ακόμη συνεχίζει να επηρεάζει τα έργα του.

Με την πάροδο του χρόνου και μετά από άπειρες ώρες ενασχόλησης με την κεραμική ο Ιωάννου μετακινείται στο τομέα της ζωγραφικής για ένα πολύ σοβαρό λόγο.

Η ζωγραφική σαν μέσω έκφρασης διαπίστωσε ότι τον εξυπηρετούσε πιο πολύ, τόσο θεματικά όσο και συναισθηματικά και άρχισε να τον κερδίζει. Του έδινε περισσότερες δυνατότητες να δείξει χρωματικές φάσεις και όψεις στο περιβάλλον και την ρευστότητα της κίνησης. Έκτοτε ασχολείται με την ζωγραφική.

Έχει διοργανώσει πολλές εκθέσεις στο Λονδίνο, τις δεκαετίες του 70΄80΄και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας.

Από το 2000 αποφάσισε να επαναπατριστεί και επιστρέφει στην Κύπρο, όπου άνοιξε ιδιωτική σχολή τέχνης που διδάσκει τέχνη και συνεχίζει την δική του δημιουργία. Η έκθεση με τίτλο “Ύμνος προς τη φύση” θα ανοίξει τη Τρίτη 12/2 στη γκαλερύ Αποκάλυψη ώρα 19:30 και θα διαρκέσει εώς τις 27 του ίδιου μήνα.

You May Also Like

“It’s Getting Hot in Here” από την Ελένη Φύλα

Η Edit Gallery στη Λεμεσό με χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Ελένης ...

«Παράδοξη Αφροδίτη»: το σημείωμα των επιμελητριών

Στο επίσημο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 εντάσσεται η μεγάλη εικαστική έκθεση ...

«A Little Bit of Everything»: έκθεση φωτογραφίας της Μπογιάνα Λοϊζου

«A Little Bit of Everything» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης που παρουσιάζει η ...

«Θώρε Σκέδια, Μέρες Εικονογράφησης»: διήμερο εκδηλώσεων

Η  Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου (ΕΓΕΚ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της για το ...

Δύο εκθέσεις στα πλαίσια της σειράς KunstRaumGoethe στο Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου

Η δεύτερη έκδοση του KunstRaumGoethe από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζει δύο εκθέσεις των ...

instaντανέ από τον Άντρο Ευσταθίου

“Πόση τέχνη χωρά μέσα σε μια φωτογραφία; Πόση τέχνη χωρά σε μια φωτογραφία που ...

X