Το διεθνές Κυπριακό μουσικό σχήμα, Monsieur Doumani  εγκαινιάζει με μία μεγάλη συναυλία το φεστιβάλ του Δήμου Λευκωσίας «Νύχτες Καλοκαιριού 2019». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στην πλατεία Φανερωμένης, στις 20:30.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται συναυλίες με έντεχνη, παραδοσιακή και κλασσική μουσική καθώς και παραστάσεις με παραδοσιακούς χορούς και θέατρο, δράσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα.

Στον χώρο της Πλατείας Φανερωμένης θα λειτουργήσει και περίπτερο ενημέρωσης του κοινού για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο σχετικής εκστρατείας ενημέρωσης που ο Δήμος Λευκωσίας διοργανώνει μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών. Το ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργεί στις 1 και 2 Ιουλίου μεταξύ των ωρών 16:00-23:00.

MONSIEUR DOUMANI

Το βραβευμένο κυπριακό σχήμα Monsieur Dοumani, που μετρά ήδη οκτώ χρόνια επιτυχημένης πορείας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, αποτελείται από τους Αντώνη Αντωνίου στο τζουρά, Άγγελο Ιωνά στην κιθάρα και Δημήτρη Γιασεμίδη στα πνευστά. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από την κυπριακή παράδοση, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών κομματιών, προσθέτοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα στον ήχο και στη διάθεσή τους. Επίσης, συνθέτουν κυπριακά τραγούδια που αντλούν έμπνευση από τη σημερινή Κύπρο.

Το γκρουπ έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως: WOMAD, Songlines Encounters, Sommarscen Festival, SKIF St Petersburg, Vienna Konzerhaus, καθώς και διεθνείς διακρίσεις όπως η ανάδειξη του ως ένα από τα 4 καλύτερα γκρουπ στα μουσικά βραβεία του γνωστού Βρετανικού περιοδικού «Songlines» 2016 αλλά και τα Critics Award στα Andrea Parodi Awards και German Records Critics’ Award. Έχουν κυκλοφορήσει τρεις δίσκους οι οποίοι έλαβαν εξαιρετικές κριτικές από τα διεθνή μέσα. Ο δεύτερος τους δίσκος με τίτλο «Sikoses» έφτασε στο Νο.1 στα «Transglobal World Music Chart» τον Νοέμβριο του 2015.

Φωτογραφία εξωφύλλου © Ελένη Παπαδοπούλου

You May Also Like

Ο Αντώνης Κοΐζας Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης

Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης, θα είναι ο διεθνώς καταξιωμένος Κύπριος Κιθαριστής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου ...

The Cyprus Hip-Hop Festival 2018

Επιστρέφει για πέμπτη συνεχή ζρονιά το The Cyprus Hip-Hop Festival, το Σάββατο 25 Αυγούστου  στην ...

Η Μαρίζα Ρίζου στο Πισσούρι

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου, στo πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2018», έχοντας ως μοναδικό ...

Desmotes: Γόνιμος διάλογος με το παρελθόν

Πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι συναντήθηκαν για το αποτέλεσμα της παράστασης Desmotes που θα δούμε την ...

Monsieur Doumani: Νέο σίνγκλ / βίντεο από τον επερχόμενο δίσκο «Πισσούριν»

Μόλις έχει κυκλοφορήσει το πρώτο σίγκλ (με βίντεο) από τον επερχόμενο δίσκο του κυπριακού ...

FENGAROS REACTS| Nama Dama

Το ΠΑΡΑΘΥΡΟ παρουσιάζει τους μουσικούς που συμμετέχουν στο διαδικτυακό φεστιβάλ Fengaros Reacts που πραγματοποιείται ...

X