Επίσημη κυπριακή συμμετοχή στο London Design Festival

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Το ερευνητικό πρόγραμμα Ποικιλομορφία και Ένταξη μέσω Σχεδίου d+iD (Diversity + Inclusivity by Design), το οποίο εδράζεται στη Σχολή Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Γκρίνουϊτς του Λονδίνου, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσιάζουν τα ερευνητικά αποτελέσματα Κυπρίων σχεδιαστών σε μια καινοτόμο διεθνή έκθεση.

Η έκθεση περιλαμβάνει σχεδιαστικά έργα, τα οποία προωθούν την ποικιλομορφία και την ένταξη, διερευνώντας έτσι τρόπους με τους οποίους το σχέδιο μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο επικοινωνιακό εργαλείο για να ενώσει τους ανθρώπους, σπάζοντας διαχωριστικά όρια και φραγμούς, μέσω διαθεματικών προσεγγίσεων που επιδρούν θετικά στο κοινωνικό και πολιτικό τοπίο. Τα έργα προβληματίζονται και προβληματίζουν γύρω από ένα κοινό ερώτημα: Τι ενεργοποιείται όταν οι σχεδιαστές σχεδιάζουν με και για τον άλλο;

Επτά Κύπριοι σχεδιαστές-ερευνητές που εδράζονται στο ΗΒ έχουν προσκληθεί από τους επιμελητές της έκθεσης, Δρ. Αναστάσιο Μαραγιάννη (Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Greenwich και Διευθυντή του Προγράμματος d+iD), Δρ. Μάριο Ψαρά (Πολιτιστικό Σύμβουλο της Κυπριακής Ύπατης Αρμοστείας) και Μάλα Σιαμπτάνη (σχεδιάστρια-ερευνήτρια στο University of the Arts London) να εξερευνήσουν το θέμα: Ποικιλομορφία και Ένταξη μέσω Σχεδίου: Ενδυναμώνοντας το Άτομο.

Οι δημιουργοί καλούνται να παραγάγουν σχεδιαστικά έργα κατόπιν ερευνητικής μελέτης, παρουσιάζοντάς τα σε ομαδική έκθεση που θα αποτελεί την επίσημη κυπριακή συμμετοχή στο διεθνούς κύρους London Design Festival 2019. Οι συμμετέχοντες σχεδιαστές είναι: Μάγια Αγγελή (Σκηνογραφία), Αλίνα Μπαμπαλέτσος (Ανθοσύνθεση), Αλέξανδρος Κοσμίδης (Επικοινωνιακό Σχέδιο), Μαρία Χριστίνα Παπαλεοντίου (Αρχιτεκτονική), Στέισι Πιτσιλλίδης (Ερευνητικό Σχέδιο), Μαγδαληνή Θεοδώρου (Μόδα), και Μάλα Σιαμπτάνη (Κόσμημα).

Οι συμμετέχοντες σχεδιαστές καλούνται να διερευνήσουν τις έννοιες της ποικιλομορφίας και ένταξης στο γεωγραφικό, πολιτικό και κοινωνικό τοπίο της Κύπρου, ανταποκρινόμενοι κριτικά σε ζητήματα όπως πολιτική, φύλο, σύγκρουση και καταναλωτισμός, δημιουργώντας απώτερα νέες συνθήκες, όπου το σχέδιο μπορεί να αποδώσει μετρήσιμη κοινωνική, εμπορική και μη-εμπορική αξία.

Η ομαδική έκθεση των σχεδιαστικών αποτελεσμάτων της έρευνας των Κυπρίων δημιουργών θα φιλοξενηθεί στη Stephen Lawrence Gallery στο Πανεπιστήμιο Greenwich από 14 Σεπτεμβρίου μέχρι 26 Οκτωβρίου 2019 και θα συνοδεύεται από σχετικό κατάλογο και συμπληρωματικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και άλλες δημόσιες δράσεις.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ.

 

You May Also Like

Eins Gallery: “Oxytocin” του Felix Kiessling

Πρόσφατα, η κοιλιά του Felix Kiessling έχει γεμίσει ωκυτοκίνη. Η ορμόνη αυτή, γνωστή ως ...

2η Μπιενάλε Χαρακτικής Κύπρου

Στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ, στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί η 2η Μπιενάλε ...

Ο Xavier Rey νέος διευθυντής του Pompidou

Ο έντονος τον τελευταίο καιρό χορός της διαδοχής προσώπων στα υψηλά αξιώματα του Pompidou ...

Ομαδική έκθεση εμπνευσμένη από το χωριό Άλωνα

Προσκαλείστε στην ομαδική έκθεση με έργα καλλιτεχνών από την Φιλοξενία Ε.ΚΑ.ΤΕ / CRAMBERO SUITES στην ...

Το «Κορίτσι με τον μοβ μπερέ» του Πικάσο βγαίνει σε δημοπρασία

Η Μαρί Τερέζ Βαλτέρ, μούσα του Πάμπλο Πικάσο, μεγάλος του έρωτας και μητέρα του ...

Duncan Lamb | It’s only rock n’ roll

Για τον καλλιτέχνη Duncan Lamb, η μουσική και η τέχνη είναι συνώνυμα, μιλούν την ...

X