11χρονες μαθήτριες βραβεύθηκαν σε διαγωνισμό διηγήματος

Κατέλαβαν την τρίτη θέση στο Πρόγραμμα «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» με το διήγημα «Μακάρι να 'ταν όνειρο»

Το τρίτο βραβείο στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Κύπρος-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες», στην κατηγορία «Διηγήματα», κέρδισε το International School of Paphos (ISOP), για τη συμμετοχή μαθητριών του με το διήγημα «Μακάρι να ΄ταν όνειρο».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ISOP εκπροσωπήθηκε στο Πρόγραμμα από έξι μαθήτριες της Ε’ τάξης του δημοτικού σχολείου, τις Αθηνά Μιχαηλίδου, Ιωάννα Βασιλείου, Έφη Ονησιφόρου, Αλεξάνδρα Παλά, Αριάδνη Μασέδο και Αγγελίνα Περικλέους, οι οποίες, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Ελεάνας Χαραλάμπους, έγραψαν το διήγημα «Μακάρι να’ταν όνειρο». Το διήγημα πραγματεύεται τα γεγονότα και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στέλνοντας το μήνυμα ότι η Αγάπη και η Δικαιοσύνη είναι δύο έννοιες που μπορούν να υπερνικήσουν κάθε κακό και να σταματήσουν τον πόλεμο.

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του σχολικού έτους 2018-2019 συμμετείχαν γύρω στις 14,500 μαθητές, από 245 σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, με 1,850 περίπου έργα. Οι απονομές στα σχολεία που βραβεύθηκαν έγιναν στη Λευκωσία στις 19 Απριλίου 2019. Σκοπός του Προγράμματος, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και υλοποιείται με την έγκριση των Υπουργείων Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι η δημιουργία μιας «εκπαιδευτικής γέφυρας» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, η οποία θα ενισχύει τη συνεργασία ανάμεσα στα σχολεία όλου του ελληνισμού.

Το International School of Paphos συγχαίρει τις έξι μαθήτριες και την καθηγήτριά τους για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά που επέδειξαν έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτή η διάκριση, χαρίζοντας παράλληλα, ακόμα μία μεγάλη επιτυχία στο σχολείο.

You May Also Like

7ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας

Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας διοργανώνει και φέτος, στις 3 Ιουλίου 2018 το ...

Skyfall για τον νέο Τζέιμς Μποντ

Σε ένα χρόνο θα βρίσκεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα -23η- ταινία του Τζέιμπ ...

Έκθεση της Κυριακής Κώστα στο Άμστερνταμ: «Διασπορά»

“Πόσο κοντά είναι το κοντά;” αναρωτιέται η Κυριακή Κώστα στη νέα δουλειά της με ...

5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ

Από τις 17 μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, το Διεθνές Φεστιβάλ ...

«Καραγκιόζης» και «Ρεβέκκα» στη Διεθνή Πλατφόρμα Μονοδράματος 2017

Με το θεατρικό έργο «Ο Καραγκιόζης» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου και «Ρεβέκκα» της Χαραλαμπίας Θεοφάνους ...

Η Έλενα Αλωνεύτη νέα πρόεδρος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου

Η σκηνοθέτιδα Έλενα Αλωνεύτη είναι η νέα πρόεδρος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου. Το νέο ...

X