Ο κυπριακός κινηματογράφος στο βρετανικό φεστιβάλ Encounters

Ειδικό αφιέρωμα στον σύγχρονο Κυπριακό κινηματογράφο διοργανώνει το διεθνούς κύρους φεστιβάλ κινηματογράφου Encounters που διεξάγεται στο Μπρίστολ της Αγγλίας, μεταξύ 24-29 Σεπτεμβρίου 2019. Το φεστιβάλ Encounters αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση στον χώρο του μικροφίλμ, του animation και της εικονικής πραγματικότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο με το διαγωνιστικό του τμήμα να αποτελεί επίσημη οδό προς τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές διακρίσεις διεθνώς: την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου (Όσκαρ), τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (BAFTA), και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Το ειδικό αφιέρωμα στην Κύπρο, το οποίο θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Watershed στο Μπρίστολ, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο ΗΒ και στηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Για την επιμέλεια του προγράμματος έχουν προσκληθεί οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Κύπρου (ISFFC), Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνάς, όπως επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Animafest, Γιώργος Τσαγγάρης, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει τρία προγράμματα με σύγχρονες κυπριακές ταινίες μικρού μήκους και ένα πρόγραμμα με ταινίες animation, αντίστοιχα. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προβληθεί και η βραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους Παύση, της Τώνιας Μισιαλή. Κύπριοι σκηνοθέτες, όπως οι Σπύρος Χαραλάμπους και Άντονι Πέτρου, θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους, όπως επίσης η Τώνια Μισιαλή, η οποία θα συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.encounters.film

www.culturalchc.co.uk

You May Also Like

Μια μοναδική βραδιά σινεμά στην Λάρνακα από την Once In A Blue Moon!

H Οnce In A Blue Moon παρουσιάζει στις 25 Ιουλίου μια μοναδική εμπειρία! Μια ...

Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ 2019

Για δεύτερη χρονιά φέτος πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Το Σκαλί» Αγλαντζιάς το Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, ...

Ο Invest Cyprus στη Μπερλινάλε

Σειρά επαφών είχε στο Βερολίνο ο Λευτέρης Ελευθερίου, ανώτερος λειτουργός του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης ...

5o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) επιστρέφει για 5η χρονιά με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές  ...

Χουλιέτα (Julieta)

Διάρκεια: 99 λεπτά Είδος Ταινίας: Ρομαντική/Δραματική Γλώσσες: Ισπανικά, με ελληνικούς υπότιτλους Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ Με τους: Αντριάνα Ουγκάρτε, ...

Η οργανική διαδικασία μιας πρώτης ταινίας

Λίγο πριν την πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, ο Σάιμον Φαρμακάς μίλησε ...

X