Τιμητική εκδήλωση για τον Γιώργο Νεοφύτου

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι η προβολή του συνόλου του έργου ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της κυπριακής δραματουργίας

Μια εκδήλωση προς τιμήν του Γιώργου Νεοφύτου, θεατρικού συγγραφέα με σημαντική συμβολή στο κυπριακό θεατρικό γίγνεσθαι, διοργανώνει στις 15 Απριλίου το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ).

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κινηματοθέατρο Παλλάς και είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι η προβολή του συνόλου του έργου ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή εκπροσώπους της κυπριακής δραματουργίας όπως και της συμβολής του στο κυπριακό θεατρικό γίγνεσθαι.

Την επιστημονική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η θεατρολόγος Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, η οποία και θα παρουσιάσει το σύνολο της δραματουργίας του Γιώργου Νεοφύτου, ενώ θα προβληθούν αποσπάσματα από οπτικογραφημένες παραστάσεις έργων του και από τηλεοπτικές σειρές, καθώς και συνεντεύξεις από ανθρώπους που συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Νεοφύτου.

Οι Πόπη Αβραάμ, Βάσος Αργυρίδης, Κώστας Καζάκας, Σταύρος Λούρας, Μαρίνα Μαλένη, Λένια Σορόκου, Νεόφυτος Ταλιώτης, Ανδρέας Τσουρής, Μιχάλης Ττερλικκάς και Δέσποινα Μπεμπεδέλη καταθέτουν τις εμπειρίες από τη συνεργασία τους με τον Γιώργο Νεοφύτου, η κριτικός Νόνα Μολέσκη τοποθετείται για το σύνολο της δραματουργίας του και οι συγγραφείς Αντώνης Γεωργίου και Μελίνα Παπαγεωργίου δίνουν τη δική τους οπτική στον απόηχο της προσφοράς του Γιώργου Νεοφύτου.

Ο Γιώργος Νεοφύτου μέσα από το πολυσχιδές έργο του στο κυπριακό θέατρο, ως θεατρικός συγγραφέας και ως άνθρωπος που συνέβαλε στο θεατρικό γίγνεσθαι διατελώντας σε καίριες θέσεις (Γραμματέας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ), στήριξε την πραγματοποίηση ποικίλων δράσεων για ανάδειξη και προώθηση της κυπριακής δραματουργίας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

+ Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 19:30 στο Κινηματοθέατρο Παλλάς, Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 7000 2414

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα από το Πρόγραμμα «Πολιτισμός» 2019.

You May Also Like

Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ: «Βασιλιάς Ληρ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

«Η τρικυμία που δέρνεται μέσα μου έχει σκληρύνει τη σάρκα μου, μόνο έναν πόνο ...

Μουσικό εργαστήριο «Τακεντίμι-Ταντιγκινάτον-Τάκε | Μουσικές πολυρρυθμίες»

Άλλο ένα εργαστήριο για όσ@ νιώθουν «Νέ@ σε έρημο νησί» έρχεται να προστεθεί στην ...

«Ακρωτηριασμός στο Σποκέιν», τελευταίες παραστάσεις

Μια μαύρη κωμωδία σε «πραγματικό» χρόνο 90 λεπτών παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην Πάνω ...

«Αριστοφάνης τόσος δα!» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Γράφει η Μαρία Τζοβενάκη, Φιλόλογος, υποψήφια διδάκτωρ για το θέατρο στην εκπαίδευση Ο κύκλος ...

Podcast από τον ΘΟΚ: Οδύσσεια του Ομήρου – Ραψωδία Σ’

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει σε ηχογραφημένη ανάγνωση τη Ραψωδία Σ’ («Ὀδυσσέως καὶ Ἴρου ...

Όσα θα δούμε στο Ξυδάδικο μέχρι το τέλος του 2019

Τις προγραμματισμένες δράσεις του μέχρι το τέλος του 2019 ανακοίνωσε το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ...

X