«ἔργον ἀτελές» από τη θεατρική ομάδα 8Χ8

Το έργο παρουσιάζεται με τη μορφή αναλογίου και είναι βασισμένο στα κείμενα «Πεθαίνω Σαν Χώρα» και «Λήθη» του σημαντικού Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη.

Μετά την παρουσίαση της πρώτης της παραγωγής με το έργο του Στέφαν Τσβάιχ «Σκακιστική Νουβέλα», η Θεατρική Ομάδα 8×8 επιστρέφει με το αναλόγιο «ἔργον ἀτελές», που βασίζεται στα κείμενα «Πεθαίνω Σαν Χώρα» και «Λήθη» του σημαντικού Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη.

Ο λόγος του Δημητριάδη είναι αιχμηρός, καταγγελτικός αλλά συγχρόνως ποιητικός και ακούγεται από τους ηθοποιούς οι οποίοι «σαν ένας σύγχρονος Χορός γίνονται μια κοινή αφηγηματική φωνή», όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Ἔργον ἀτελές teaser from 8×8 Theatre Group on Vimeo.

«Mια γυναίκα… δεν είναι σαν μια χώρα που αξιοποιεί τα ερείπιά της, τους τάφους της… που τα ξεπουλάει όλα για εθνικό συνάλλαγμα… ζώντας απ’ αυτά. Εγώ δε θέλω να ’μαι χώρα. Δεν είμαι χώρα. Δεν θέλω να είμ’ αυτή η χώρα (…) Εγώ θέλω να είμαι η ζωή, θέλω να ζήσω, θα ’θελα να ζήσω, θά ’θελα να μπορούσα να ζήσω, θα ’μουν ευτυχισμένη τώρα αν ήθελα να ζήσω…όμως αυτή η χώρα δε μ’ αφήνει να το θέλω, δε μ’ αφήνει να είμαι η ζωή, να δίνω τη ζωή…».

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Δημητριάδης αναφερόμενος στο έργο “Πεθαίνω Σαν Χώρα”: «Εύχομαι να έρθει γρήγορα ο θάνατος αυτός, γιατί ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε. Είναι νομοτελειακό. Βρισκόμαστε στην κίνηση ενός μηχανισμού ο οποίος δεν θα σταματήσει παρά μόνο όταν θα έχει ολοκληρώσει την τροχιά του. Μέσα σε όλο αυτό υπάρχει και πολλή ζωή γύρω μου. Και θα νικήσει στο τέλος.»

Η Βικτώρια Φώτα και ο Γιάννης Καραούλης συνυπογράφουν τη σκηνοθεσία του έργου, το οποίο επίσης ερμηνεύουν μαζί με τους Μικαέλα Θεοδουλίδου και Βασίλη Χαραλάμπους. Στο αναλόγιο ακούγεται η φωνή της Λένιας Σορόκου.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει η Ελένη Ιωάννου και τη μουσική η Χριστίνα Γεωργίου ενώ τους σχεδιασμούς φωτισμών ανέλαβε η Σεσίλια Τσελεπίδη.

+ 1, 2 Απριλίου στις 20:00 στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, Λευκωσία και 4 Απριλίου στις 20:30 στην Υπόγεια Σκηνή/Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός. Εισιτήρια προς 5 ευρώ. Είσοδος ελεύθερη για νέους έως 25 ετών. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 99569806. 

You May Also Like

Tea Ceremony στον ΘΟΚ

Μια πρωτότυπη/devised παράσταση παρουσιάζει το σύνολο SRSLYyours στον ΘΟΚ, στις 17 και 18 Μαΐου ...

Δράσεις Θεατρικού Καταφυγίου / 17.12.2020 – 23.12.2020

Από το Σεπτέμβρη του 2013, ο ΘΟΚ εγκαθίδρυσε τις δράσεις του Θεατρικού Καταφυγίου, ως ...

Νεκροτομείο Ενδυμάτων

Στην παράσταση Εικόνα 1 | Στέφανος Δρουσιώτης, ένα βεστιάριο μετατρέπεται σε αλληγορικό νεκροτομείο ενδυμάτων ...

«Πράγματα δικά μου, αληθινά.» – Τελευταίες 6 παραστάσεις στη Λευκωσία

Τις έξι τελευταίες παραστάσεις της στη Λευκωσία δίνει η παραγωγή του ΘΟΚ «Πράγματα δικά ...

«Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στο Θέατρο Σκάλα

Με γνώμονα «τη σωστή, υγιή ψυχαγωγία και διαπαιδαγώγηση των παιδιών» και το ότι «μια ...

«Μία σπουδή στον έρωτα» στο Σατιρικό Θέατρο

Ποιήματα, κείμενα και τραγούδια του Μπέρτολτ Μπρεχτ συνθέτουν τη νέα παραγωγή του Σατιρικού Θεάτρου ...

X