Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας αποτελεί τον επόμενο σταθμό στην παγκόσμια περιοδεία της πιο πρόσφατης χορογραφικής δουλειάς του διεθνώς αναγνωρισμένου χορευτή και χορογράφου Άκραμ Καν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο με τίτλο Outwitting the Devil θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 26 και 27 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα από τα highlights αυτού του φιλόδοξου νέου θεσμού του Δήμου Λευκωσίας.

Το έργο

Βασισμένο στο Έπος του Γιλγαμές, ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το Outwitting the Devil εξετάζει το πώς ο άνθρωπος ανέκαθεν προσπαθούσε να ελέγξει τη φύση και πώς η φύση εκδικείται και καταστρέφει τελικά τον άνθρωπο.

Επί σκηνής οι χορευτές Ching-Ying Chien, Jasper Narvaez, Dominique Petit, Mythili Prakash, Sam Pratt και James Vu Anh Pham.

Μέσω μιας σύνθεσης μεταξύ κλασικού και σύγχρονου χορού, ο Άκραμ Καν εξετάζει αρχέγονα τελετουργικά και παραδόσεις, σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο πλανήτη.

Το έργο μας καλεί σε ένα τραπέζι όπου η ζωή, ο θάνατος και οι μύθοι που θυμόμαστε αμυδρά είναι ο άρτος που μοιραζόμαστε»

Εμπνευσμένο από ένα νέο, προσφάτως ανακαλυφθέν μέρος του Έπους του Γιλγαμές, το νέο αυτό έργο του χορογράφου φέρνει μαζί στη σκηνή μια εξαίρετη ομάδα έξι καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας για να αποδώσουν ένα έπος για την τελετουργία και τη θύμηση. Σε ένα τοπίο από θρυμματισμένες πλάκες και πεσμένα είδωλα, οι έξι χαρακτήρες εμπορεύονται τον πλούτο και τις ιστορίες που τους απομένουν, αναζητώντας τη συμπλήρωση των κομματιών της αρχαίας γνώσης που χάνεται με το πέρασμα του χρόνου.

+ Εισιτήρια προς 22 και 18 ευρώ (μαθητές, συνταξιούχοι) στο www.soldoutticketbox.com, στα καταστήματα Stephanis και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα-Παρασκευή 11:00-15:00 και μία ώρα πριν από την έναρξη των παραστάσεων του φεστιβάλ).

You May Also Like

Έκτακτο επίδομα 900 ευρώ προς καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους στον πολιτισμό

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος προς τους επαγγελματίες των Τεχνών και του Πολιτισμού αποφάσισε σήμερα ...

Σειρά παραστάσεων των έργων της Λίας Χαράκη SKULL και SEXY YUPPIES τον Νοέμβριο

SKULL Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συνέχεια του έργου SKULL με επιπλέον παραστάσεις τον ...

ΘΟΚ: Μικρές Μουσικές Ιστορίες

Ξεχωριστοί καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών δημιουργούν δέκα Μικρές Μουσικές Ιστορίες, μέσα από το πρόγραμμα ...

«KΑΡΦΙΤΣΕΣ»| Μια περφόρμανς, αφιέρωμα στον Χριστόφορο Σάββα

«Καρφίτσες» είναι ο τίτλος του νέου πρότζεκτ της Αριάννας Οικονόμου και της ομάδας της, ...

20η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου

Οι προετοιμασίες για την Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου συνεχίζονται εντατικά, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν ...

«Yama» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2017

Για μια παράσταση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού φτάνει στην Κύπρο η ομάδα σύγχρονου ...

X