Αντρέας Κουντουρέσιης

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου

Ποιος είσαι;

Ονομάζομαι Αντρέας Κουντουρέσιης, είμαι 27 χρονών, ζωγράφος από τη Λευκωσία. Με σπουδές στο Gray’s School of Art της Σκωτίας και σε έναν «κλασικής» προσέγγισης κλάδο στη ζωγραφική, το 2017 επέστρεψα στην Κύπρο. Από τον Νοέμβρη του ’17 λοιπόν, διατηρώ εργαστήρι στο Πολυεργαστηριακό Κέντρο Χρυσαλινιώτισσας.

Τι κάνεις;

Μέσω του χώρου που διατηρώ στην παλιά Λευκωσία, προσπαθώ να μετατρέψω το κύριο χόμπι μου σε επάγγελμα. Τα τελευταία δύο χρόνια, ακολουθώ ακάθεκτος τον δρόμο του εικαστικού. Ένας αρκετά δύσκολος δρόμος για τον κάθε καλλιτέχνη, με πολλά εμπόδια και προκλήσεις μαζί. Το σχεδόν αδύνατο όμως δεν σημαίνει ακατόρθωτο. Έχοντας ήδη συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, τη συγκεκριμένη περίοδο βρίσκομαι σε εξερεύνηση και εξέλιξη ερεθισμάτων που πιθανότατα να οδηγήσουν σε μια νέα θεματική πρόταση που ευελπιστώ να παρουσιαστεί στο κοινό το 2020.

Η θεματική των έργων μου περιστρέφεται γύρω από το μεταφυσικό, ρητορικό και φιλοσοφικό κομμάτι της ζωής, όπου οι ακτίνες του ήλιου συναντούν την άβυσσο της σκέψης. Η κάθε σκηνή επιδιώκει να δημιουργήσει διαφόρων ειδών ερωτήματα στον θεατή. Στα μεθόρια πλέον του ρεαλισμού και της μυθοπλασίας, η ζυγαριά στοιχείων αφήνεται στον καθένα να την ισορροπήσει.

Τι θέλεις;

Θα ήθελα να δω την τέχνη να αποκτά την υπόσταση που της αρμόζει, διότι μέχρι στιγμής οι πλείστες μορφές τέχνης δεν προωθούνται αρκετά, κυρίως μέσα από την παιδεία, που είναι η αρχή του παντός. Η σπίθα για δημιουργία είναι ένα χάρισμα που δεν πρέπει να στερείται από κανέναν για κανέναν. Συνεπώς, εύχομαι αυτή η σπίθα να κρατηθεί ζωντανή στις δυσκολίες των καιρών, έτσι ώστε και η δική μου πινελιά να προστεθεί στον χάρτη της τέχνης.

+ @andreas.kountoureshis.art | fb: AndreasKountoureshisArt | etsy.com/shop/AKountoureshisArt

 

You May Also Like

Σταυρούλα Κωνσταντή

Η Σταυρούλα Κωνσταντή παίζει μουσική όπου βρεθεί κι όπου σταθεί Τι κάνεις; Παίζω μουσική. ...

Αντρέας Λοΐζου

Ο Αντρέας Λοΐζου, άλλως NeW, δεν ζητάει πολλά Τι κάνεις; Κάνω υπομονή κυρίως και ...

Κυριάκος Σπύρου

Ο Κυριάκος Σπύρου κινείται μεταξύ πόλεων και μουσικών στυλ Πού γυρνάς; Προς το παρόν ...

Λευκή Σαββίδου

10.7.2011 H Λευκή Σαββίδου χαζεύει τα κτήρια και εστιάζει πάνω τους το φακό της ...

Στάμνα

Ποιές είστε; Είμαστε η Ελίνα και η Μαρία, η μια από Λεμεσό και η ...

Πρίτς Πράτς

Οι Πρίτς Πράτς Τσίρκο την είδαν Τσακ Νόρις Ποιοι είστε; Είμαστε δεκαπέντε [για την ...

X