Μια πρωτότυπη/devised παράσταση παρουσιάζει το σύνολο SRSLYyours στον ΘΟΚ, στις 17 και 18 Μαΐου 2019.

Ο λόγος για το Tea Ceremony, έναν μονόλογο που ερμηνεύει ο Μάριος Ιωάννου σε σκηνοθεσία Achim Wieland. H παράσταση παρουσιάζεται στα αγγλικά.

Το Tea Ceremony είναι μια παράσταση που συνδυάζει επινοημένο (devised) και «σωματικό» κείμενο και κινείται στο όριο του χρονικού διαστήματος που απαιτεί το σερβίρισμα του τσαγιού, με «οικοδεσπότη» τον βραβευμένο Κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου.

Πώς η ηρεμία, η δοτικότητα, η ευγένεια, η πολυτέλεια και οι απολαύσεις που συμβολίζει μια γκέισα γίνονται το μέσο ανάδειξης της φτώχειας και της βίας που μαστίζουν τις άτυχες χώρες της γης; Πώς καταφέρνει μια τελετή τσαγιού να χωρέσει τον πόνο του θεού και του ανθρώπου;

«…ο σκηνοθέτης Achim Wieland και ο ερμηνευτής Μάριος Ιωάννου αποδομούν το συγκεκριμένο κλισέ με εκπληκτική ευρηματικότητα και με πολύ ξεκάθαρο σκοπό. Δανείζονται τη φόρμα με περισσή προσοχή στις λεπτομέρειες και σεβασμό και ταυτόχρονα την υπονομεύουν τόσο που την αναποδογυρίζουν» – Νόνα Μολέσκη / Φιλελεύθερος (Ιούνιος 2018)

Στο Tea Ceremony, η Γκέισα του Μάριου Ιωάννου ως σύμβολο ομορφιάς, κομψότητας και σαγήνης, αμφισβητεί τον ίδιο της το ρόλο, προκαλεί και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι με σαφείς αναφορές στην παιδική κακοποίηση, το εμπόριο σώματος και ψυχής, την απληστία, τον πόνο και την ασχήμια που επιφέρει η εμμονή των ανθρώπων στις εφήμερες απολαύσεις και στο προσωπικό συμφέρον.

Η παράσταση, που παρουσιάζεται στα αγγλικά, είναι ένα κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο στην εκμετάλλευση του ισχυρού εις βάρος του αδύναμου και στο υπέρτατο τίμημα που πληρώνει η ανθρωπότητα στο σκοτεινό και αδηφάγο σύστημα που την σαγηνεύει.

Η παράσταση Tea Ceremony παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Ριάλτο τον Μάιο 2018 και είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της συνεργασίας του Διεθνούς Συνόλου SRSLYyours, με καλλιτέχνες από την Κύπρο, τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιαπωνία.

+ Tea Ceremony, 17 και 18 Μαΐου στις 21:00 στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 77772717. 

You May Also Like

Phytorio Artists-in-Residency 2020, Open Studio: II

Πραγματοποιείται στο Φυτώριο, την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020, το Phytorio Artists-in-Residency 2020, Open Studio: ...

Ανατροπές και μυστήριο σε ένα έργο…«Παγίδα»

«Ένα ψυχολογικό θρίλερ με χιουμοριστικά στοιχεία που κρατάει τον θεατή από το πρώτο λεπτό ...

Λεονάρντο Ντα Βίντσι, 500 χρόνια μετά | Διάλεξη για τον πίνακα «Salavator Mundi»

Στα πλαίσια των επίσημων εορτασμών για την επέτειο των 500 χρόνων από τον θάνατο ...

Πέθανε ο σκηνοθέτης σερ Πίτερ Χολ

Ο Πίτερ Χολ, «ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο βρετανικό θέατρο» απεβίωσε τη Δευτέρα ...

Mαρία Αριστοτέλους | Collective Drones

Την πρώτη στην Κύπρο έκθεση της Μαρίας Αριστοτέλους εγκαινιάζει στις 2 Νοεμβρίου η γκαλερί ...

«Λιόλια»: Μία συγκινητική ιστορία αγάπης

Βασισμένη στην Κερένια κούκλα, το μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου που κυκλοφόρησε το 1908 ταράζοντας ...

X