Μητρέντζης και Καρακότας στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης

Η μουσική εκδήλωση πραγματεύεται το ελληνικό λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι μέσα από μαρτυρίες και βιώματα των δύο καταξιωμένων μουσικών και ερευνητών

Η μουσική του παρελθόντος είναι η μουσική του μέλλοντος, δηλώνουν οι μουσικοί Χρήστος Μητρέντζης και Αντρέας Καρακότας οι οποίοι θα βρεθούν σήμερα στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης για μια εκδήλωση, και πολλά τραγούδια, με αυτό ακριβώς το θέμα. Η μουσική εκδήλωση πραγματεύεται το ελληνικό λαϊκό και το έντεχνο τραγούδι μέσα από μαρτυρίες και βιώματα των δύο καταξιωμένων μουσικών και ερευνητών.

Οι Μητρέντζης και Καρακότας θα μοιραστούν με το κοινό ιστορίες που φέρνουν τη μουσική του Ζαμπέτα, του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη στο σήμερα με έναν τρόπο μοναδικό καθώς τα λεγόμενά τους θα διανθίζονται από τραγούδια

Ιδιαίτερες πτυχές

Ο Χρήστος Μητρέντζης είναι δεξιοτέχνης στο μπουζούκι και αναβιωτής του ρεμπέτικου τραγουδιού και ο Αντρέας Καρακότας είναι τραγουδιστής, μελετητής και καθηγητής λαϊκού τραγουδιού στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Μαζί θα προβάλουν και θα φωτίσουν ιδιαίτερες πτυχές της ελληνικής μουσικής τέχνης μέσα από αφηγήσεις και εκτελέσεις που θα ερμηνεύουν ταυτόχρονα την εξέλιξη της ελληνικής λαϊκής μουσικής στη νεότερη ελληνική ιστορία.

Στο προσκήνιο αυτής της μουσικής εκδήλωσης, την οποία συνδιοργανώνουν το Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης και ο Όμιλος «Κόλιαντρος», θα «συνομιλήσουν» εκ νέου ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και ο Ζαμπέτας, που σημάδεψε τη μουσική των δύο πρώτων, σπουδαίων μουσικών. Τη συζήτηση θα συνοδεύουν προβολές από το προσωπικό τους αρχείο.

+ Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 19:00 μέχρι τις 21:00 στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης (Βασ. Βουλγαροκτόνου, παλιά Λευκωσία). Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 22664697.

You May Also Like

Το RISE Up Cyprus στο ARS Electronica Festival

Το Ερευνητικό Κέντρο RISE, με τη στήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας, συμμετέχει στο διεθνές φεστιβάλ ...

«Με δύναμη από την Κηφισιά» από το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανακοινώνει την επόμενη παραγωγή του, την κωμωδία «Με δύναμη από την ...

«Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά» από το Θέατρο Μασκαρίνι

«Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά». Αυτό είναι το έργο που ετοιμάζει αυτή ...

«Ο Hρακλής και οι 12 άθλοι του»

Το φαντασμαγορικό μιούζικαλ «Ο Hρακλής και οι 12 άθλοι του» είναι η νέα υπερπαραγωγή ...

«Τα παιδιά του Κάιν» στο Θέατρο Ένα

Η Μαγδαλένα Ζήρα σκηνοθετεί τη νέα παραγωγή του «Θέατρο Ένα», ένα ψυχολογικό θρίλερ με ...

Η τζαμαϊκανή ρέγκε στον κατάλογο της UNESCO

Η τζαμαϊκανή ρέγκε μουσική (reggae) βρίσκεται από σήμερα στον κατάλογο της Άυλης Κληρονομιάς της ...

X