Ημερίδα με θέμα το θέατρο στη πόλη της Λεμεσού

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.) μέσα στο πλαίσιο των παράλληλων με το θέατρο δραστηριοτήτων της, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το Θέατρο στην πόλη της Λεμεσού» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 (10:30π.μ. – 13:30μ.μ.) στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ.

«…Ο πολιτισμός που αναπτύσσει μια τοπική κοινωνία», αναφέρει ο Fernard Braudel στην Γραμματική των Πολιτισμών, «αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους κοινωνικούς συνεκτικούς δεσμούς που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει την παραπέρα πορεία της κοινότητας». 

Το θέατρο, όπως και κάθε άλλη τέχνη, συμβάλει ουσιαστικά και με ποικίλους τρόπους, στην πολιτισμική ανάπτυξη μιας κοινότητας. Η πορεία της θεατρικής ανάπτυξης αποτελεί, ως εκ τούτου, αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μιας πόλης. 

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας, να δώσει την ευκαιρία στους παλαιότερους να θυμηθούν και στους νεότερους να γνωρίσουν την προσφορά του θεάτρου στην πολιτισμική ανάπτυξη της Λεμεσού, αλλά και να δώσει το έναυσμα για μια συζήτηση για την περαιτέρω πορεία του.         

Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι ομιλητές που θα εστιάσουν και θα αναδείξουν συγκεκριμένες πτυχές της ιστορίας του θεάτρου στη Λεμεσό. Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι ο κ. Μπάμπης Αναγιωτός, συγγραφέας, ο κ.Μίμης Σοφοκλέους, επιστημονικός διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου – Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, ο κ. Κώστας Μακρίδης, μελετητής του κυπριακού θεάτρου, η κ.Μαρία Αθανασίου Τάκη, φιλόλογος, η κ.Νικολέτα Τζιαούρη συνεργάτης-θεατρολόγος Θεατρικού Μουσείου Κύπρου και η κ. Νάταλη Αλκιβιάδου, Λέκτορας Ευρωπαϊκού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός και παρέμβαση στην εκδήλωση από εκπροσώπους σχημάτων με θεατρική δράση στη Λεμεσό: κ. Μαρίνος Ανωγυριάτης για το Θέατρο Versus, κ. Έλενα Αγαθοκλέους για το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και κ. Μάριος Θεοχάρους για το 

Θέατρο Τσέπης.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ανοικτή για το κοινό.

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

 

You May Also Like

Βίντεο θεάτρου σκιών από την Κara Walker

Το βίντεο της Κara Walker με τίτλο Fall Frum Grace, Miss Pipi’s Blue Tale, παρουσιάζει ...

Venus in Fur επί σκηνής

«Ενενήντα λεπτά καλής διασκέδασης» συνιστά, όπως έγραψε η New York Times, η κωμωδία του ...

Πρώτη επίσημη για «Το Ανώι» με τους Handmade

Ένας νέος χώρος για ζωντανή μουσική εγκαινιάζεται στον πάνω χώρο της ιστορικής μπυραρίας New ...

Θεατρικό «κουτί» 100 θέσεων στη σκηνή του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού

Μια εναλλακτική σκηνή 100 θέσεων προσθέτει το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, με στόχο να ...

Προκήρυξη του 34ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ΘΟΚ 2021

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου προκηρύσσει το 34ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου 2021 με στόχο ...

Το ρεπερτόριο του ΘΟΚ για την θεατρική περίοδο 2020-2021

«[…] κι είδα το παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σαν νέο», γράφει σε ένα ...

X