Το διεθνές Κυπριακό μουσικό σχήμα, Monsieur Doumani  εγκαινιάζει με μία μεγάλη συναυλία το φεστιβάλ του Δήμου Λευκωσίας «Νύχτες Καλοκαιριού 2019». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στην πλατεία Φανερωμένης, στις 20:30.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται συναυλίες με έντεχνη, παραδοσιακή και κλασσική μουσική καθώς και παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς και θέατρο, δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα.

Στον χώρο της Πλατείας Φανερωμένης θα λειτουργήσει και περίπτερο ενημέρωσης του κοινού για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο σχετικής εκστρατείας ενημέρωσης που ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών. Το ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργεί στις 1 και 2 Ιουλίου μεταξύ των ωρών 16:00-23:00.

MONSIEUR DOUMANI

Το βραβευμένο κυπριακό σχήμα Monsieur Dοumani, που μετρά ήδη οκτώ χρόνια επιτυχημένης πορείας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αποτελείται από τους Αντώνη Αντωνίου στο τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από την κυπριακή παράδοση, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σημερινή Κύπρο.

Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως: WOMAD, Songlines Encounters, Sommarscen Festival, SKIF St Petersburg, Vienna Konzerhaus, καθώς και διεθνείς διακρίσεις όπως η ανάδειξη του ως ένα από τα 4 καλύτερα γκρουπ στα μουσικά βραβεία του γνωστού Βρετανικού περιοδικού «Songlines» 2016 αλλά και τα Critics Award στα Andrea Parodi Awards και German Records Critics’ Award. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους οι οποίοι έλαβαν εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα. Ο δεύτερος τους δίσκος με τίτλο «Sikoses» έφτασε στο Νο.1 στα «Transglobal World Music Chart» τον Νοέμβριο του 2015.

Φωτογραφία εξωφύλλου © Ελένη Παπαδοπούλου

You May Also Like

FENGAROS REACTS | Δημήτρης Μεσημέρης

Το ΠΑΡΑΘΥΡΟ παρουσιάζει τους μουσικούς που συμμετέχουν στο διαδικτυακό φεστιβάλ Fengaros Reacts που πραγματοποιείται ...

2ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου

Μετά την περσινή επιτυχία του 1ου Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου, η διοργάνωση επανέρχεται με πιο ...

FENGAROS REACTS|George Sidiropoulos

Το ΠΑΡΑΘΥΡΟ παρουσιάζει τους μουσικούς που συμμετέχουν στο διαδικτυακό φεστιβάλ Fengaros Reacts που πραγματοποιείται από τις ...

«The Guitar project» με τον Δημήτρη Παπαγγελίδη

Ο Δημήτρης Παπαγγελίδης, ένας απο τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές της εποχής μας, προσκαλεί και ...

Αβεβαιότητα για την πραγματοποίηση του Χορού της Κρατικής Όπερας Βιέννης

“Αβέβαιος” ως προς το εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά ο προγραμματισμένος για τις 11 Φεβρουαρίου ...

The Afrobanana & Friends Festival 2019

Σε μια πενθήμερη γιορτή τέχνης και μουσικής, στο καταπράσινο περιβάλλον του Val’s Place, στη ...

X