Πέρσι μιλήσαμε λίγο αργά για διακοπές. Αλλά από πέρσι μέχρι φέτος δεν υπάρχει μόνο ένας χρόνος απόσταση, υπάρχει κι ένα ακόμα τεχνολογικό άλμα. Από τα πολλά. Ή τέλος πάντων, αν όχι άλμα, κάτι παραπάνω μάθαμε να χρησιμοποιούμε από την τεχνολογία. Ειδικά στα social, την ειδικότητα του καθενός, ειδικά των νεαρών ηλικιών (στις οποίες, ως γνωστόν, ανήκουμε όλοι μας για πάντα).

Λοιπόν, φέτος σας έχω μια εξαιρετική ιδέα για να μην μπει ποτέ κανένας κλέφτης στο σπίτι σας. Βάλτε το σπίτι, όπως είναι, σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικιάσεων, διαφημίστε το ως ευκαιρία της τελευταίας στιγμής και εγκαταστήστε Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Ρώσους, Κινέζους, ό,τι λάχει τέλος πάντων. Κι αφήστε τον κλέφτη της γειτονιάς σας να κάνει τα χρειαζούμενα της εργασίας του στο διπλανό διαμέρισμα. Άσε που θα βγάλετε και τα έξοδα των διακοπών.

Ένα άλλο πρόβλημα που πολλοί από μας αντιμετωπίζουν είναι η μοναξιά. Μα χώρισες με το έτερο ήμισυ πριν τις διακοπές, μα σε κρέμασαν οι κολλητοί/ές, μα σου έκοψαν την άδεια τελευταία στιγμή και στην έδωσαν άλλη ημερομηνία, μα χάλασε το αυτοκίνητο κι έχασες την πτήση για Μάλαγα, όλα μπορούν να συμβούν. Και να μείνεις, μόνος/μόνη με μόνη εναλλακτική τη γιαγιά/μάνα/πεθερά/ξαδέλφη στο χωριό,στο οποίο έχεις να πατήσεις από την Α’ Λυκείου, όταν δήλωσες στη μάνα σου ορθά κοφτά “εγώ στο χωριό ξανά μόνο σε φορείο”.

Δεν θέλω απαισιοδοξίες. Θέλω να το δούμε θετικά το θέμα. Γιατί ακόμα κι αν έχεις κανονίσει παρέα στις διακοπές, τι θα κάνετε; Θα καθόσαστε στο ίδιο τραπέζι και θα κοιτάτε ο καθένας το δικό του κινητό αλλάζοντας μια κουβέντα κάθε τέταρτο. Και αν…

Έτσι λοιπόν φέτος, σε περίπτωση ανάγκης, σας προτείνω να πάτε διακοπές με το κινητό σας. Ό,τι και να έχει συμβεί κλείστε από την αρχή τα πάντα (άλλη ημερομηνία, άλλο μέρος, άλλο τα πάντα) και φύγετε μόνοι σας με παρέα το κινητό, ένα καλό πακέτο data (roaming αν χρειαστεί) και μια powerbank (αρκετά μεγάλη για δύο φορτίσεις τουλάχιστον). Τα υπόλοιπα είναι κλασικά: μαγιό, ρούχα, καλλυντικά, αντηλιακά και μην ξεχάσετε κι ένα βιβλίο για ξεκάρφωμα, με το βιβλίο πιάνεις και κουβέντα με κάποιον στην πραγματική ζωή. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ χοντρό, αρκεί ο τίτλος να είναι “πιασάρικος”, τύπου: “υπάρχει Θεός;”, “τα μεγάλα μυστήρια του Σύμπαντος” και άλλα τέτοια. Κορίτσια αφήστε τον Κοέλιο, δεν συγκινεί τ’ αγόρια, αγόρια πιάστε κι εσείς ένα βιβλίο, για κουβέντα είναι όχι για διάβασμα. Ιδανικά πάρτε ένα (και για τα δύο φύλα) με τίτλο “τι είναι το bitcoin”. Άμα το διαβάσετε θα κάνετε και τον έξυπνο/η σε όλους αν όχι θα κάνετε συζήτηση του τύπου: “διαβάζω διαβάζω τίποτα δεν κατάλαβα πια”, και πάλι μέσα είστε.

Ωχ, φτάνω στο τέλος, και τα βασικά δεν τα εξήγησα. Αλλά δεν είναι δύσκολο: facebook και Instagram για τα πάντα: για το φαγητό, τον καφέ, το ξενοδοχείο, την παραλία. Αφού θα είστε μόνοι (σαν το λεμόνι, δεν άντεχα να μην το πω) θα έχετε άπειρο χρόνο να κάνετε σωστή προετοιμασία, ρεπεράζ, ενδυματολογικό, story board και επεξεργασία, φίλτρα, κροπάρισμα, τα πάντα.

Α ναι, και στο ενδιάμεσο των αναρτήσεων, δείτε κανά βίντεο για το πώς τραβάμε καλύτερες φωτογραφίες, πότε ενδείκνυται για παράδειγμα το contre-jour, δεν είναι κακό.
Έτσι, εάν στο τέλος των διακοπών έχετε άλλους 300 followers και η καριέρα σας ως influencer έχει αρχίσει ν’ απογειώνεται, σκασίλα σας για την παρέα.

Και σας το λέω εγώ, που τώρα τσακίζω μια μπριζόλα μόνη μου στο Άμστερνταμ, σας γράφω και περνάω ωραία και στα τραπέζια γύρω μου δεν αλλάζουν ούτε μισή λέξη, αγκαλιά με το κινητό τους είναι όλοι.

You May Also Like

Ποιος μας προστατεύει, είπαμε;

valia@inrec.gr Μόλις σήμερα διάβαζα μιαν έκθεση η οποία παρουσίαζε τα αποτελέσματα της έρευνας που ...

Η αληθινή αλήθεια για τον κορωνοϊό

Η φήμη εμφανίστηκε λίγο αφότου ο κορωνοϊός χτύπησε την Κίνα και εξαπλώθηκε ίσως και ...

Η τεχνολογία στα αυτοκίνητα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν τα καινούργια τους μοντέλα ...

Η Έκκληση του Παρισιού

Πριν από δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των μεγάλων εορτασμών για το τέλος του ...

Τσίλι TV στο YouTube

Τα μάτια της Άρια Σταρκ έχουν κοκκινίσει. Είναι έτοιμη να κλάψει. Μικρά βογγητά βγαίνουν ...

Ανησυχίες γονιών

Γράφει η Βάλια Καϊμάκη | valia@inrec.gr Ο ανιψιός μου, που μόλις έκλεισε 14 μήνες ...

X