Τελετή βράβευσης των 30ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου

Στην Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ Εύης Γαβριηλίδης, έγινε χθες 7 Μαΐου η βράβευση των σχολείων που διακρίθηκαν στους  30ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου που συνδιοργανώνουν ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Το κτίριο του ΘΟΚ, γέμισε από νεαρούς δημιουργούς και ταλαντούχους εκπαιδευτικούς από τα σχολεία που βραβεύτηκαν φέτος.

Στις 9:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η Τελετή Βράβευσης των Γυμνασίων την οποία προσφώνησε η κ. Σούλα Ζαβού, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ και η κ. Πόλα Χατζηνεοφύτου, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής ΘΟΚ-ΥΠΠ για το θέατρο στην Εκπαίδευση, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και στις 11:30 η Τελετή Βράβευσης των Λυκείων στην οποία παρέστη και προσφώνησε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ΘΟΚ Αντιγόνη Αθηαινίτη.  Οι τελετές άρχισαν με καλωσόρισμα από τη Λειτουργό Θεατρικής Ανάπτυξης Μαρίνα Μαλένη και ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους που με τη σκληρή δουλειά τους από τα πρώτα του βήματα, έφεραν το θεσμό των Σχολικών Αγώνων στο επιτυχημένο σημείο που βρίσκεται σήμερα όπως τον προκάτοχό της Ανδρέα Μιχαηλίδη, τους Προέδρους Ειδικής Επιτροπής ΘΟΚ-ΥΠΠ Ανδρέα Παπασταύρου, Αβραάμ Σέπο, Χρήστο Παντελίδη, Σπύρο Αντωνέλο, Πόλα Χατζηνεοφύτου, αλλά και τον Παναγιώτη Σέργη. Από αυτούς αρκετοί δεν είναι μαζί μας πια, αλλά το πνεύμα τους τιμάται και συνεχίζεται η καλή δουλειά τους.

Τις 27 βραβευμένες θεατρικές ομάδες σχολείων τίμησαν με την παρουσία τους οι: Δρ Κώστας Χαμπιαούρης Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Αντιγόνη Αθηαινίτη Πρόεδρος Δ.Σ. ΘΟΚ, Σούλα Ζαβού Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΘΟΚ, Άντρη Χατζηγεωργίου, Αλέξης Τσιελεπής, Φλωρεντία Σάββα και Λοΐζος Λοΐζου, Μέλη Δ.Σ. ΘΟΚ, Πόλα Χατζηνεοφύτου, Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής ΘΟΚ-ΥΠΠ για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Σπύρος Αντωνέλλος, Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης και τα Μέλη των Επιτροπών Ειδικών των Αγώνων Τώνης Ιακωβίδης-Ελένη Μυλωνά, Νάτια Χαραλάμπους, Χαρά Γεωργιάδη-Φιλιώ Κυριάκου-Μαρία Κυριάκου, Χρήστος Παντελίδης.

Στις βραβευμένες με πρώτο βραβείο ομάδες δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν αποσπάσματα από τις παραστάσεις τους στην Κεντρική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου και να καταχειροκροτηθούν από το κοινό.  Πρόγραμμα παρουσιάστηκε και από το Σύνολο μελοδράματος των Μουσικών Σχολείων Λεμεσού και Πάφου υπό τη διεύθυνση του Μάριου Αντρέου.

Επιστέγασμα των βραβεύσεων για τα τριαντάχρονα του θεσμού, η ανακοίνωση-έκπληξη στους συμμετέχοντες από τη Διευθύντρια της Εταιρείας Carbo One Limited Κατερίνα Χρίστου πως η εταιρεία θα καλύψει τα έξοδα για μετάβαση στην Ελλάδα για ένα τριήμερο ταξίδι μίας θεατρικής ομάδας Γυμνασίων και μίας θεατρικής ομάδας Λυκείων, όπου οι μαθητές και οι καθηγητές θα έχουν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να παρακολουθήσουν παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου των Ικέτιδων, συμπαραγωγή του ΘΟΚ και του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου προσέφερε ένα πολυτελή τόμο της έκδοσης «Επίδαυρος» σε κάθε βραβευμένη ομάδα.

Τέλος, σε όλους τους μαθητές/τριες και σε δύο καθηγητές από το κάθε σχολείο που συμμετείχε στους σχολικούς Αγώνες Θεάτρου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου προσέφεραν για ένα χρόνο δωρεάν είσοδο, στο Μουσείο και στις παραστάσεις του ΘΟΚ αντίστοιχα.

 

 

You May Also Like

Βρετανία: Εκστρατεία μουσείων για απόκτηση συλλογής αντικειμένων απο Τιτανικό

Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κινηματογραφικός παραγωγός, Τζέιμς Κάμερον και ο Ρόμπερτ Μπάλαρντ, ο ωκεανολόγος ...

Φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα τη Συνεργασία

Το «The Meeting Point», μια πρωτοβουλία την οποία στηρίζει η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ...

The Island Club: Ο νέος εκθεσιακός χώρος της Λεμεσού

Η Λεμεσός υποδέχεται ένα νέο εκθεσιακό χώρο, από τις 20 Ιανουαρίου 2018. Το The Island ...

Η ΕΘΑΛ κατάργησε τη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή: Πλεονάζων ο Τίγκιλης

Στο «Θυμέλη» παραπέμπει ο πρόεδρος του δ.σ. για την κατάργηση της θέσης. «Είχαν το ...

Με το Royal Opera House συνεργάζεται το Ριάλτο

Το Royal Opera Ballet εντάσσεται στο πρόγραμμα ζωντανής μετάδοσης του θεάτρου Ριάλτο με την ...

Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2016 : Προκήρυξη διαγωνισμού για παροχή υπηρεσιών Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνουν ότι έχουν προκηρύξει διαγωνισμό για ...

X