«Εναλλακτικό τοπίο» στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά

Με το θέμα της πρώτης έκθεσής της η Δήμητρα Σέργη παρουσιάζει στο κοινό με μοναδικό τρόπο διαφορετικά είδη τοπίων και κτηρίων

Η Δήμητρα Σέργη παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Εναλλακτικό τοπίο» στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά, στη Λάρνακα.

Με το θέμα της έκθεσής της η καλλιτέχνις παρουσιάζει στο κοινό με μοναδικό τρόπο διαφορετικά είδη τοπίων και κτηρίων.

«Με μια ελευθερία αποδόμησης χτίζει τα δικά της κτήρια μέσα από ένα όνειρο και μια ανάμνηση», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της γκαλερί.

«Κάποιες φορές επικεντρώνεται σε πόλεις ονειρικές να διαφαίνονται από μακριά ενώ σε άλλες περιπτώσεις με σαγηνευτικές νεκρές φύσεις αποδόμησης και συντρίμια να διακρίνει κανείς την φθορά των κτηρίων, την κατακερματισμένη πραγματικότητα.

Επικεντρώνεται κυρίως στη παραμελημένη κατασκευή κτηρίων και διάλυση κατοικιών και γενικά με αρχιτεκτονικά υπολείμματα. […] Το στυλ της τέχνης της είναι ελαφρώς αφηρημένο γεμάτο χρώματα της φύσης και ασυνήθιστες υφές. Της αρέσει να χρησιμοποιεί έντονα χρώματα, πολλά είδη υλικών, πάστες, λαδοπαστέλ, μολύβια, χαρτί και ύφασμα. Εμπνέεται από τη φύση και την ομορφιά της. Το στοιχείο της υφής είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτήν καθώς χρησιμοποιεί φυσικά στοιχεία που συνδέονται με το θέμα. Ανταποκρίνεται στα τοπία και όχι απλώς στην αντιπροσώπευση των πραγματικών τόπων.»

Ποια είναι

Η Δήμητρα Σέργη γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1971. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας στον κλάδο των Ξένων Γλωσσών και σπούδασε Τουριστικά στο Intercollege στην Κύπρο. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο και στη συνέχεια έχει πάρει πτυχίο στις Καλές Τέχνες από το University of West of England του Bristol το 2014. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Η ίδια έχει επιμεληθεί εκθέσεις και έχει φτιάξει κοστούμια για εικαστικό performance στην έκθεση ‘anima-animus’.

+ Εγκαίνια στις 15 Μαρτίου στις 19:00 από τη βουλευτή του ΔΗ.ΣΥ Λάρνακας Αννίτα Δημητρίου. Η έκθεση θα παραμείνει στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά [Σταδίου 45, Λάρνακα] μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019. Πληροφορίες τηλ. 24621109. 

You May Also Like

Όλαφουρ Ελίασον: Ο σπουδαίος καλλιτέχνης και τα έργα του για το κλίμα στην πρώτη γραμμή του 2021

Αφιέρωμα στον Όλαφουρ Ελίασον, παγκοσμίως διάσημος για τις εγκαταστάσεις του που συνδέουν την ποίηση ...

“YEAR ONE”: Ατομική Έκθεση του Ανδρέα Στυλιανού

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του νεαρού Κύπριου εικαστικού ...

Εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία της η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή

Η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή στο χωριό Πλατανίστεια της Λεμεσού εξαναγκάζεται να αναστείλει τη λειτουργία ...

Τελετή Βραβείου «Τεύκρος Ανθίας- Θοδόσης Πιερίδης» 2020

Η τελετή απονομής του Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας – Θοδόσης Πιερίδης» για το ...

«Συγκλίσεις μαυρόασπρου και Χρώματος» από τον εικαστικό Χρίστο Χρίστου

Η Γκαλερί Αποκάλυψη θα φιλοξενήσει έργα του εικαστικού Χρίστου Χρίστου, στο πλαίσιο της έκθεσης με ...

«Captured by Georgia Savva», έκθεση φωτογραφίας στο 6Χ6

Στις 3 Ιουλίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6, στη Λεμεσό, η έκθεση της Γεωργίας ...

X