Δύο παραγωγές από την Αθήνα και μία από την Κύπρο φιλοξενεί τον Μάιο ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου.

Επί σκηνής του ΘΟΚ θα δούμε το έργο «Ο Φάρος» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, το έργο «Ελένη» σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και το «Tea Ceremony», μια περφόρμανς του Μάριου Ιωάννου σε σκηνοθεσία του Achim Wieland.

  • Ο Φάρος, του Κόνορ Μάκφερσον

Πρόκειται για μια πετυχημένη παραγωγή στη θεατρική Αθήνα την τελευταία διετία, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και τον ίδιο επί σκηνής μαζί με άλλους τέσσερις ηθοποιούς: τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Νίκο Ψαρρά, Προμηθέα Αλειφερόπουλο και Αιμίλιο Χειλάκη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «το έργο ακροβατεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο θρίλερ, τη μαύρη κωμωδία, τις κλασικές ιστορίες μυστηρίου, το δράμα και τον μαγικό ρεαλισμό. Με χιούμορ, με εξαιρετικά διαγραμμένους χαρακτήρες και ευφυείς διαλόγους, το έργο είναι στην ουσία μια τρυφερή παραβολή για την εξιλέωση και τη λύτρωση.»

Σάββατο 11 Μαΐου στις 21:30 και Κυριακή 12 Μαΐου (διπλή παράσταση) στις 19:00 και 21:30 | Διάρκεια: 120 λεπτά

  • Tea Ceremony, του Achim Wieland

Μια ιδιαίτερη παράσταση σε σκηνοθεσία και δραματουργία του Achim Wieland, το Tea Ceremony κινείται στο όριο του χρονικού διαστήματος που απαιτεί το σερβίρισμα του τσαγιού, με «οικοδεσπότη» τον βραβευμένο Kύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου. Η παράσταση, που παρουσιάζεται στα αγγλικά, συνδυάζει επινοημένο (devised) και «σωματικό» κείμενο, εστιάζοντας σε μια αέναη αναζήτηση του ανθρώπου για τις γήινες απολαύσεις και στο υπέρτατο τίμημα που πλήρωσε και πληρώνει η ανθρωπότητα στο σκοτεινό και αδηφάγο σύστημα που την σαγηνεύει…

Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Μαΐου στις 21:00 | Διάρκεια: 75 λεπτά

  • Η Ελένη, του Γιάννη Ρίτσου

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και διανοούμενους της Ελλάδας, ανεβάζει την «Ελένη» του Ρίτσου εδώ και 20 χρόνια. Η θρυλική παραγωγή, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του ίδιου του Παπαβασιλείου [με τη συμμετοχή και του Νίκου Σακαλίδη] μετρά εκατοντάδες παρουσιάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και αποτελεί ένα «φάρο κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΘΟΚ.

Η παράσταση στην Κύπρο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Παρασκευή, 24 Μαϊου 2019 στις 21:00 | Διάρκεια: 60 λεπτά

Masterclass με τον Βασίλη Παπαβασιλείου

Το Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, μεταξύ των ωρών 10:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί Masterclass με τον Βασίλη Παπαβασιλείου στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, με θέμα την ελληνική έκφραση. Το 4ωρο Masterclass απευθύνεται μεταξύ άλλων σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές θεάτρου και γλώσσας, φιλόλογους, δημοσιογράφους και γενικά σε όσους χειρίζονται/χρειάζονται τη γλώσσα (πληροφορίες: 99 857887).

+ Πληροφορίες / Εισιτήρια στο Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30, 16:00-18:00) και ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

You May Also Like

Θέατρο για εφήβους στις Αποθήκες ΘΟΚ

Ο σκηνοθέτης της νέας παραγωγής του ΘΟΚ, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων 2020-2021 ...

«Κλάρα και Πίπης» στο Θέατρο Δέντρο

Μια περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους παρουσιάζει το Θέατρο Δέντρο κάνοντας αρχή στη νέα ...

Η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου χαιρετίζει τα νέα μέτρα στήριξης στον Πολιτισμό

«Φαίνεται πως οι αγώνες τόσων μηνών, οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, οι επιστολές που στάλθηκαν ...

Όταν οι αρχαίες τραγωδίες μεταφέρονται στο σήμερα

Οι αρχαίες τραγωδίες επανεγγράφονται στο σήμερα αποδεικνύοντας ότι πέραν από τον διαχρονικό τους χαρακτήρα, ...

The Cyprus Oscar Wilde Festival: Οσα έγιναν, σε ένα βίντεο

To «The Cyprus Oscar Wilde Festival», το πρώτο ειδικά αφιερωμένο φεστιβάλ στη ζωή και ...

«Πέρσες»: συνεχίζεται η περιοδεία στην Ελλάδα

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσαν οι δύο sold out παραστάσεις των Περσών του ...

X