Στις 12 Απριλίου παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος» ξεκινά το φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους που αποτελεί μέρος της μεγάλης διοργάνωσης.

Με ταινίες που απευθύνονται σε μικρούς και έφηβους θεατές και στις οποίες πρωταγωνιστούν μικροί υπερήρωες, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και νέους έχει στόχο την ενίσχυση της αντιληπτικής, αισθητικής και νοητικής ωρίμανσης των θεατών ηλικίας 9 έως 14 ετών.

Από φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με την παιδική έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Κύπρου – Όψεις του Κόσμου (Animafest Cyprus).

Στόχος του φεστιβάλ είναι η αντιληπτική, αισθητική και νοητική ωρίμανση παιδιών 9-14 ετών

Τα εργαστήρια

Εκτός από τις ταινίες (οι τίτλοι των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα και οι οποίες θα προβληθούν τόσο για σχολεία αλλά και για το κοινό), η διοργάνωση περιλαμβάνει την πραγματοποίηση εργαστηρίων.

«Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εργαστήρια με αξιόλογους εκπαιδευτές, επαγγελματίες του χώρου, που στοχεύουν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και καλλιέργειας της φαντασίας και των συναισθημάτων τους», σημειώνουν σχετικά οι διοργανωτές του φεστιβάλ, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο.

Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εργαστήρι με θέμα «Υποκριτική στην κάμερα» με τον ηθοποιό Ανδρέα Τσέλεπο [13 Απριλίου] αλλά και να μάθουν να φτιάχνουν μια ταινία με κινητό τηλέφωνο (τεχνική κινηματογράφησης, σκηνοθεσία, μοντάζ) με τη σκηνοθέτιδα / παραγωγό του BBC Laura Gaynor [13, 14 Απριλίου]. Ένα τρίτο εργαστήρι έχει θέμα «Κινηματογραφική Αφήγηση στον Κόσμο της Εικονικής Πραγματικότητας (Storytelling in VR)» και θα το παρουσιάσει ο Δώρος Πολυδώρου [14 Απριλίου].

Και animation

Μια παρουσίαση – εισαγωγή στην τέχνη του κινουμένου σχεδίου και ένα εργαστήρι για παιδιά 9-11 ετών που θα φτιάξουν τη δική τους μικρή ταινία κινουμένων σχεδίων θα δοθούν στο πλαίσιο της συνεργασίας του φεστιβάλ με το Animafest Cyprus.

Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Anmafest Cyprus, ο Μιχάλης Παπανικολάου και η Κατερίνα Παντέλα θα μιλήσουν για τη διαδικασία παραγωγής των βίντεο που δημιούργησαν για τα τραγούδια του Τεμπέλη Δράκου.

+ Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν αργότερα. Περισσότερες πληροφορίες το κοινό θα μπορεί να βρει στη σελίδα https://cyprusfilmdays.com/index.php/cfd-for-children/ , στο fb  https://www.facebook.com/CFDchildren/,  στο τηλ. 70008242, και στο ηλ.ταχυδρομείο cyprusfilmdaysyouth@gmail.com

H κεντρική φωτογραφία είναι από το βίντεο «Ο πατέρας», τραγούδι για τον τεμπέλη δράκο, ένα από τα βίντεο που θα συζητηθούν σε παρουσίαση του Μιχάλη Παπανικολάου και της Κατερίνας Παντέλα.

You May Also Like

22ο Φεστιβάλ Νοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Στην ταινία «Καλωσήρθατε στην Τσετσενία» ο Χρυσός Αλέξανδρος του Φεστιβάλ

Απονομή των βραβείων του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ σήμερα, με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» καλύτερης ...

«Το φάντασμα του Πήτερ Σέλλερς » στη Βενετία

Το ντοκιμαντέρ του Πήτερ Μέντακ με θέμα το γύρισμα μιας ταινίας στην Κύπρο το ...

78ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ με σατιρική κωμωδία για τον κόσμο του κινηματογράφου

Μια απολαυστική, με σατιρικές αιχμές, κωμωδία, έδωσε μια άλλη νότα στο μέχρι σήμερα πρόγραμμα ...

O κυπριακός κινηματογράφος ταξιδεύει στην Πάφο

«Κυπριακός Κινηματογράφος και Σκηνοθέτες» είναι ο τίτλος του αφιερώματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ...

Το Χόλιγουντ διακόπτει γυρίσματα και παραγωγές εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων της Covid-19 στο Λος Άντζελες

Το Χόλιγουντ ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος γυρισμάτων και παραγωγών, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ...

Αχώριστες | Η προοπτική της αυτονομίας

Γράφει η Δέσποινα Χριστοδούλου | @DespiChri Οι σιαμαίες αδελφές Νταίζη και Βαϊόλα πρωταγωνιστούν στις ...

X