Στο After life μαθαίνεις πως η ζωή συνεχίζεται

Ένα από τα αιώνια ερωτήματα, αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο για αυτούς που μένουν πίσω, θέτει ο Ricky Gervais στη νέα του μίνι σειρά στο Netflix, “After life”. Ο απίστευτος τύπος που έφτιαξε το “The Office” έχει καινούργια σειρά και εννοείται πως είναι από αυτές που πρέπει να τσεκάρεις οπωσδήποτε.

Λένε πως ένας πραγματικά καλός κωμικός ξέρει να παίζει εύκολα με τα συναισθήματα. Πως καταφέρνει να βγάζει γέλιο, να σου δίνει μηνύματα, όχι μόνο μέσα από την ευκολία και τη splatter κωμωδία, αλλά μέσα από τις δύσκολες καταστάσεις που περνά ένας άνθρωπος, που περνάμε όλοι. Ο Tony, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο δημιουργός, είχε την τέλεια ζωή. Μέχρι που χάνει τη γυναίκα του από καρκίνο. Από εκείνη την ημέρα που έφυγε το έτερόν του ήμισυ έχασε και τον λόγο ύπαρξής του. Επιχειρεί να αυτοκτονήσει, βρίζει τους πάντες, υιοθετεί το πλέον απαισιόδοξο και μίζερο ύφος που θα μπορούσε να έχει άνθρωπος.

Ο πεσιμισμός του είναι φυσικά η δικαιολογία για κάθε του αντίδραση, ενώ ο μοναδικός λόγος που δεν έχει αυτοκτονήσει ακόμη είναι το σκυλί του, επειδή δεν ξέρει πού να το αφήσει. Είναι απλώς η δικαιολογία για τον φόβο της αυτοκτονίας, είναι η ανάγκη του για να ζήσει, την οποία ακόμη δεν έχει παραδεχθεί. Γενικότερα η σειρά κινείται στο ύφος της δραμεντί, με τα συναισθήματα να εναλλάσσονται αναλόγως των ανθρώπων που συναντά ή τέλος πάντων επηρεάζουν τον Tony.

Η κυρία που επισκέπτεται καθημερινά τον διπλανό τάφο, του συζύγου της, είναι ο καλός του άγγελος που δίνει νόημα στη ζωή του με τις συμβουλές της. Ο ναρκομανής τύπος που κουβαλά τις εφημερίδες είναι τα πάθη και το επιθυμητό σημείο που δεν καταφέρνει ο ίδιος να φτάσει: την απόλυτη εξαθλίωση μέσω των ναρκωτικών μέχρι τέλους. Οι συνάδελφοί του στη δουλειά είναι αυτό που δεν μπορεί ο ίδιος να δει, πως η ζωή συνεχίζεται. Τι κι αν δουλεύουν σε μια μίζερη εφημερίδα, αν είναι ο άλλος χοντρός, η άλλη μια απλή διαφημίστρια που έχει όλα τα κόμπλεξ της μεσήλικης γυναίκας που ψάχνει σεξ; Όλοι με τα προβλήματά τους, πολλά ή λίγα, συνεχίζουν να ζουν. Απλά ο Tony δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη. Ακόμη και η ίδια η Lisa, μέσα από τα βιντεάκια που του έχει αφήσει κρυφά στον υπολογιστή του, είναι η δύναμή του για να συνεχίσει να ζει, έστω και αν σε πολλά βίντεο δείχνει πόσο ηλίθια της είχε φερθεί.

Δεν θα σε ξαφνιάσει η σειρά με τις καινοτόμες της ιδέες, ούτε θα δεις κάτι που δεν έχεις ξαναδεί. Θα δεις όμως έναν ώριμο Gervais που έχει πάρει τα μαθηματάκια του από τη ζωή και η καφρίλα του έχει μετατραπεί σε αυτό που αποτυπώνει καλύτερα από εμάς ο Παπαδιαμάντης με εκείνο το “σαν να ‘χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κι οι καημοί του κόσμου”. Τόσο απλά. Όπως η ζωή.

You May Also Like

Game of Thrones: Αυτός ο χειμώνας δεν ήρθε ποτέ

Περιμέναμε εναγωνίως να έρθει αυτός ο χειμώνας και δυστυχώς μας προέκυψαν ανομβρίες, καλοκαιρία. Το ...

Catch 22: Βομβαρδισμός συναισθημάτων σε μια σειρά

Δεν είναι καθόλου εύκολο να μεταφέρεις ένα βιβλίο ούτε κινηματογραφικά ούτε τηλεοπτικά. Πόσω μάλλον ...

Στο «Next of Kin», καλοί και κακοί γίνονται άνθρωποι

Η Mona Harcourt και η οικογένειά της ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον αδελφό της, Kareem, ...

Παίξτε με τον χρόνο για χάρη του “Dark”

Αγόρι εξαφανίζεται σε μια μικρή πόλη αλά “Stranger Things”, με το υπερφυσικό στοιχείο να ...

Ώρα να κλειστείτε στο μαγικό Chalet

Μια παρέα φίλων από τα παλιά συγκεντρώνεται στο απομακρυσμένο σαλέ του μικρού χωριού στο ...

Το Alias Grace είναι η σειρά του χειμώνα που πρέπει να δεις

Η αληθινή ιστορία της Grace Marks αποτέλεσε βάση για το ιστορικό μυθιστόρημα «Alias Grace» ...

X