Tree time, από την Πόλα Χατζήπαπα

Με ζωγραφική και άλλα παράλληλα δρώμενα επιλέγει η εικαστικός Πόλα Χατζήπαπα να εκφράσει την αγάπη της προς τα Δέντρα

Η Πόλα Χατζήπαπα παρουσιάζει τη νέα της εικαστική δουλειά μέσα από την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Tree Time» που εγκαινιάζεται στις 4 Νοεμβρίου στις 19:30 στον πολυχώρο Γκαράζ.

«Με ζωγραφική και άλλα παράλληλα δρώμενα επιλέγει η εικαστικός Πόλα Χατζήπαπα να εκφράσει την αγάπη της προς τα Δέντρα. Μια αγάπη -και ανάγκη- για επαφή μαζί τους που σίγουρα όπως λέει η ίδια, όλοι έχουμε βαθειά μέσα μας.

«Σαν δρομέας μεγάλων αποστάσεων και κυρίως σε μονοπάτια της φύσης, η επικοινωνία μου με τα δέντρα ήρθε όμορφα και αυθόρμητα», σημειώνει η ίδια. «Μια επικοινωνία σιωπηλή, με ένα ταπεινό σεβασμό και μια περιέργεια για γνώση και πληροφορίες για το οικοσύστημα. Με πινέλο, μπογιά και κολάζ αποτυπώνω στοιχεία των δέντρων που με ελκύουν και μου προκαλούν εντύπωση και θαυμασμό. Προσπαθώ να μεταφέρω στον καμβά τη μεγαλειότητα αιωνόβιων δέντρων και των «Δέντρων-Μητέρες», τον τρόπο που τρέφουν και προστατεύουν τα μικρά δεντρίλια τους, όπως ακόμα και την ευφυή επικοινωνία μεταξύ τους μέσω ενός περίπλοκου αλλά και μαγικού υπόγειου δικτύου.»

«Tree Time. Ώρα των Δέντρων», δηλώνει. «Επειδή θυμώνουμε όταν κόβονται δέντρα για χάρη του μπετόν, θυμώνουμε όταν καίγονται δάση για το χρήμα, όταν σχεδιάζονται έργα χωρίς δέντρα. Επειδή πολλοί τα παίρνουμε σαν δεδομένο και απαιτείται ξανά και ξανά μια υπενθύμιση για την τεράστια ζωτικής σημασίας συμβολή τους. Για τη ψυχή μας, για το μυαλό μας, για την υγεία μας. Αλλά και για όλο το οικοσύστημα του πλανήτη που αποκαλούμε σπίτι.»

+ Εγκαίνια στις 4 Νοεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί μικρή παρουσίαση της Πρωτοβουλίας Πολιτών «300,000 Δέντρα στην Λευκωσία» που στόχο έχει την κινητοποίηση και ενημέρωση πολιτών αλλά και την άσκηση πίεσης σε αρμόδιες αρχές για τη σημασία δεντροφυτεύσεων σε ατομικό και συλογικό επίπεδο.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα προβληθούν ντοκιμαντέρ για τα δέντρα και θα πραγματοποιηθεί περίπατος στο Πάρκο Αθαλάσσας, λεπτομέρειες για τον οποίο θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Γκαράζ μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2019. Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00 – 13:00 και 17:00 – 20:00.

You May Also Like

Βελγική Τέχνη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Αφιερωμένη στους πρωτεργάτες του Βελγικού Ιμπρεσιονισμού και στα κινήματα που ακολούθησαν μετά από αυτούς, ...

Τα Ωραιότερα Τραγούδια της Μπουάτ στο Θέατρο Ριάλτο

Μια βραδιά γεμάτη σπουδαία τραγούδια από το Νέο Κύμα και τις αθηναϊκές Μπουάτ των ...

Με «Τα Μαγικά Φασόλια» του Θήο Παναγίδη συνεχίζεται το Θερινό Σινεμά του Θεάτρου Ριάλτο

Μετά τις Γαλλικές ταινίες, σειρά στο πρόγραμμα του Θερινού Σινεμά παίρνει η Κυπριακή ταινία ...

NO_BODY/ At a Distance 2020

Η Στέγη Χορού Λευκωσίας και το Dance Gate Lefkosia ανακοινώνουν το 12ο NO_ BODY/ ...

Διαφωνία ΕΚΑΤΕ για νομοσχέδιο για την επαγγελματική υπόσταση του καλλιτέχνη

Tο Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα δηλώνει ότι ...

Το νέο έργο του Banksy με ένα δυνατό φτέρνισμα στο Μπρίστολ

Ο Banksy αυτή τη φορά βρίσκεται πίσω από τη χιουμοριστική τοιχογραφία με τίτλο “Aachoo!!”, ...

X