Sooo many podcasts

Αυτά είναι τα τέσσερα podcasts που προτείνει η Λίνα Πρωτοπαπά και που πρέπει να ακούσετε

The Slowdown: «Τα ποιήματα επιτάσσουν την προσοχή μας στις στιγμές εκείνες που η συνηθισμένη φύση της εμπειρίας αλλάζει – όταν τα πράγματα που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε ξεσπάνε σε λαμπρότερα χρώματα, σε πιο έντονες αντιθέσεις, σε παράξενες και μεθυστικές δυνατότητες». Τα πιο πάνω είναι τα λόγια της ποιήτριας, η οποία μας καλεί κάθε μέρα, από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, να αφήσουμε ό,τι κάνουμε για 5 λεπτά και να ακούσουμε ένα ποίημα.

Πιστό στην ονομασία του, το The Slowdown, έχει την ιδιαίτερη ιδιότητα να επιβραδύνει για λίγο τον χρόνο καθώς η Tracy K. Smith μοιράζεται μαζί μας γενναιόδωρα τις σκέψεις της για το εκάστοτε ποίημα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε τον κόσμο γύρω μας. To Τhe Slowdown μας θυμίζει ότι τα δώρα που προσφέρει η ποίηση δεν είναι προνόμια των κριτικών λογοτεχνίας αλλά όλων μας.

Unladylike: Σύμφωνα με τις οικοδέσποινές του, Cristen Conger και Caroline Ervin, τo Unladylike είναι το podcast που ρωτά τι γίνεται όταν οι γυναίκες σπάνε τους κανόνες. Μέσα από βαθιά έρευνα, οι δυο τους βρίσκουν και μας παρουσιάζουν τις απαντήσεις σ’ αυτό το ερώτημα με το χαρακτηριστικό media-savviness τους.

Ετοιμαστείτε να ακούσετε τις πιο διασκεδαστικές και μαζί διαφωτιστικές εξιστορήσεις και συζητήσεις που η Cristen και η Caroline κάνουν με τις εκλεκτές καλεσμένες τους για κάθε πιθανό θέμα που αφορά τις ζωές των γυναικών. Τίποτα δεν είναι ταμπού: χρηματοοικονομικά ζητήματα, sex toys, τριχοφυΐα, αμβλώσεις. Χρησιμοποιώντας το πλούσιο και χιουμοριστικό τους storytelling και θέτοντας τις δικές τους ερωτήσεις σε ειδικούς, οι δυο «unladies» διερευνούν τα θέματα που επιλέγουν προσπερνώντας τον καθωσπρεπισμό που μας εμποδίζει να μιλήσουμε για τα προβλήματά μας και να ψάξουμε τις λύσεις για να τα ξεπεράσουμε.

The Guilty Feminist: «Είμαι φεμινίστρια αλλά…». Έτσι ξεκινά κάθε επεισόδιο του The Guilty Feminist, που μας θυμίζει ότι ο φεμινισμός έρχεται με πολλές αντιφάσεις. To The Guilty Feminist είναι ένα podcast και live show με οικοδέσποινα την Deborah Frances-White, που θα σας κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας.

Μαζί με τις διάφορες καλεσμένες της, η Deborah Frances-White εξερευνά κάθε είδους θέμα που έχει να κάνει με τον φεμινισμό. Όπως δηλώνουν οι παραγωγοί του, στο The Guilty Feminist θα ακούσετε «να συζητούμε για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τις φεμινίστριες του 21ου αιώνα, καθώς εξομολογούμαστε τα ‘αλλά’ μας – τις ανασφάλειες, τις υποκρισίες και τους φόβους που υπονομεύουν τις μεγαλόπνοες αρχές μας».

Sooo Many White Guys: Η Phoebe Robinson είναι ένα από τα all-time αγαπημένα μου άτομα στον κόσμο. Podcaster, ηθοποιός, stand-up κωμικός, pop culture connoisseur και all-round θεότητα, η Phoebe έγινε γνωστή ως μία εκ των δύο queens του 2 Dope Queens, podcast και live show με καλεσμένους τους καλύτερους stand-up κωμικούς που υπάρχουν σήμερα.

Το Sooo Many White Guys, παραγωγός του οποίου είναι η φανταστική Ilana Glazer (Broad City) είναι η απάντηση στην υπερεκπροσώπηση των λευκών αντρών (sooo many white guys) στον χώρο της κωμωδίας. Η Phoebe συνομιλεί με αστεία και ταλαντούχα άτομα στον κόσμο του θεάματος και των τεχνών που δεν είναι white guys: γυναίκες, έγχρωμα άτομα και μέλη της κοινότητας LGBTQ (οκ, και με έναν token white guy σε κάθε σεζόν).

You May Also Like

Ομορφιά και τρόμος: Η Αλαμπάμα του Γουίλιαμ Κρίστενμπερι

Ο Γουίλιαμ Κρίστενμπερι (William Christenberry) γεννήθηκε το 1936 στην Τασκαλούζα της Αλαμπάμα (ΗΠΑ) και ...

Μιλώντας για προσωπικές ζωές

Γράφει η Λίνα Πρωτοπαπά Ο τίτλος του Private Life λέει πολλά για το τι ...

Τρία μουσικά ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε στο Netflix

What Happened, Miss Simone? (2015) Σε μια συνέντευξη της Nina Simone στο BBC, o ...

The category is: Pose

Πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου η 71η τελετή απονομής των βραβείων Emmy. Ως είθισται, το ...

Ντολόρες Χουέρτα: 70 χρόνια αγώνα

Πριν από περίπου έναν μήνα, στις 20 Αυγούστου, η Ντολόρες Χουέρτα ήταν στις ειδήσεις. ...

For your playlist #6

  Wilma Vritra – Shallow Grave     Το δίδυμο Wilma Vritra αποτελείται από ...

X