Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας αποτελεί τον επόμενο σταθμό στην παγκόσμια περιοδεία της πιο πρόσφατης χορογραφικής δουλειάς του διεθνώς αναγνωρισμένου χορευτή και χορογράφου Άκραμ Καν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο με τίτλο Outwitting the Devil θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 26 και 27 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα από τα highlights αυτού του φιλόδοξου νέου θεσμού του Δήμου Λευκωσίας.

Το έργο

Βασισμένο στο Έπος του Γιλγαμές, ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το Outwitting the Devil εξετάζει το πώς ο άνθρωπος ανέκαθεν προσπαθούσε να ελέγξει τη φύση και πώς η φύση εκδικείται και καταστρέφει τελικά τον άνθρωπο.

Επί σκηνής οι χορευτές Ching-Ying Chien, Jasper Narvaez, Dominique Petit, Mythili Prakash, Sam Pratt και James Vu Anh Pham.

Μέσω μιας σύνθεσης μεταξύ κλασικού και σύγχρονου χορού, ο Άκραμ Καν εξετάζει αρχέγονα τελετουργικά και παραδόσεις, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο πλανήτη.

Το έργο μας καλεί σε ένα τραπέζι όπου η ζωή, ο θάνατος και οι μύθοι που θυμόμαστε αμυδρά είναι ο άρτος που μοιραζόμαστε»

Εμπνευσμένο από ένα νέο, προσφάτως ανακαλυφθέν μέρος του Έπους του Γιλγαμές, το νέο αυτό έργο του χορογράφου φέρνει μαζί στη σκηνή μια εξαίρετη ομάδα έξι καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας για να αποδώσουν ένα έπος για την τελετουργία και τη θύμηση. Σε ένα τοπίο από θρυμματισμένες πλάκες και πεσμένα είδωλα, οι έξι χαρακτήρες εμπορεύονται τον πλούτο και τις ιστορίες που τους απομένουν, αναζητώντας τη συμπλήρωση των κομματιών της αρχαίας γνώσης που χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

+ Εισιτήρια προς 22 και 18 ευρώ (μαθητές, συνταξιούχοι) στο www.soldoutticketbox.com, στα καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-15:00 και μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων του φεστιβάλ).

You May Also Like

Εγκαίνια σήμερα για το The Performance Shop στην Αθήνα

Πώς θα ήταν αν σε κάθε γειτονιά της Αθήνας υπήρχε από ένα μαγαζί που ...

Ανοικτό κάλεσμα από τη Στέγη Χορού Λεμεσού για το πρόγραμμα φιλοξενίας & καλλιτεχνικής ανάπτυξης “Moving the New 2021”

Η Στέγη Χορού Λεμεσού ανακοινώνει το πρόγραμμα φιλοξενίας και καλλιτεχνικής ανάπτυξης MOVING THE NEW ...

«Thank you for applying!»|Σεμινάριο με τον Διομήδη Κουφτερό

H Στέγη Χορού Λεμεσού, συνεχίζει να στηρίζει την καλλιτεχνική  κοινότητα της Κύπρου, μεταφέρει online ...

Λία Χαράκη: «Θέλουμε να δονηθεί η πόλη»

Με μια γιορτή των παραστατικών τεχνών ξεκινά την ερχόμενη Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, το Διεθνές ...

 «Genes and Tonic»: σχέση μνήμης και ταυτότητας επί σκηνής

Συνέντευξη στην Κατερίνα Μιχάηλου Με χιούμορ και εξομολογητική διάθεση, η παράσταση «genes and tonic» ...

21ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου τον Ιούνιο

Από τις 11 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η 21η διοργάνωση του ...

X