3o Διεθνές Poetry Slam Cyprus

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δυο προηγούμενων Διεθνών Poetry Slam στη Λευκωσία, και τριάντα εφτά  χρόνια μετά την πρώτη παράσταση Poetry Slam στο Σικάγο, το Ιδεόγραμμα διοργανώνει στις 18 και 19 του Μάρτη, το 3ο Διεθνές Poetry Slam, 2019, στο  Ίδρυμα ARTos, στη Λευκωσία.

Έξι διεθνώς γνωστοί ποιητές slammers από το εξωτερικό οι:   Μάκης Μούλος – Ελλάδα / Evelyn  Rasmussen Osazuwa – Νορβηγία /  Sebastian Rabsahl – Γερμανία / Nino Mick – Σουηδία / Margalida Followthelida – Ισπανία / Kemény Zsófi – Ουγγαρία,   θα είναι μαζί μας  για να διαγωνιστούν με τους  6 Κύπριους,  που θα επιλεγούν  στις 18 Μαρτίου,  στον ημιτελικό και τον τελικό της 19ης Μαρτίου.

Ο Ιταλός ποιητής-slammer Lello Voce, έχει προσκληθεί σαν Guest slammer  στη φετινή  διοργάνωση.  Ο Lello Voce είναι ο πρώτος που ξεκίνησε το slam στην Ιταλία και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους Ευρωπαίους στο χώρο αυτό.  

Το Poetry Slam είναι ένας διαγωνισμός ποίησης, στον οποίο οι συμμετέχοντες απαγγέλουν την πρωτότυπη δουλειά τους, δραματοποιώντας την ταυτόχρονα. O ποιητής-slammer, έχει στη διάθεσή του μάξιμουμ 3 λεπτά και θα παρουσιάσει το ποίημά του ενώπιον πενταμελούς κριτικής επιτροπής και του κοινού.

Ένα Poetry Slam προκαλεί και προσκαλεί όλες τις ποιητικές φωνές, διαφόρων παραδόσεων, υφών και προσεγγίσεων, να παρουσιάσουν το ποίημά τους με τρόπο που να μεταδώσουν ό,τι πραγματεύεται το ποίημα, είτε είναι πολιτικό, ερωτικό, κοινωνικό, κλπ. θέμα. Οι παραστάσεις αυτές, γκρεμίζουν τα σύνορα μεταξύ ποιητή-slammer, κριτών και κοινού, απελευθερώνοντας το λόγο.

Η οργάνωση και η διεξαγωγή τέτοιων παραστάσεων είναι σημαντική γιατί δίνει τη δυνατότητα σε νέους αλλά και αναγνωρισμένους ποιητές, να απελευθερωθούν και εκφραστούν έξω από τον καθωσπρεπισμό πλαισίων, που συνήθως επιβάλλονται από τον κοινωνικό τους περίγυρο.  


ΧΩΡΟΣ:  ΙΔΡΥΜΑ ΑΡΤΟΣ, Αγίων Ομολογητών 64, τηλ 22 445455, Λευκωσία 

ΧΡΟΝΟΣ: 18 και 19 Μαρτίου 2019, άφιξη: 19.00, έναρξη: 19.30

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:   Μαριάννα Γαλλίδη, μουσικολόγος,  παραγωγός /  Λέα Μαλένη, ηθοποιός , σκηνοθέτης /  Κώστας Μάντζαλος,  εικαστικός καλλιτέχνης  / Μυρτώ Αζίνα Χρονίδου, πεζογράφος, ποιήτρια / Χρίστος Τσιαήλης, ποιητής, συγγραφέας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα, 18 Μαρτίου  –  άφιξη 19.00 / έναρξη 19.30

Lello VoceGuest Slammer – Περφόρμανς

Θα διαγωνιστούν όλοι οι συμμετέχοντες ποιητές-slammers από την Κύπρο και θα επιλεγούν οι 6, που θα διαγωνιστούν μαζί με τους 6 slammers από το εξωτερικό, το δεύτερο βράδυ.

Η καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι,  θα ανδειχθεί  ο National Champion Slammer, επίσης 2ος και 3ος νικητές.  Ο National Champion Slammer θα λαμβάνει μέρος στο EU Poetry Slam Championship που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα της Ευρώπης, καθώς και στη διοργάνωση UNESCO and world championship of Poetry Slam.

Ο κάθε ποιητής έχει στη διάθεσή του,  3 λεπτά.

Τρίτη, 19 Μαρτίου  –   άφιξη 19.00 / έναρξη 19.30

Lello VoceGuest Slammer – Περφόρμανς

Θα ακολουθηθεί η σειρά παρουσίασης/επιλογής: 12-6-3

Στο πρώτο μέρος  θα διαγωνιστούν όλοι οι  ποιητές-slammers: 6 από το εξωτερικό και 6 από την Κύπρο. Η πρώτη επιλογή των 6 επικρατέστερων θα γίνει μετά το πέρας των δράσεων.

Στο δεύτερο μέρος θα διαγωνιστούν οι 6 επιλεγέντες ποιητές-slammers και μετά το πέρας των δράσεων, θα ανακηρυχτούν οι 3 νικητές (1ος -2ος -3ος )  

Συμμετέχοντες ποιητές-slammers από το εξωτερικό:

Lello Voce – Ιταλία / Μάκης Μούλος – Ελλάδα / Evelyn  Rasmussen Osazuwa – Νορβηγία /  Sebastian Rabsahl – Γερμανία / Nino Mick – Σουηδία / Margalida Followthelida – Ισπανία / Kemény Zsófi – Ουγγαρία

Ανοικτή πρόσκληση προς τους ποιητές που διαμένουν στην Κύπρο.

You May Also Like

Σαν σήμερα στις 7/10/1849, πεθαίνει ο Έντγκαρ Άλλαν Πόε.

Ο Πόε, Αμερικανός ποιητής και πεζογράφος, υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του αμερικανικού ...

Έκθεση για τον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες στις ΗΠΑ

«Βασικά, η λογοτεχνία δεν είναι άλλο παρά ξυλουργική» είχε πει ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, ...

Οι νέες εκδόσεις του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών

Το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (ΚΕΕ)  του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τις πιο κάτω ...

Φρίντα Κάλο, Viva la vida!

Pino Cacucci Εκδόσεις Άγρα Ένα βιβλίο με 96 μόνο σελίδες, με συμπυκνωμένο λόγο, χωρίς ...

«Αλήθειες, όνειρα κι ειρήνη» της Δήμητρας Σωκράτους

Η Δήμητρα Σωκράτους παρουσιάζει μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δραστηριότητες την ποιητική της συλλογή ...

Από το 45ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΕΦ (ΙΙ)

Η εισήγηση της Βαλεντίνας Δημητριάδου – Σαλτέ (φιλολόγου) είχε τον τίτλο “Όψεις της Κύπρου ...

X