Almost family: Το what’s next του «Πάμε πακέτο» έγινε σειρά

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι έγινε αφότου έκλεισαν οι κάμερες στη δακρύβρεχτη εκπομπή «Πάμε πακέτο»; Δηλαδή, ποιο ήταν το αποτέλεσμα των ιστοριών που βλέπαμε σε εκείνη την εκπομπή; Για παράδειγμα, δύο αδέλφια ξανασμίγουν μετά από είκοσι περίπου χρόνια. Ωραία, συγκινητική ιστορία. Όταν στέγνωσαν τα δάκρυα; Κατάφεραν να χωρίσουν την περιουσία τους; Μάλωσαν για τα κληρονομικά, όπως γίνεται με όλες τις κλασικές οικογένειες; Κατάφεραν να κρατήσουν επαφή, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κοινά βιώματα, παρά μόνο ένας συγγενικός, οικογενειακός δεσμός;

Αυτό το what’s next του «Πάμε πακέτο» είναι εν ολίγοις η ιστορία της σειράς «Almost family», παρά το γεγονός πως το βασικό της θέμα είναι μια πολύ σοβαρή ιστορία. Στη σειρά, η τακτοποιημένη ζωή της βασικής ηρωίδας αναστατώνεται μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη πως ο πατέρας της, επιτυχημένος και διάσημος μαιευτήρας, χρησιμοποίησε σε πολλές περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης το δικό του… γενετικό υλικό. Σε πολλούς ενδεχομένως το στόρι να θυμίσει το «Sisters», το οποίο μπορείτε να βρείτε στο Netflix. Και σε εκείνη τη σειρά, όπως και σε αυτήν την αυστραλιανή παραγωγή, δεν εξετάζονται οι σοβαρές, κοινωνικές, νομικές και άλλες παράμετροι, όπως θα ανέμενε κανείς. Είναι η αφελής, σχεδόν σαπουνοπερική, ματιά. Η μία κοπέλα νιώθει τόσο μόνη στη ζωή που θεωρεί πως της άξιζε μια αδελφή, γι’ αυτό και βλέπει αυτή την εξέλιξη ως μια καλή ευκαιρία για να χαρεί την αδελφική αγάπη που πάντα ζήλευε. Μια άλλη ηρωίδα, υιοθετημένη, μεγάλωσε σε μια προβληματική οικογένεια και νιώθει πλέον πως ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία που ζούσε τόσα χρόνια. Παρά το γεγονός πως αρχικά επιχειρείται μια καταγραφή των περιστατικών του γιατρού, στο τέλος η σειρά παρασύρεται από τα μελοδραματικά στοιχεία των ιστοριών της. Τα οποία όμως παρουσιάζονται με τόσο γλαφυρό και έξυπνο τρόπο, που είναι σχεδόν εθιστική σαπουνόπερα για να κάτσεις να τη δεις.

Στην ουσία, η πηγή έμπνευσης της σειράς είναι για ακόμα μια φορά η πραγματική ζωή. Έχουν κατά καιρούς υπάρξει διάφορες καταγγελίες για γιατρούς που έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα, χωρίς τη συναίνεση των ασθενών τους. Σύμφωνα με τους «The New York Times», επειδή τέτοιες περιπτώσεις είναι συχνές, ο καθηγητής νομικής Dr. Jody Madeira ακολουθεί πάνω από 20 υποθέσεις σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, αλλά και σε άλλες χώρες όπως η Αγγλία, η Νότιος Αφρική, η Γερμανία και η Ολλανδία. Το 1970 και το 1980 ο γιατρός γονιμότητας Donald Cline γονιμοποίησε αρκετές γυναίκες με το δικό του σπέρμα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 άνθρωποι να πιστεύουν πως είναι βιολογικά του παιδιά. Ο γιατρός δήλωσε ένοχος το 2017. Έμεινε για έναν χρόνο στη φυλακή με αναστολή. Και αυτή είναι μόνο μία από τις περιπτώσεις. Ίσως κάποτε το Netflix, που γουστάρει αυτού του είδους τις περίεργες ιστορίες, να το κάνει ένα καλοφτιαγμένο ντοκιμαντέρ για τα πραγματικά γεγονότα. Μέχρι να γίνει, όμως, θα βλέπουμε τη σαπουνόφουσκα της ιστορίας, αφού έτσι κι αλλιώς αγαπούμε περισσότερο το παραμύθι από την αλήθεια.

 

You May Also Like

Deadwater fell: Κακό χωριό τα λίγα σπίτια

Κουρασμένος από τη δουλειά σκέφτεσαι την κίνηση στους δρόμους που έχεις αφού τελειώσεις. Τη ...

Whiskey Cavalier: FBI + CIA = L.F.E

Κολλημένη στα procedurals έχει μείνει η ανοιχτή ζώνη της αμερικανικής τηλεόρασης με αποτέλεσμα να ...

Who is America? Η πραγματικότητα ξεπερνά τη σάτιρα

Ταλέντο και ευφυΐα. Αυτά τα δύο χρειάζονται για να μπορείς να κάνεις μια πετυχημένη ...

The Tick: Ο υπερήρωας της… καθημερινότητας

Αφού γνωρίσαμε όλους τους άλλους υπερήρωες, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε και έναν ο ...

I am not Okay with this… series

Εντάξει, είπαμε τα νιάτα είναι έξαλλα, αλλά όλοι έχουν περάσει από την εφηβεία, η ...

Manifest: Πιλοτάροντας σε επικίνδυνους αιθέρες

Άλλη μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που θυμίζει κάτι από “Lost” προσγειώθηκε στους τηλεοπτικούς αιθέρες. ...

X