Μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής, κεραμικής και χαρακτικής με τίτλο «1 σημείο, 5 διαδρομές» παρουσιάζει η γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα.

Στην έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται στις 5 Απριλίου 2019, συμμετέχουν οι Αναστασία Λαμπασκή Ονησιφόρου, Άννα Βασιλείου, Άντρη Ιωνά, Βάσω Θούπου και Χριστιάνα Χαραλάμπους.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 19:30 ο δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας.

Οι καλλιτέχνες

Η Αναστασία Λαμπασκή Ονησιφόρου φοίτησε σε σχολή κεραμικής στην Αθήνα. Συνέχισε παρακολουθώντας σεμινάρια για διάφορες τεχνικές ψησίματος στην κεραμική. Επιστρέφοντας στην Κύπρο άνοιξε το δικό της εργαστήρι κεραμικής στην Αθηένου.

Χαρακτηριστικό της δουλειάς της είναι η ανθρώπινη φιγούρα σε τρισδιάστατες φόρμες και ανάγλυφα επιτειχια. Μέθοδοι ψησίματος το RAKU, NAKED RAKU, το ψήσιμο σε ψηλή θερμοκρασία με πηλό STONEWARE κ.α.

Για χρώμα χρησιμοποιεί άλλοτε μόνο οξείδια και χρωματιστούς μπαντανάδες και άλλοτε υαλώματα χαλκού, κοβαλτίου και μαγγανίου με μεταλλικές ανταύγειες από το ψήσιμο RAKU.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις στην Κύπρο, Ελλάδα, Μάλτα και Σικελία.
Είναι μέλος του ”Παγκυπρίου Συνδέσμου Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών” και του πολιτιστικού ομίλου ”ΑΡΤΙΟΝ” Λάρνακας.

Η Άννα Βασιλείου γεννήθηκε στην Λάρνακα το 1974 όπου συνεχίζει να ζει μόνιμα και να εργάζεται. Το 1991 αποφοίτησε από το Λύκειο Μακαρίου Γ’ και μετέπειτα το 1993 αποφοίτησε από το Intercollege Λάρνακας, με Associate Degree in Graphic Design. Το 1998 έφυγε ξανά για σπουδές για ΗΠΑ όπου παρακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών BA in Fine Art and Art Teacher Secondary, Spalding University, Louisville, Kentucky, USA και στην συνέχεια το 2003 αποφοίτησε με Masters in Art Education (MAE), Western Kentucky University, Bowling Green, Kentucky, USA.

Έχει στο ενεργητικό της πέντε ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο και ΗΠΑ, και έχει συμμετάσχει με έργα της σε Κύπρο όσο Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ελλάδα, Αίγυπτο και Βουλγαρία σε περισσότερες από πενήντα ομαδικές εκθέσεις. Έργα της ανήκουν σε Δημόσιες και Ιδιωτικές συλλογές καθώς και σε μόνιμες εκθέσεις Κύπρο και Εξωτερικό. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Κύπρο και εξωτερικό.

Η Άντρη Ιωνά αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Camberwell του Λονδίνου με έπαινο, επιστρέφει στη Κύπρο και αφοσιώνεται στην κεραμική και τη ζωγραφική. Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης χώμα-νερό-αέρας-φωτιά, συνδράμουν στη γένεση και δημιουργία κεραμικών μορφών από τη δημιουργό. Μια σύνθεση χρωμάτων αποτυπώνονται στον καμβά δίνοντας ένα τέλειο πάντρεμα μορφοπλαστικής φαντασίας και πραγματικότητας.

Η αγάπη της για τη φύση και τον άνθρωπο, που είναι διάχυτη στα έργα της, συν-υπάρχουν μέσα από μια αισθητική συγκίνηση και αγαλλίαση της ψυχής. Η δημιουργικότητα και η φαντασία που την διακατέχουν δίνει μορφή άλλοτε σε ένα σύμπλεγμα φυσικών και ανθρώπινων φιγούρων κι άλλοτε σε λιτές και αρμονικές καμπύλες. Φαντασία και πραγματικότητα γίνονται ένα και η φύση ζωντανεύει μέσα από κορμούς δέντρων, κορφές βουνών, λάβες ηφαιστείων…..

Η Βάσω Θούπου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1977. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Κεραμικής του La Bisbal της Ισπανίας όπου απέκτησε το Master στη γλυπτική και κεραμική. Εξέθεσε έργα της στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Η Χριστιάνα Χαραλάμπους δημιουργεί κυρίως ενότητες έργων τις οποίες επιδιώκει να εξελίσσει στο πέρασμα των χρόνων μέσα από τα ταξίδια και τις αναζητήσεις της. Την απασχολεί ιδιαίτερα η απόδοση εικόνων από τη φύση, εστιάζει σε ιδέες, σημεία και έννοιες, εμπνέεται από τις ανθρώπινες μορφές και φιγούρες της καθημερινότητας της και ψάχνει την ομορφιά στις λεπτομέρειες. Τα έργα της είναι αυτοβιογραφικά και φανταστικά και μεταδίδουν την εντύπωση της κίνησης, της ευλυγισίας και της κομψότητας αποπνέοντας σε οργανικές φόρμες και δημιουργώντας στο θεατή την ευαισθησία και την αίσθηση μιας δυναμικής ισορροπίας ανάμεσα στο σχήμα που εντείνεται από τα χρώματα.

Σπούδασε στο – UAL – Camberwell University of the Arts, Λονδίνο. Διατηρεί το εργαστήρι της στη Λάρνακα όπου διδάσκει ζωγραφική και κεραμική. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο και Ευρώπη. Δημιουργεί τα γλυπτά της χρησιμοποιώντας τη δύναμη και την ομορφιά του stoneware πηλού σε ψηλές θερμοκρασίες.

+ «1 σημείο 5 διαδρομές», ομαδική έκθεση στην γκαλερί Κυπριακή Γωνιά από 5 μέχρι 20 Απριλίου 2019. Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 19:30 ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας. Ωρες επισκέψεων Δευτέρα μέχρι Παρασκευή: 10:00 – 13:00 &  16:30 – 18:30 / Σάββατο: 10:00 – 13:00. Η Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά βρίσκεται στην οδό Σταδίου 45 [πίσω από το παλιό ΓΣΖ] στη Λάρνακα. Πληροφορίες τηλ. 24 621109  & 99 564131. 

You May Also Like

“Crossing 24/31: I always confuse south to north, north to south”

Η εικαστική έκθεση “Crossing 24/31: I always confuse south to north, north to south” ...

Shamsia Hassani: H πρώτη Αφγανή street artist

Η Shamsia Hassani γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1988 στο Ιράν. Σπούδασε και πήρε πτυχίο ...

Τοποθέτηση από την Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου σχετικά με το λογότυπο LOVE CYPRUS

Στις 29 Ιουνίου 2021 το Υφυπουργείο Τουρισμού παρουσίασε το νέο λογότυπο “LOVE CYPRUS” δηλώνοντας ...

Έκθεση John Kiki στην Γκαλερί Κ

Η Γκαλερί Κ ανακοινώνει ότι η έκθεση επιλεγμένων έργων του Βρετανού ζωγράφου John Kiki ...

Δυο νέες εκθέσεις στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία

Το Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στην Λευκωσία εμπλουτίζεται και παρουσιάζει από την Τρίτη, 1 ...

RESIDENCY 2018 | A JULY TAKEOVER στο Φυτώριο

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών (Κύπρου) -ΕΙ.ΚΑ/Φυτώριο τρέχει για τρίτη συνεχή ...

X