Πλατό η Κρατική Έκθεση για την ταινία του Νίκολας Κέιτζ

Στις αρχές Ιουνίου φτάνει στην Κύπρο ο διάσημος ηθοποιός Νίκολας Κέιτζ για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, Jiu Jitsu. Τα γυρίσματα θα γίνουν εξ ολοκλήρου στην Κύπρο και δη στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης, στη Λευκωσία

Με Νίκολας Κέιτζ παίρνει μπρος το Olivewood, όπως ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) επέλεξε να ονομάσει την κυπριακή οπτικοακουστική βιομηχανία στο πλαίσιο των ενεργειών για την ανάπτυξη του τομέα, μέσα από την πραγματοποίηση διεθνών παραγωγών στη χώρα μας.

O διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Νίκολας Κέιτζ θα βρίσκεται στην Κύπρο στις αρχές Ιουνίου -εκτός απροόπτου- για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. Πρόκειται για την πρώτη διεθνή παραγωγή στη βάση του σχεδίου κινήτρων για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, την αποκλειστική ευθύνη της οποίας έχει ο Invest Cyprus.

Φαντασία με ζίου ζίτσου

Η ταινία έχει τίτλο Jiu Jitsu (ζίου ζίτσου) και ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 24,6 εκατ. ευρώ. Τα γυρίσματα θα γίνουν στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία όπου ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η καταγραφή των αλλαγών που θα χρειαστεί να γίνουν για να φιλοξενηθεί η παραγωγή.

Σκηνοθέτης της -επιστημονικής φαντασίας και πολεμικών τεχνών- ταινίας είναι ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός Δημήτρης Λογοθέτης ο οποίος είναι επίσης συμπαραγωγός μαζί με τον Μάρτιν Τζ. Μπαράμπ. Οι δύο τους θα βρίσκονται στην Κύπρο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λογοθέτης είναι o σκηνοθέτης πίσω από το επιτυχημένο ριμέικ της ταινίας Kickboxer, του 1989, με τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Το 2015, ο Λογοθέτης -χάρη και στο προσωπικό του ενδιαφέρον για τις πολεμικές τέχνες- ενδιαφέρθηκε να κάνει το ριμέικ της εμβληματικής ταινίας του Βαν Νταμ και το πέτυχε με το Kickboxer Vengeance στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Alain Moussi. Ο ίδιος ηθοποιός θα πρωταγωνιστεί με τον Κέιτζ στο Jiu Jitsu. Ένα χρόνο μετά, ο Λογοθέτης προχώρησε στο σίκουελ της ταινίας, με το Kickboxer Retaliation.

«Μετά την επιτυχημένη επαναφορά της σειράς ταινιών Kickboxer σε μια νέα γενιά φανατικών των πολεμικών τεχνών, αποφασίσαμε να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά με ένα franchise πολεμικών τεχνών και επιστημονικής φαντασίας που θα μπορούσε να δημιουργήσει την ίδια ένταση και διάρκεια σε ένα νέο πεδίο», ανέφερε ο Λογοθέτης στο The Hollywood Reporter πριν από ένα μήνα.

Εκτός από τους Κέιτζ και Μούσι, το επιτελείο των ηθοποιών της νέας ταινίας του Λογοθέτη συμπληρώνουν οι Frank Grillo, Rick Yune, Marie Avgeropoulos και JuJu Chan.

Αυτή η αφίσα είναι αναρτημένη στη σελίδα της ταινίας στην κινηματογραφική βάση δεδομένων IMDB. Στην αφίσα απεικονίζεται ο Alain Moussi, ηθοποιός και κασκαντέρ, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί με τον Κέιτζ στην επιστημονικής φαντασίας και πολεμικών τεχνών ταινία Jiu Jitsu.

Βήμα για την οικονομία

Η κινηματογραφική παραγωγή «θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, προβάλλοντας τη χώρα μας ανά το παγκόσμιο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Invest Cyprus. «Πρόκειται για ένα καινούργιο βήμα στην κυπριακή οικονομία», σχολίασε στο «Π» ο Λευτέρης Ελευθερίου, ανώτερος λειτουργός του Invest Cyprus, εξηγώντας ότι η κυπριακή οικονομία θα επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την εν λόγω παραγωγή, για την οποία θα ζητηθεί ο εντυπωσιακός αριθμός των 4.600 διανυκτερεύσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην παραγωγή θα προσληφθούν και άτομα από την Κύπρο σε όλους τους τομείς της κινηματογραφικής διαδικασίας. Τα άτομα αυτά θα αναζητηθούν μέσα από ανακοινώσεις στον ημερήσιο Τύπο.

Περισσότερα για την παραγωγή θα γνωρίζουμε εντός της επόμενης βδομάδας, οπότε θα εκδοθεί από την παραγωγή διεθνές δελτίο Τύπου για την ταινία.

You May Also Like

Ολοκληρώνεται το 15o Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Μετά από μια εβδομάδα προβολών ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και τον κόσμο, το 15o ...

Τα βραβεία UNESCO στους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

Το Βραβείο Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO απονεμήθηκε στην Ερευνητική Μονάδα Αρχαιολογίας #2 του Πανεπιστημίου Κύπρου ...

Αρχή με ιταλική ταινία για το drive-in του Ριάλτο

Με την ιταλική ταινία «Δεν θα συμπεθεριάσουμε ποτέ» [αυθ.τίτλος Come un gatto in tangenziale] ...

Κάννες: έναρξη με την ταινία Everybody knows του Ασγκάρ Φαραντί

Με τη νέα ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, Everybody knows, θα ανοίξει το ...

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

ην έναρξη υποβολής αιτήσεων για το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, που ...

Νέο ντοκιμαντέρ για την ζωή του Ρομάν Πολάνσκι

Τα πρώτα δύσκολα χρόνια της ζωής του Ρομάν Πολάνσκι εξιστορεί νέο ντοκιμαντέρ, στο οποίο ...

X