Η καλλιτεχνική ομάδα TWOFOURTWO πήρε σειρά στο πρότζεκτ «Αστικές Λεπτομέρειες / Regina Cinema» το οποίο αποσκοπεί στην ενεργοποίηση -μέσω εικαστικών παρεμβάσεων- της βιτρίνας του κτηρίου Regina Cinema στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία.

Το κτήριο, το οποίο λειτουργούσε κάποτε σαν κινηματογράφος, μπαρ και ξενοδοχείο, αποτελεί από τη δεκαετία του ’80 μέρος των εγκαταλελειμμένων κτηρίων της πρωτεύουσας. Η βιτρίνα γίνεται αντιληπτή με το παρόν πρότζεκτ σαν ένας εκθεσιακός χώρος μέσω της οποίας το άλλοτε εν λειτουργία μοντερνιστικό αυτό κτίριο θα «επαναλειτουργήσει».

Το πρότζεκτ ξεκίνησε με την εικαστική παρέμβαση της εικαστικού Στέλλας Γεωργίου aka astrakistrikes τον Μάρτιο και συνεχίστηκε τον Απρίλιο με την παρέμβαση του Μιχάλη Παπαμιχαήλ.

Τρίτοι καλλιτέχνες των οποίων το έργο φιλοξενείται τον Μάιο στη βιτρίνα είναι η καλλιτεχνική ομάδα TWOFOURTWO.

Το πρότζεκτ θα διαρκέσει 6 μήνες και το επιμελείται η Θεωρητικός τέχνης Μόνικα Ασημένου.

Το πρότζεκτ Regina Cinema πραγματοποιείται στα πλαίσια των «Αστικών Λεπτομερειών» / Urban Details. Οι Αστικές Λεπτομέρειες βασίζονται στην ενεργοποίηση ξεχασμένων χώρων της πόλης και επιδιώκουν μέσα από εικαστικές δράσεις και συνεντεύξεις να αισθητοποιήσουν καταστάσεις και εποχές της πόλης και να ενεργοποιήσουν τη δημόσια μνήμη.

Η Μόνικα Ασημένου είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Paul Valery στο Montpellier της Γαλλίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Εικαστικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Paris 1 Pantheon-Sorbonne. Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στην Ιστορία της Τέχνης με αντικείμενο έρευνας την τέχνη στην Κύπρο μετά το 1974. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών της σπουδών (2010-2013) ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Α.Γ Λεβέντη. Έκτοτε εργάστηκε για τρία χρόνια στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΟΥΝΕΣΚΟ, συνεργάστηκε με διάφορα μουσεία και πολιτιστικούς συνδέσμους, συμμετείχε σε συνέδρια και επιμελήθηκε διάφορες εκθέσεις. Δίδαξε Ιστορία της Τέχνης ως Ειδική Επιστήμονας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στο Intercollege και τώρα στο ΤΕΠΑΚ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην έννοια του χώρου, της μνήμης και της ιστορίας.

Οι TWO/FOUR/TWO είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1996 στη Λευκωσία από τον Κωνσταντίνο Κούννη και τον Κώστα Μάντζαλο οι οποίοι εργάζονται ως μια οντότητα. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική πρωτοβουλία που δουλεύει και πιστεύει στην Τέχνη σαν έναν εξελιγμένο θεσμό ο οποίος αλλάζει με τον χρόνο και μεταλλάσσεται με το πέρασμά του, παρ’ όλα αυτά, όπως και στην περίπτωση της δημοκρατίας, παραμένει μια ανώτερη δύναμη κατοχυρωμένη από και προς τους ανθρώπους, και χαρακτηρίζεται από την αναγνώριση της ισότητας της κάθε εκφρασθείσας άποψης.

You May Also Like

6ος ∆ιεθνής ∆ιαγωνισµός Αφίσας από το Graphic Stories

Το Graphic Stories καλεί όλους τους δηµιουργικούς ανθρώπους να λάβουν µέρος στο διεθνή διαγωνισµό ...

Εργα του Λευτέρη Ολύμπιου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

Από τις 11 Οκτωβρίου 2019 είναι μόνιμα εγκατεστημένα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τρία ...

Ένας άγνωστος αριστουργηματικός πίνακας του Πολ Γκογκέν σε δημοπρασία

Ο ιδιοκτήτης της γκαλερί της Νέας Υόρκης, Jill Newhouse, ο οποίος παρουσιάζει το έργο ...

«Στα πέρατα της γης» από τη Σοφία Γεωργίου

Εικόνες που κράτησε στη φωτογραφική της μηχανή από τα ταξίδια της σε όλο τον ...

Έφη Σπύρου – “My Finest Fabulous and Amazing Math Book”

Η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζει την πρώτη επίσημη συμμετοχή της ...

Νέα ατομική έκθεση του Νικόλα Αντωνίου

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Νικόλα Αντωνίου ...

X