Χορωδιακή παρέλαση και Schoolfest στο κέντρο της Λευκωσίας

Μέρα Τραγουδιού στη Λευκωσία στις 13 Απριλίου με Χορωδιακή Παρέλαση στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας για το 1ο Schoolfest

Δύο χιλιάδες χορωδοί συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση της «Μέρας Τραγουδιού», που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Λευκωσίας.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Δήμος πραγματοποιεί τη μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση το Σάββατο 13 Απριλίου με στόχο «την ανάδειξη της διαχρονικής αξίας ητς μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η φετινή Μέρα Τραγουδιού θα ξεκινήσει με την Χορωδιακή Παρέλαση στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, με τη συμμετοχή δύο χιλιάδων χορωδών σε σχέση με χίλιους που συμμετείχαν το 2018. Οι χορωδοί προέρχονται από 70 και πλέον σύνολα από Δήμοσια και Ιδιωτικά σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς με ποικίλο ρεπερτόριο όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά.

Η Χορωδιακή Παρέλαση θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη χορωδία της Κύπρου για μια παρουσίαση με εκπλήξεις.

Θα ακολουθήσει στις 19:00 το πρώτο Παγκύπριο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων, με τη συμμετοχή τεσσάρων νεανικών σχολικών σχημάτων που θα εγκαινιάσουν τον θεσμό του Schoolfest. Πρόκειται για τα συγκροτήματα «Met in Lav», «Dystopia», «Midnight Rainbow», «Άθλιες Σφήκες». Συμμετέχει επίσης η μαθήτρια Μαρίνα Jungwirth που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο The Voice of Greece 2018.

+ Μέρα Τραγουδιού στη Λευκωσία στις 13 Απριλίου: Χορωδιακή Παρέλαση στις 16:00 στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου και κατάληξη στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:00 όπου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Schoolfest. 

You May Also Like

Locomondo Live στην παραλία Μακένζυ

Αυτό το καλοκαίρι το Caribbean Vibes παρουσιάζει τους ‘LOCOMONDO’ Live. Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά ...

Ακροάσεις για μουσικούς στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη μουσικών στις πιο κάτω ...

FlashArt@Rialto: Μ’ένα τραγούδι του δρόμου

Το πρόγραμμα FlashArt του Θεάτρου Ριάλτο συνεχίζεται, αυτή την φορά με μια μουσική εκδήλωση ...

Θέατρο Ριάλτο: Μια δημιουργική χρονιά μετ΄εμποδίων

Παρά τα πολλά προβλήματα που επέφερε η πανδημία σε ολόκληρο τον πολιτιστικό τομέα, τις ...

Τραγούδια δεκαπέντε χρόνων στο «Rise Love» της Eleni Era

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Ο πρώτος δίσκος της Κύπριας μουσικού –η οποία ζει και ...

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος

Παρά την παγκόσμια οδύνη που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19, και παρά τη δύσκολη ...

X