Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας αποτελεί τον επόμενο σταθμό στην παγκόσμια περιοδεία της πιο πρόσφατης χορογραφικής δουλειάς του διεθνώς αναγνωρισμένου χορευτή και χορογράφου Άκραμ Καν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο με τίτλο Outwitting the Devil θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 26 και 27 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα από τα highlights αυτού του φιλόδοξου νέου θεσμού του Δήμου Λευκωσίας.

Το έργο

Βασισμένο στο Έπος του Γιλγαμές, ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το Outwitting the Devil εξετάζει το πώς ο άνθρωπος ανέκαθεν προσπαθούσε να ελέγξει τη φύση και πώς η φύση εκδικείται και καταστρέφει τελικά τον άνθρωπο.

Επί σκηνής οι χορευτές Ching-Ying Chien, Jasper Narvaez, Dominique Petit, Mythili Prakash, Sam Pratt και James Vu Anh Pham.

Μέσω μιας σύνθεσης μεταξύ κλασικού και σύγχρονου χορού, ο Άκραμ Καν εξετάζει αρχέγονα τελετουργικά και παραδόσεις, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο πλανήτη.

Το έργο μας καλεί σε ένα τραπέζι όπου η ζωή, ο θάνατος και οι μύθοι που θυμόμαστε αμυδρά είναι ο άρτος που μοιραζόμαστε»

Εμπνευσμένο από ένα νέο, προσφάτως ανακαλυφθέν μέρος του Έπους του Γιλγαμές, το νέο αυτό έργο του χορογράφου φέρνει μαζί στη σκηνή μια εξαίρετη ομάδα έξι καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας για να αποδώσουν ένα έπος για την τελετουργία και τη θύμηση. Σε ένα τοπίο από θρυμματισμένες πλάκες και πεσμένα είδωλα, οι έξι χαρακτήρες εμπορεύονται τον πλούτο και τις ιστορίες που τους απομένουν, αναζητώντας τη συμπλήρωση των κομματιών της αρχαίας γνώσης που χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

+ Εισιτήρια προς 22 και 18 ευρώ (μαθητές, συνταξιούχοι) στο www.soldoutticketbox.com, στα καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-15:00 και μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων του φεστιβάλ).

You May Also Like

Συναντήσεις αυτοσχεδιασμού, παραστατικών και εικαστικών τεχνών

Στις 27 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά μια νέα σειρά συναντήσεων αυτοσχεδιασμού.Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια συνένωσης ...

Ανοικτό κάλεσμα για το InterSpace / Γενάρης-Μάρτης 2020

Η Στέγη Χορού Λευκωσίας ανακοινώνει την συνέχεια της λειτουργίας του InterSpace, ενός ανοιχτού καλλιτεχνικού ...

Όλοι μιλούν για το Relic

Το Open House Festival τον προσκάλεσε και το Θέατρο Ριάλτο φιλοξενεί την Κυριακή 8 ...

Το έργο «Όρος» από τις Ασώματες Δυνάμεις ταξιδεύει στην Ινδία

Στην Καλκούτα της Ινδίας ταξιδεύει το χορογραφικό έργο της Μάχης Δημητριάδου Lindahl «Όρος / ...

Παρουσίαση των Πρακτικών Στ΄ Συμποσίου Κυπριακής Λαογραφίας

Παρουσιάστηκε από τον Δρ. Κωνσταντίνο Γιαγκουλή, τέως Διευθυντή του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, η έκδοση ...

Periphora: Το σώμα ως πομπός και αποδέκτης των ανθρώπινων σχέσεων

Γράφει ο δρ Ιωσήφ Χατζηκυριάκος Αναλογίζομαι τις λέξεις και τις εικόνες μέσα από την ...

X