Στην προσπάθεια να εστιάσει στο συλλογικό και παράλληλα ευαίσθητο θέμα της πληθώρας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε κοινωνικό επίπεδο, ο Κύπριος χορογράφος Παναγιώτης Τοφή ξεκινάει μία ερευνητική μελέτη προς τη δημιουργία μιας διερευνητικής παράστασης κίνησης.

Γυναίκες από οποιοδήποτε επαγγελματικό υπόβαθρο, εθνικότητα και θρησκεία, άνω των δεκαοκτώ ετών, είναι ευπρόσδεκτες να δοκιμάσουν αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταξίδι αυτοανακάλυψης.

Οι συμμετέχουσες καλούνται να μοιραστούν, μέσω σωματικής κίνησης, την προσωπική τους εμπειρία με θεματικές: την ανδρική κυριαρχία, την απώλεια και την απομόνωση.

ΠΩΣ

Μέσω της βιντεογράφησης ενός σύντομου αυτοσχεδιασμού: μιας σειράς σωματικών κινήσεων που εκφράζουν και απεικονίζουν την προσωπική τους εμπειρία σε σχέση με την ανδρική κυριαρχία, την απώλεια και την απομόνωση. Το βίντεο δεν πρέπει να υπερβαίνει το ένα λεπτό σε διάρκεια.

Τα βίντεο που θα υποβληθούν θα χρησιμοποιηθούν σαν αρχικό υλικό προς τη δημιουργία μιας διερευνητικής σόλο παράστασης κίνησης, με ερμηνευτή τον Παναγιώτη Τοφή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 19ης Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου.

Τα βίντεο που θα ληφθούν αποτελούν μέρος του ερευνητικού και αναπτυξιακού μέρους του έργου και δεν θα μοιραστούν, ούτε θα παρουσιαστούν δημοσίως με οποιονδήποτε τρόπο. Τα ονόματα των συμμετεχουσών θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της τελικής παρουσίασης. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει η ανάγκη για ανωνυμία, παρακαλώ όπως συμπεριληφθεί μια σημείωση του αιτήματος αυτού.

Τα βίντεο θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση throughmethem@gmail.com με θέμα: “Υποβολή βίντεο”.

Παρακαλείστε να συμπεριλάβετε το πλήρες σας όνομα και χώρα διαμονής. Οι πληροφορίες αυτές θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της τελικής παράστασης. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παραμείνετε ανώνυμη για οποιονδήποτε λόγο παρακαλώ συμπεριλάβετε μια σημείωση του αιτήματος αυτού.

Κατα τη διάρκεια του αυτοσχεδιασμού δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο. Σε περίπτωση που το μέγεθος του αρχείου βίντεο είναι πολύ μεγάλο για να το στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλώ όπως στείλετε μέσω της ιστιοσελίδας: www.wetransfer.com

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ throughmethem@gmail.com

You May Also Like

Speechless στο 22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού

Με το έργο Speechless της Σοφίας Μαυραγάνη συνεχίζεται στο Θέατρο Ριάλτο το 22ο Φεστιβάλ ...

22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου|2-22 Ιουνίου 2019

Για μια ακόμη χρονιά ο Ιούνιος προσφέρει στους φίλους του σύγχρονου χορού την ευκαιρία ...

Moving Images International videodance festival 2019

Επί τρεις συνεχείς ημέρες, 22, 23 και 24 Νοεμβρίου, από τις 11.30πμ – 7.00μμ, 42 επιλεγμένες ταινίες χορού (video dance) από όλο ...

Desmotes: Γόνιμος διάλογος με το παρελθόν

Πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι συναντήθηκαν για το αποτέλεσμα της παράστασης Desmotes που θα δούμε την ...

Ponerse Las Pilas|Μια παράσταση Flamenco από την καρδιά της Ισπανίας

Μια σπάνια συνεργασία Ισπανών και Κύπριων καλλιτεχνών που συνδυάζει το παραδοσιακό με το πειραματικό ...

Η περίφημη κολεκτίβα από τη Βαρκελώνη «El Conde de Torrefiel» αναζητά ερμηνευτές για το «La Plaza»

Οι El Conde de Torrefiel, διάσημοι για τα εκπληκτικά ταμπλό βιβάν που δημιουργούν επί ...

X