Ρεσιτάλ πιάνου με τον Γιάννη Γεωργίου

Στο ρεσιτάλ στο Θέατρο Ριάλτο, ο βιρτουόζος πιανίστας θα ερμηνεύσει δημιουργίες των Μότσαρτ, Ντεμπυσί, Μπραμς και Ραχμάνινοφ

Ένα ρεσιτάλ στο Θέατρο Ριάλτο θα δώσει στις 17 Μαρτίου ο Γιάννης Γεωργίου. Βιρτουόζος πιανίστας, ο Γιάννης Γεωργίου θα παρουσιάσει ένα ποικίλο πρόγραμμα με συνθέσεις διαφορετικών στιλ και εποχών, από ξεχωριστούς συνθέτες.

Στο ρεσιτάλ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει δημιουργίες των Μότσαρτ, Ντεμπυσί, Μπραμς και Ραχμάνινοφ, οι οποίες θα παρουσιαστούν σε τέσσερις ενότητες με γέφυρες κάποια μικρά κομμάτια των Σκαρλάτι και Σκριάμπιν. Το ακροατήριο θα απολαύσει ένα μουσικό κολάζ από πολλές διαφορετικές γλώσσες και μέσα έκφρασης.

Ποιος είναι

Ο Γιάννης Γεωργίου πέρασε την παιδική του ηλικία στην Κύπρο. Παίζει πιάνο από τα έξι του χρόνια και ερωτεύτηκε την κλασική μουσική μέσα από τα πρώτα ακούσματα στο σπίτι του.

Φοίτησε στο ειδικό τμήμα για νέους του Royal College of Music και σπούδασε στο Κολέγιο Μουσικής Trinity του Λονδίνου, με τους Alexander Ardakov και John Bingham, όπου βραβεύτηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς και αποφοίτησε με το ∆ίπλωμα Ερμηνείας DipTCL.

Κυνήγησε το όνειρο του μέχρι τη Μόσχα, στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκι, «ιερός τόπος» για κάθε πιανίστα, με καθηγητές τους Pavel Nersessian και Valery Kastelsky -μαθητή του θρυλικού Heinrich Neuhaus.

 Αποφοίτησε με το ∆ίπλωμα Aspirant και είναι ο μοναδικός Κύπριος πιανίστας που κατάκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο. Έχει εμφανισθεί επίσης ως σολίστ σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ελβετία, Γερμανία.

Το ρεσιτάλ τελείται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη.

+ Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 19:30 στο Θέατρο Ριάλτο. Εισιτήρια προς 12 και 10 ευρώ [μειωμένο]. Πληροφορίες τηλ. 77777745 και ηλεκτρονικό εισιτήριο www.rialto.com.cy

You May Also Like

Αέρας ανανέωσης στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Εξωστρέφεια από τη μια αλλά και εσωτερική διεργασία από την άλλη είναι οι κύριοι ...

Πολυφωνία, μια ηχητική εμπειρία

To φεστιβάλ FANEROMENIS21, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου ...

Οι Reβetien στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Στο πλαίσιο του 21ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου (Μαΐου-Ιουλίου 2018) και σε συνεργασία ...

Old Port Jazz Festival | Τρεις μέρες γεμάτες τζαζ

Τη δική του θέση στον χώρο των διεθνών πολιτιστικών φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στην Κύπρο ...

Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης: Ταγκό στο Σεληνόφως

To ταγκό δεν είναι απλώς μια μουσική φόρμα ή ένα είδος χορού. Είναι “κουλτούρα” ...

Ίδρυμα Τεχνών Φάρος: Alessandro Carbonare Clarinet Trio

Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στον σαγηνευτικό και εκφραστικό ήχο του κλαρινέτου – αλλά πόσο ...

X