Έντονο το ενδιαφέρον για τη φετινή όπερα στην Πάφο

Αυξημένο το ενδιαφέρον από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία για τη φετινή παραγωγή του Pafos Aphrodite Festival, με την όπερα «Μάκβεθ» του Βέρντι

Έντονο και δη αυξημένο σε σχέση με πέρυσι ενδιαφέρον παρατηρείται σχετικά με τη φετινή παραγωγή του Pafos Aphrodite Festival, με την όπερα του Βέρντι «Μάκβεθ».

Η φετινή παραγωγή θα παρουσιαστεί στις 30, 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου, και σε αυτή θα συμμετέχουν το Ακαδημαϊκό Εθνικό Θέατρο, η Όπερα και το Μπαλέτο Μπολσόι της Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις της διευθύντριας της εταιρείας Pafos Aphrodite Festival, Στέλλας Σιέπη, στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, «οι προετοιμασίες για το σημαντικό αυτό γεγονός κορυφώνονται και αναμένεται η άφιξη του Θεάτρου Μπολσόι από τη Λευκορωσία στις 27 Αυγούστου.» Η γενική πρόβα θα δοθεί το βράδυ της 29ης Αυγούστου, στις 20:00.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η κ. Σιέπη, «το ενδιαφέρον για τα εισιτήρια είναι ιδιαίτερα έντονο και αυξημένο από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία, ενώ ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή περιοδικά τουρισμού και πολιτισμού είναι ήδη στην Κύπρο για να καλύψουν ειδησεογραφικά το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός».

«Είμαστε σίγουροι ότι η ατμόσφαιρα του χώρου, το εντυπωσιακό σκηνικό όπου θα διαδραματιστεί η πλοκή του έργου και οι ταλαντούχοι συντελεστές του Θεάτρου από τη Λευκορωσία θα καταπλήξουν τους θεατές», σχολίασε η κ. Σιέπη.

Ερωτηθείσα για τη μη συμμετοχή φέτος μετά από σειρά ετών της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στη διοργάνωση, η κ. Σιέπη είπε ότι δεν υπήρχε οτιδήποτε δεσμευτικό με την Ορχήστρα και ότι η φετινή παραγωγή επιλέχθηκε ως ολοκληρωμένη πρόταση έτσι όπως υποβλήθηκε από το Θέατρο και το Μπαλέτο Μπολσόι της Λευκορωσίας.

Εξάλλου, σε μήνυμά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της παραγωγής, Vladimir Gridiushko, αναφέρει ότι «η ατμόσφαιρα της Κύπρου και το εντυπωσιακό σκηνικό όπου θα διαδραματιστεί η πλοκή του έργου θα δώσουν στην παραγωγή μια ιδιαίτερη γοητεία, νέες δυνατότητες ερμηνείας και θα μας επιτρέψουν να πραγματοποιήσουμε αυτά που πρέπει».

H δραματική όπερα «Μάκβεθ» είναι βασισμένη στο ομότιτλο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και αποτελείται από τέσσερις πράξεις. Το λιμπρέτο έγραψε ο Francesco Maria Piave. Η πρεμιέρα της όπερας πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου του 1847 στο Θέατρο della Pergola, στη Φλωρεντία.

+ Μάκβεθ από το Ακαδημαϊκό Εθνικό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου Μπολσόι της Λευκορωσίας στις 30, 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Εισιτήρια προς €25, €40, €50 και €70. Προπώληση Εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας του Pafos Aphrodite Festival Cyprus, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pafc.com.cy ή στο τηλ. 26822218.

Στις τρεις παραστάσεις θα υπάρχει μετάφραση στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα μέσω υποτίτλων.

You May Also Like

Δέκα «Φωτεινές Ιστορίες» ενάντια στη μιζέρια

Η Ελένη Ξένου έκανε την έρευνα και ο Χριστόφορος Ροδίτης κινηματογράφησε τις δέκα «Φωτεινές ...

Έκθεση της Μικέλλας Ψαρά στην γκαλερί Αργώ

Στην γκαλερί Αργώ παρουσιάζει την νέα της δουλειά η Μικέλλα Ψαρά, από τις 27 ...

Εξπρές της Μεσογείου | Μουσική συνάντηση στα Κύπρια

Μουσικοί από την Ελλάδα, τον Λίβανο και την Ιταλία συμπράττουν επί σκηνής και παρουσιάζουν ...

Οι παραστάσεις του φθινοπώρου

Γράφει η Κατερίνα Μιχάηλου Τα φώτα σβήνουν, οι κουρτίνες ανοίγουν και οι ηθοποιοί είναι ...

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος με πέντε παραγωγές

Πέντε θεατρικά σχήματα συμμετέχουν στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2017 το οποίο ...

X