Φύλακας Άγγελος ο Νίκολας Κέιτζ στο «Jiu Jitsu»

Η ταινία θα είναι εμπλουτισμένη με ειδικά εφέ και η ιστορία θα διαδραματίζεται στη Βιρμανία

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα της ταινίας «Jiu Jitsu», τα οποία άρχισαν από το Μάμμαρι τη Δευτέρα 24 Ιουνίου όπου θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο 29 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παραγωγής η διαδικασία κινηματογράφησης θα ολοκληρωθεί εντός έξι εβδομάδων, ενώ όπως μας ενημέρωσε εκ μέρους της παραωγής ο κ. Κρις Οικονομίδης, «ο σκηνοθέτης Δημήτρης Λογοθέτης προχωρά πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι αναμέναμε με την ολοκλήρωση των σκηνών».

Διαβάστε επίσης: «Jiu Jitsu»: Ξενάγηση στα γυρίσματα της ταινίας στο Μάμμαρι

Προστάτης ο Κέιτζ 

Η ιστορία αφορά έναν κομήτη ο οποίος περνάει κάθε έξι χρόνια από τη Γη, ανοίγει μία χρονοπύλη και κατεβαίνει ο εξωγήινος ο οποίος στοχεύει στην καταστροφή της Γης. Για την αντιμετώπιση του εξολοθρευτή Μπραξ εκπαιδεύονται δώδεκα πολεμιστές jiu-jitsu στη Βιρμανία. Σε αυτήν την πολεμική αναμέτρηση είναι αρκετοί αυτοί που σκοτώνονται, ενώ στο τέλος επιβιώνει ο πρωταγωνιστής της ταινίας Άλεν Μούσι (Alain Moussi). Ο Νίκολας Κέιτζ (Nicolas Cage) λειτουργεί ως ο φύλακας άγγελος του Άλεν καθώς είναι αυτός που του μαθαίνει τα ιδιαίτερα κόλπα ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον ανεπιθύμητο εισβολέα.

Ακολουθεί το «Man of War» στην Κύπρο

Όπως ανέφερε εκ μέρους της παραγωγής ο κ. Κρις Οικονομίδης, «είμαστε πολύ περήφανοι καθώς μετά από δώδεκα χρόνια προσπάθειας εγκρίθηκε τελικά τον Σεπτέμβριο του 2017 το σχέδιο οπτικοακουστικής και μετά από πενήντα χρόνια γίνεται μια σοβαρή ταινία στην Κύπρο». Αφετηρία αυτής της περιπέτειας υπήρξε το «Cyprus Film Summit» το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου αυτού, παραγωγοί ανά το παγκόσμιο ξεναγήθηκαν στη διάρκεια δύο ημερών σε διάφορα μέρη της Κύπρου, έτσι ώστε να εντοπίσουν πιθανές τοποθεσίες κινηματογράφησης και κατ’ επέκταση δημιουργίας ταινιών στο νησί. Ανάμεσα στους φιλοξενούμενους ήταν και οι συγκεκριμένοι παραγωγοί της ταινίας «Jiu Jitsu», οι οποίοι γνωρίζοντας την Κύπρο δεν έκρυψαν την προθυμία τους να δημιουργήσουν την επόμενή τους παραγωγή, όπως κι έγινε.

Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων, όπως τόνισε ο κύριος Οικονομίδης, είναι στο εξής το αποτέλεσμα να τοποθετήσει την Κύπρο στον χάρτη του κινηματογραφικού κόσμου και για άλλους παραγωγούς. Μάλιστα, όπως μας εκμυστηρεύτηκε, αυτή η ταινία είναι μόνο η αρχή στην επιλογή της Κύπρου για τη δημιουργία κινηματογραφικού υλικού καθώς «έχει προγραμματιστεί ήδη η δημιουργία και της δεύτερης ταινίας με τίτλο «Man of War» για τον Ιανουάριο του 2020, στην οποία θα πρωταγωνιστούν ακόμη πιο δημοφιλείς ηθοποιοί», τα ονόματα των οποίων δεν μπορούν να ανακοινωθούν ακόμη καθώς είναι υπό διαπραγμάτευση.

 

You May Also Like

Διεθνής διάκριση για το ντοκιμαντέρ «Ιχνή», για τους αγνοούμενους

Τη διάκριση της ειδικής μνείας για ντοκιμαντέρ απέσπασε στο 12ο London Greek Film Festival ...

ISFFC: Μία εβδομάδα προβολών στο Ριάλτο

«Η 9η έκδοση του φεστιβάλ είναι μέχρι στιγμής η πιο σημαντική γιατί από φέτος ...

Θερινό σινεμά στην Ταράτσα

Μία αλλιώτική εμπειρία θέασης θα προσφέρει την Τρίτη 21 Αυγούστου το Καφενείο Ερμής στην ...

Ντομικαντέρ για τους μετανάστες στη Μεσόγειο στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Γράφει ο Νίνο Φένεκ Μικελλίδης Από το 2000 μέχρι σήμερα περισσότεροι από 22.000 μετανάστες ...

Dunkirk | Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν

Γράφει η Δέσποινα Χριστοδούλου | @DespiChri Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν μετά τα ...

BAFTAs 2020: Οι μεγάλοι νικητές

Από το Royal Albert Hall του Λονδίνου, αυτοί είναι οι νικητές των πρώτων post-Brexit ...

X