O ΘΟΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου

Με δύο ομιλίες από την Ανθή Αντωνιάδου και τον Σταύρο Ιωάννη Μπένο, μία έκθεση κοστουμιών και μία παράσταση ανοιχτή στο κοινό, ο ΘΟΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου γιορτάζει την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου όπως ορίστηκε η 27η Μαρτίου, με μια εκδήλωση που περιλαμβάνει δύο ομιλίες και μια έκθεση στο κτήριο ΘΟΚ.

Πρώτη ομιλήτρια θα είναι η ηθοποιός και αρχαιολόγος Ανθή Αντωνιάδου η οποία θα μιλήσει για τα Αρχαία Θέατρα.

Θα ακολουθήσει ομιλία του Σταύρου Ιωάννη Μπένου, Προέδρου του Σωματείου Διάζωμα στην Ελλάδα που στόχο έχει την ανάδειξη και την καθολική προστασία μιας ξεχωριστής κατηγορίας μνημείων, των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης. Ο κ. Μπένος διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδας στις κυβερνήσεις Σημίτη.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Αντιγόνη Αθηαινίτη.

Στο χώρο του φουαγιέ, θα εκτίθενται κοστούμια και αφίσες Αρχαίου Δράματος από παραστάσεις του ΘΟΚ.

Ανοιχτή παράσταση για το κοινό

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου, ο ΘΟΚ θα δώσει μια παράσταση για το κοινό με δωρεάν είσοδο στην παραγωή της Νέας Σκηνής ΘΟΚ «Η αρρώστια της νιότης». Περισσότερα εδώ.

Οι παρουσιάσεις στις 27 Μαρτίου

  • Τα Αρχαία Θέατρα της Κύπρου – Ανθή Αντωνιάδου, Ηθοποιός-Αρχαιολόγος

Ένα ταξίδι στην ιστορία της θεατρικής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο, κυριότερα μέσα από την αναλυτική τεκμηρίωση των σωζόμενων Αρχαίων Θεάτρων της Κύπρου, με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα, τις φιλολογικές και επιγραφικές μαρτυρίες.
Μέσα από τη συνολική μελέτη των Αρχαίων Θεάτρων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο διαφαίνεται ο χαρακτήρας της κυπριακής κοινωνίας και ότι το κυπριακό κοινό απολάμβανε το θέατρο και εν γένει το θέαμα από την αρχαιότητα.

Η Ανθή Αντωνιάδου είναι ηθοποιός, αρχαιολόγος. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Επιστήμες της Αρχαιότητας με πεδίο έρευνας την αρχαιολογία και την ιστορική-κοινωνική διάσταση των Αρχαίων Θεάτρων του ελληνορωμαϊκού κόσμου. Έχει πτυχίο στην Υποκριτική και στην Ιστορία-Αρχαιολογία.

  • Η Αξία και η μαγεία των συνεργειών – Σταύρος Ιωάννης Μπένος, Πρόεδρος Σωματείου Διάζωμα

Με γενικό πρόσταγμα «Τα μνημεία στο κέντρο της ζωής» και αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της απόλυτης συνέργειας μεταξύ των πολιτών, των φορέων και των θεσμών του κράτους, των χορηγών και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, το Σωματείο Διάζωμα σχεδιάζει και προτείνει την υλοποίηση νέων ολιστικών προγραμμάτων πολιτιστικού τουρισμού, στόχος των οποίων είναι αφ’ ενός μεν η ανάδειξη και προστασία των μνημείων, αφ’ ετέρου δε η σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο Σταύρος Ιωάννης Μπένος υπηρέτησε το δημόσιο βίο της Ελλάδας ως Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής (Μεσσηνίας 1990-2004, Β΄ Αθήνας 2004-2007), Υφυπουργός Πολιτισμού στη τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη.
Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Διάζωμα, για την διατήρηση και ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων.

+ Στις 27 Μαρτίου στις 19:00 στο κτήριο ΘΟΚ. Είσοδος ελεύθερη. Κρατήσεις τηλ. 77772717, Τρίτη με Κυριακή 10:00-13:30 και 16:00-18:00. 

You May Also Like

Ακροάσεις στον ΘΟΚ

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής Η αρρώστια της νιότης του Φέρντιναντ ...

Πολυχώρος Συνεργείο: «Αγκαλιά από χιόνι»

Πόση δύναμη έχουμε να υπερασπιστούμε τη δική μας αλήθεια; Πόσο έτοιμοι είμαστε να δεχτούμε ...

Ικέτιδες του 1978:Το παρασκήνιο μιας εμβληματικής παραγωγής

Ο σκηνοθέτης Νίκος Χαραλάμπους και η ηθοποιός Μαρία Μίχα ταξιδεύουν στον χρόνο και θυμούνται ...

«Ωδά κι Εκειά» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια

Το έργο περιλαμβάνει ιστορίες παρμένες από το Χρονικό του Λεόντιου Μαχαιρά για την Κύπρο ...

ΚΥΠΡΙΑ 2021: Βάκχες του Ευριπίδη

Στις Bάκχες, πρωταγωνιστής είναι ο Διόνυσος, ο γνωστός αγαθός θεός του κρασιού, της έκστασης ...

«Ο Τζακ και η φασολιά, αλλιώς» στη Λεμεσό

Η παιδική παράσταση του κουκλοθέατρου «Ο Τζακ και η φασολιά, αλλιώς» τις παραστάσεις στη ...

X