«Η Κυπριακή Άνοιξη» και φέτος στο Μόναχο της Γερμανίας

Για 14η χρονιά διοργανώθηκε η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων «Η Κυπριακή Άνοιξη» στο Μόναχο της Γερμανίας, η οποία ολοκληρώθηκε στα τέλη του Μάη με συναυλία από το «Τακούσιης-Καραπατάκης Πρότζεκτ» του Μάριου Τακούσιη και του Γαβριήλ Καραπατάκη.

«Οι καλλιτέχνες ενώνουν δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, αυτόν της δημοτικής μουσικής, ενσωματώνοντας στοιχεία από Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα και Μικρά Ασία, και αυτόν της κλασικής τζαζ, διατηρώντας τα στοιχεία της αλληλεπίδρασης, του αυτοσχεδιασμού και της ελευθερίας στην έκφραση» αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Προσθέτει ότι «στο Μόναχο, οι μουσικοί συνέπραξαν με τη σπουδαία ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό Βάκια Σταύρου, η οποία ως φιλοξενούμενη των δύο μουσικών, παρουσίασε δικά της τραγούδια».

Στις εκδηλώσεις «Κυπριακή Ανοιξη 2019»  συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Σταύρος Λάντσιας, Μιχάλης Καλκάνης, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Ελεονώρα Ρούσου, Έλενα Μουζάλα, Νικόλας Μελής, Μανώλης Νεοφύτου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων ‘Προμηθέας’ (Nίκος Πίττας – Ηρακλής Μιτέλλας, Νικόλας Παπαγεωργίου, Μιράντα Παπανεοκλέους),  το σχήμα  ‘Τρίο Τεκκέ & Dave De Rose’ (Αντώνης Αντωνίου, Λευτέρης Μουμτζής, Colin Somerville, Dave De Rose), Μάριος Τακούσιης, Γαβριήλ Καραπατάκης, Βάκια Σταύρου.

Η πολιτιστική σειρά «Κυπριακή Ανοιξη» διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Μόναχο το 2006, με πρωτοβουλία της Μορφωτικής Ακολούθου της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο, Γιώργας Σολομώντος. Συμμετείχαν μέχρι σήμερα πέραν των 250 καλλιτεχνών από διάφορους καλλιτεχνικούς τομείς.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)

You May Also Like

Δωρεάν μαθήματα και εκδήλωση για την ειρήνη από τη Σχολή Χαρακτικής Χαμπή

Την πραγματοποίηση των δωρεάν μαθημάτων χαρακτικής, τα οποία παραδίδει κάθε χρόνο, μεταξύ 8 και ...

Η αφίσα του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού φέρνει και φέτος τον Αύγουστο μερικά από τα καλύτερα ...

Επιστροφή τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Πηλαβάκη

Γράφει ο Χριστόφορος Νέστορος | Φωτογραφίες Παύλος Βρυωνίδης Μερικές ημέρες μετά τα εγκαίνια του ...

«Έφυγε» ο Ray Manzarek

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα (21 Μαΐου) ο συνιδρυτής και κιμπορντίστας των θρυλικών Doors, Ray ...

Cyprus Film Days 2015 | Οι ταινίες του διαγωνιστικού

Εννέα ταινίες θα διεκδικήσουν τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες ...

X