Το γνωστό έργο του Banksy στο Ντόβερ της Μεγάλης Βρετανίας, που συμβολίζει το Brexit και απεικονίζει έναν εργάτη να αποξηλώνει ένα αστέρι από τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «εξαφανίστηκε» από τον τοίχο του κτηρίου όπου βρισκόταν από το 2017.

Κάτοικος του Ντόβερ δήλωσε στο CNN ότι μια σκαλωσιά στήθηκε το Σάββατο μπροστά στον τοίχο του κτηρίου του Castle Amusements και ότι το γιγάντιο έργο του Banksy είχε εξαφανισθεί το επόμενο πρωί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN, το κτήριο ανήκει στην οικογένεια Godden η οποία είχε ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να το πουλήσει αμέσως μετά την αποκάλυψή του, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του 2017, της Telegraph. Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε τότε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Banksy επιλέγει κτήριο που ανήκει στο κτηματομεσιτικό γραφείο της οικογένειας Godden.

Στις δηλώσεις του 2017, η οικογένεια ανέφερε ότι διερευνά τρόπους διατήρησης, αφαίρεσης ή πώλησης του έργου και πως τα έσοδα από τυχόν πώλησή του θα δίνονταν στις τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο το έργο του Banksy αφαιρέθηκε ή βάφτηκε με άσπρη μπογιά, αν και για την αφαίρεσή του, θα χρειαζόταν να αφαιρεθεί ο ίδιος ο τοίχος. Το κτήριο, πάντως, είναι προγραμματισμένο να κατεδαφιστεί.
Το έργο είχε γίνει σημείο αναφοράς στο Ντόβερ, το λιμάνι από όπου ξεκινούν και όπου καταλήγουν τα φέρι μπόουτ που συνδέουν την Βρετανία με την Γαλλία.

You May Also Like

Έκθεση μαθητών Δημοτικού Σχολείου Λυθροδόντα

Τα παιδιά των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Λυθροδόντα – «Μελέτειον» ...

Έκθεση φωτογραφίας ‘We Care, We Act’

Το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ διοργανώνει μια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «We Care, We Act», ...

Amy Stephens | “Nature knows only colours”

Η Art Seen είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζει την ατομική έκθεση “Nature knows ...

Πέντε Κεραμίστες εκθέτουν στην Γκαλερί Opus 39

Η Γκαλερί Opus 39 παρουσιάζει την νέα εικαστική πρόταση από πηλό των Βαρβάρα Γεωργίου, ...

Φεστιβάλ Ξαρκής 2021 / Επιστρέφοντας στις ρίζες: περιβάλλον και κοινωνία

Το Φεστιβάλ Ξαρκής αποτελεί μια νομαδική διοργάνωση που ταξιδεύει σε χωριά της κυπριακής υπαίθρου. ...

X