Νέα σκίτσα από τη Χαριτίνη Κυριάκου

Σκίτσα με μολύβι, μελάνι και ακρυλικό σε χαρτί παρουσιάζει στη νέα της δουλειά η Χαριτίνη Κυριάκου

Η Χαριτίνη Κυριάκου καλωσορίζει την άνοιξη και μεταφέρει το ατελιέ της στο πατάρι του καφενείου Πρόζακ με νέα σκίτσα από μολύβι, μελάνι και ακρυλικό σε χαρτί.

Ποια είναι

Η Χαριτίνη Κυριάκου, γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία.

Αφού αποφοίτησε από το Art and Design Foundation Course Centre, στα 18 της έφυγε για σπουδές στον κλάδο Fine Arts στο Πανεπιστήμιο Hertfordshire της Αγγλία.

Μετά από δύο χρόνια, βρέθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Μουσική Τεχνολογία στο ΙΕΚ Ακμή.

 2001:  Με την επιστροφή της στην Κύπρο, παρουσίασε στο Καφεωδείο την πρώτη της ατομική έκθεση, με τίτλο «Θήλυ» και κεντρικό θέμα, το γυμνό γυναικείο σώμα.

 2006:  Κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο  «Αφού Eρώ», με δικά της ποιήματα που συνοδεύονται από επίσης δικά της σχέδια.

 2009:  Πραγματοποίησε τη δεύτερη ατομική της έκθεση με τίτλο «Χαριτίνη» στην Γκαλερί 2 όπου παρουσίασε μια σειρά απο άδια δωμάτια της καθημερινότητας. 

2010:  Εικονογράφισε ένα ημερολόγιο για την Bookworm publication, φιλοτέχνησε 13 σκίτσα με μολύβι, ένα για κάθε μήνα και ένα για το εξώφυλο. Αυτά τα σκίτσα απετέλεσαν την τρίτη της έκθεση με τίτλο «Μήνες Μείνε». 

 2011:  Στον πολυχώρο τέχνης Ιs Not A Gallery , παρουσιάσε την τέταρτη κατά σειρά ατομική έκθεση της με τίτλο “Προσωπικά μου πρόσωπα”, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά δουλειά από προσωπογραφίες.

2001-2011: Κατά τη διάρκεια των δέκα αυτών χρόνων, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Ταυτόχρονα με την ζωγραφική, εξελίσσει και τη μουσική της πορεία.

Παράλληλα, λαμβάνει μέρος σε συναυλίες στο πλαίσιο των οποίων παρουσιάζει και δικά της τραγούδια, υπήρξε μέλος συγκροτημάτων εκ των οποίων «Σιυλλόπελλες», «Μαινάδες»,  «Grandel Babies», «Τραυματίες Καναπέ», «Ωμέγα 3» και «Sandy Brour».

2012: Κυκλοφόρησε το άλμπουμ «μαιτρέσα μου», μια συλλογή από δέκα δικά της τραγούδια άκρως ερωτικά και ένα ορχηστρικό κομμάτι, το οποίο διένειμε δωρεάν μέσω διαδικτύου.

2013-2016: Δίνει όλη της την ενέργεια και ασχολείται αποκλειστικά με την μπάντα της “Sandy Brour” παίζοντας covers και τραγούδια της σε διάφορα μέρη και φεστιβάλ του νησιού. 

2016: Κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος της μπάντας που έχει τίτλο “οι Sandy Brour” και περιλαμβάνει πέντε δικά της κομμάτια και δύο επανεκτελέσεις  [www.sandybrour.com]   .

Πραγματοποίησε τη πέμπτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Δωμάτια» στον πολυχώρο τέχνης Γκαράζ την οποία επιμελήθηκε ο Χρίστος Κυριακίδης.   

2017: Σε συνεργασία με τη Δέσποινα Ράγκου [www.823pm.com]  η οποία φιλοτέχνησε με τυπογραφία τα ποιήματα της, κυκλοφορεί το δεύτερο της βιβλίο με τίτλο “ΗΜΛ” το οποίο παρουσιάζει μαζί με ηλεκτρική κιθάρα και αφήγηση σε διάφορα μέρη του νησιού. Την ίδια χρονιά παρουσίασε για πρώτη φορά μινιατούρες στο καφενείο Πρόζακ με τίτλο “πηλά“.

2018: Πραγματοποίησε την έκτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Του πόθου το Ερεβώδες» στον Πολυχώρο τέχνης Ιs Not A Gallery με 19 πίνακες μικρών διαστάσεων και σκοτεινών τόνων, ακρυλικό σε ξύλο.

+ Από την Πέμπτη 14 μέχρι το Σάββατο 23 Μαρτίου, καθημερινά 12:00-22:00 εκτός Κυριακής.

Πληροφορίες για τη δουλειά της μπορείτε να βρείτε στο σάιτ της, εδώ

You May Also Like

Stones to Dust, της Κίκας Ταλιαδώρου Coles

Το νέο της εικαστικό έργο με τίτλο Stones to Dust παρουσιάζει από την Παρασκευἠ ...

Έκθεση για τον φωτογράφο Μπιλ Κάνινγχαμ στη Νέα Υόρκη

Ο Bill Cunningham, ο θρυλικός φωτογράφος του street style που πέρασε δεκαετίες φωτογραφίζοντας τις ...

Oι 12 επιτοίχιοι τάπητες που σχεδίασε ο Ραφαήλ στο Καπέλα Σιστίνα

Το να προσθέσεις κάποιο έργο, όσο μεγαλόπνοο και να είναι τούτο, πλάι στις αριστουργηματικές ...

Μια έκθεση για τα σύνορα

Το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου ...

Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε σε δημοπρασία ένας πίνακας του Σάντρο Μποτιτσέλι

Στην τιμή ρεκόρ των 92,2 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε σήμερα ένας πίνακας του διακεκριμένου ζωγράφου ...

Το Λβιβ ανοίγει ξανά γκαλερί τέχνης «για να δείξει ότι είμαστε ζωντανοί».

Στο μεγαλειώδες και επιβλητικό παλάτι Ποτόκι του Λβιβ, τώρα η Εθνική Πινακοθήκη αυτής της ...

X