«Ο Καθρέφτης μας. Εξουσία και Πολίτες», του Γιαννάκη Γεωργιάδη

Το βιβλίο του Γιαννάκη Γεωργιάδη κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από τις Εκδόσεις Αρμός και παρουσιάζεται τον Ιούνιο σε Λευκωσία και Πάφο

«Ο Καθρέφτης μας. Εξουσία και Πολίτες» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιαννάκη Γεωργιάδη που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Αρμός και παρουσιάζεται τον Ιούνιο σε Λευκωσία και Πάφο.

«Ο κάθε άνθρωπος και η κάθε κοινωνία έχουν ανάγκη να ονειρεύονται. Να σχεδιάζουν το αύριο, να πλάθουν πλάνα ζωής, να δημιουργούν, να σκέφτονται, να εξελίσσονται και να προοδεύουν, να ευημερούν. Η διαχείριση της καθημερινότητας με στόχο την επιβίωση, ακόμα και όταν αυτή επιτυγχάνεται, δεν οδηγεί στο όνειρο. Η βίωση της καθημερινής βίας και της κακοποίησης, της υστέρησης, του πόνου και της απώλειας, της περιθωριοποίησης και της ανυποληψίας, δεν αφήνει παράθυρο στο όνειρο, γιατί συνολικά το κοινωνικό περιβάλλον αποπνέει τα συμπτώματα της κρίσης…» αναφέρεται σε απόσπασμα του βιβλίου ενώ σε άλλο σημείο: «Καθρέφτη των επιλογών των πολιτών αποτελούν οι ίδιοι οι εκλεγμένοι πολιτικοί άρχοντες, οι κυβερνήσεις, οι τοπικές αρχές, οι ευρωβουλευτές και όλοι όσοι επιλέγονται για διορισμό και άσκηση πολιτειακής ευθύνης από τους θεσμικά αρμόδιους για τέτοιους διορισμούς. Με ποικίλους τρόπους και σε πλειάδα επιλογών, δράσεων ή μη δράσεων, αποτελεσμάτων και φαινομένων αντανακλάται η απώλεια των ορίων, η στέρηση του οράματος, το κενό στους σχεδιασμούς, η ασσυμετρία αρχών, αξιών και δεσμεύσεων με τα έργα και τις πολιτικές πρακτικές.»

Ο Γιαννάκης Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1956. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Lyon II της Γαλλίας οικονομικές επιστήμες και κοινωνιολογία. Είναι διδάκτορας οικονομικών επιστημών από το ίδιο πανεπιστήμιο και κάτοχος άλλων μεταπτυχιακών τίτλων στα οικονομικά. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας και δημοσίευσε επιστημονικές μελέτες και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά έντυπα. Διετέλεσε σύμβουλος στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, διευθυντής διεθνών σχέσεων της Κυπριακής Βουλής και διευθυντής του Συμβουλίου Αμπελοοινικών Προϊόντων. Διετέλεσε επίσης πρόεδρος και μέλος συμβουλευτικών επιτροπών και δημοσίευσε μεγάλο αριθμό άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά. Εργάζεται στην κεντρική διοίκηση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Η Κύπρος και το διεθνές σκηνικό» (εκδόσεις Λιβάνη, 2002) και «Από την απραξία στην πράξη: δημιουργώντας στο αμπέλι και το κρασί, εκτιμήσεις – απόψεις – πολιτικές» (Λευκωσία, 2012).

Οι παρουσιάσεις

Το βιβλίο «Ο Καθρέφτης µας. Εξουσία και Πολίτες» παρουσιάζεται την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο αμφιθέατρο Jean Monnet (M-203) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στις 19:00.

Για το βιβλίο θα µιλήσουν οι Κώστας Βενιζέλος, Νίκος Περιστιάνης και Κύπρος Χρυσοστομίδης. Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιάννος Χριστοφόρου. 

Θα ακολουθήσει παρουσίαση στην Πάφο στις 19 Ιουνίου, στις 19:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου (Αθηνάς 41-43). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν και συζητήσουν οι Κώστας Βενιζέλος και Σωτήρης Παρούτης, με παρέμβαση του συγγραφέα, σε συντονισμό και πάλι του Γιάννου Χριστοφόρου.

Πληροφορίες τηλ. 99488221.

You May Also Like

Εικόνες από το 1ο Φεστιβάλ Εικαστικών Εγκαταστάσεων 2016

  Το περιβάλλον διαμορφώνει εμάς ή εμείς αυτό; Ποια η σχέση με ότι μας ...

Πέθανε ο Λέμι Κίλμιστερ των Motorhead

Ο επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος χέβι μέταλ Motorhead, Ίαν “Λέμι” Κίλμιστερ, πέθανε από καρκίνο ...

Αυλαία με Gravity για το Φεστιβάλ της Βενετίας

Με τη νέα, πολυαναμενόμενη ταινία των Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάντρα Μπούλοκ θα σηκώσει αυλαία ...

Η πρώτη έκθεση του Ai Wei Wei στην Ελλάδα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» (20 Μαΐου – ...

Tο Rijksmuseum εκθέτει για πρώτη φορά μόνιμα γυναίκες ζωγράφους στην Gallery of Honor

«Οι γυναίκες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ιστορία της Ολλανδίας. Μέχρι τώρα, ωστόσο, οι ...

Όσα θα δούμε στο Pop-Up Festival 2016

Με διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο υπόγειο του City Plaza ...

X