«Perfect Adventures»| Έκθεση του Alec Cumming

Η EDIT GALLERY στη Λεμεσό παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Alec Cumming στη Κύπρο με τίτλο Perfect Adventures.

Ο Alec Cumming είναι ένας εικαστικός καλλιτέχνης από την Μεγάλη Βρετανία που δημιουργεί ποικιλόμορφα και πολυσύνθετα ζωγραφικά έργα τα οποία αντιστέκονται στον εύκολο χαρακτηρισμό. Τα έργα του περιλαμβάνουν περίπλοκα δομημένες συνθέσεις που συνδυάζουν συγχρόνως στοιχεία αφηρημένης και εικονιστικής τέχνης. Αυτή η πολλαπλότητα στη ζωγραφική του Cumming προέρχεται μέσα από τις περιπέτειες του. Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στην Ινδία και κάνοντας συνεχώς ταξίδια ο καλλιτέχνης αντλεί έμπνευση από τις εμπειρίες που αποκομίζει μέσω αυτών, τις οποίες μεταφράζει σε έναν οπτικό διάλογο στον καμβά.

Η έκθεση ‘Perfect Adventures’ παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του Alec Cumming μέσα από την οποία συνεχίζει να εξερευνά την ιδέα των στιγμών. Ο καλλιτέχνης συνδυάζει άψογα την αναπαράσταση και την αφαίρεση, το φανταστικό και το πραγματικό. Στην καινούργια του δουλειά εστιάζει στις πρόσφατες του περιπέτειες και στο υλικό που συγκέντρωσε από τα ταξίδια του στην Ινδία, την Ισπανία, την Καλιφόρνια αλλά και την Κύπρο.

Τα ερεθίσματα που παίρνει μέσα από τα ταξίδια του, τα ερμηνεύει σε ένα «παγκόσμιο» λεξιλόγιο συμβόλων και σχημάτων. Ζωγραφίζει στον καμβά αυτά που προλαβαίνει να συγκρατήσει με μια ματιά. «Αυτό το αστείο πράγμα που κάνει ο εγκέφαλος όταν καταγράφει κάτι ευχάριστο και απολαυστικό που ‘αναγκάζει’ τα μάτια να παραμείνουν για μια στιγμή σε εκείνο το σημείο…Το είδος της χημικής αντίδρασης που συμβαίνει στον εγκέφαλο και τον προκαλεί να εστιάσει σε ένα σημείο που συνειδητά ή υποσυνείδητα μας ικανοποιεί

Όλες αυτές οι τέλειες στιγμές όπου το πραγματικό και το φανταστικό συναντιόνται αυθόρμητα, δημιουργούν μια ιστορία την οποία ο καλλιτέχνης καλεί τον θεατή να ανακαλύψει. Τα έργα φαίνονται να είναι ταυτόχρονα τόσο στοχαστικά όσο και διαδραστικά, καθώς ο Cumming υποκινεί καινούργιες συζητήσεις μεταξύ του ιδίου και του θεατή, του κόσμου και της εικόνας, του αντικειμένου και της εντύπωσης.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Alec Cumming γεννήθηκε και ζει στη πόλη Norwich του Ηνωμένου Βασιλείου και εργάζεται παγκοσμίως. Σπούδασε ζωγραφική στο Norwich School of Art and Design και έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και το Λος Άντζελες. Ο Alec είναι ο νεότερος καλλιτέχνης που έχει κάνει ατομική έκθεση με το με το British Council στην Ινδία και έχει διακριθεί το 2016 στη φουάρ τέχνης στην Ινδία. Έχει επίσης συμμετάσχει σε αρκετά artist residencies, πιο πρόσφατα στο Dove Street Studios (Norwich) και στο Μουσείο Goa Chitra (Goa, Ινδία).

Ο Alec Cumming παρουσιάστηκε στη λίστα Saatchi με τους πιο ισχυρούς επενδυτικά ανερχόμενους καλλιτέχνες και έχει κατονομαστεί ως καλλιτέχνης με ανοδική πορεία στον κόσμο της τέχνης «rising star in the art world».

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:

The Edit Gallery

Έλενα Ιωαννίδου | elena@theeditgallery.com | +357 25 251710

You May Also Like

Το Μουσείο Prado θα εκθέτει περισσότερα έργα γυναικών και ξένων καλλιτεχνών

Το Μουσείο Prado ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναδιοργάνωση της μόνιμης συλλογής του, προκειμένου να ...

Η Τέχνη Εξακολουθεί ν’ Ανθίζει

Οι επιμελήτριες τέχνης Κατερίνα Πατσαλίδου και Μικαέλλα Μελανίδου τελειώνοντας τα μεταπτυχιακά τους στις ‘Τέχνες ...

Ο «Πλωτός Τάφος» των μεταναστών στη Μεσόγειο εκτίθεται στη Μπιενάλε Βενετίας

Εάν ο επιμελητής της φετινής 58ης Μπιενάλε εικαστικών της Βενετίας Ραλφ Ρούγκοφ θέλησε να ...

Έκθεση για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Αντιπροσωπευτικά έργα ενός διεθνώς αναγνωρισμένου καλλιτέχνη «της κυπριακής διασποράς», όπως έχει χαρακτηριστεί ο Μιχάλης ...

Διάλεξη του Μιχάλη Αναστασιάδη για την έκθεση του στο NiMAC

Στο πλαίσιο της έκθεσής του με τίτλο «Things that go together», ο Μιχάλης Αναστασιάδης ...

Έκθεση φωτογραφίας GuruShots στο Κέντρο Φωτογραφίας 6×6

To Kέντρο Φωτογραφίας 6×6 φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Κύπρο έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει ...

X