Ημερίδα με θέμα το θέατρο στη πόλη της Λεμεσού

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.) μέσα στο πλαίσιο των παράλληλων με το θέατρο δραστηριοτήτων της, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Το Θέατρο στην πόλη της Λεμεσού» την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 (10:30π.μ. – 13:30μ.μ.) στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ.

«…Ο πολιτισμός που αναπτύσσει μια τοπική κοινωνία», αναφέρει ο Fernard Braudel στην Γραμματική των Πολιτισμών, «αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους κοινωνικούς συνεκτικούς δεσμούς που σε μεγάλο βαθμό καθορίζει την παραπέρα πορεία της κοινότητας». 

Το θέατρο, όπως και κάθε άλλη τέχνη, συμβάλει ουσιαστικά και με ποικίλους τρόπους, στην πολιτισμική ανάπτυξη μιας κοινότητας. Η πορεία της θεατρικής ανάπτυξης αποτελεί, ως εκ τούτου, αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μιας πόλης. 

Απώτερος στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας, να δώσει την ευκαιρία στους παλαιότερους να θυμηθούν και στους νεότερους να γνωρίσουν την προσφορά του θεάτρου στην πολιτισμική ανάπτυξη της Λεμεσού, αλλά και να δώσει το έναυσμα για μια συζήτηση για την περαιτέρω πορεία του.         

Στην Ημερίδα έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι ομιλητές που θα εστιάσουν και θα αναδείξουν συγκεκριμένες πτυχές της ιστορίας του θεάτρου στη Λεμεσό. Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι ο κ. Μπάμπης Αναγιωτός, συγγραφέας, ο κ.Μίμης Σοφοκλέους, επιστημονικός διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου – Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Μελετών Λεμεσού, ο κ. Κώστας Μακρίδης, μελετητής του κυπριακού θεάτρου, η κ.Μαρία Αθανασίου Τάκη, φιλόλογος, η κ.Νικολέτα Τζιαούρη συνεργάτης-θεατρολόγος Θεατρικού Μουσείου Κύπρου και η κ. Νάταλη Αλκιβιάδου, Λέκτορας Ευρωπαϊκού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός και παρέμβαση στην εκδήλωση από εκπροσώπους σχημάτων με θεατρική δράση στη Λεμεσό: κ. Μαρίνος Ανωγυριάτης για το Θέατρο Versus, κ. Έλενα Αγαθοκλέους για το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ και κ. Μάριος Θεοχάρους για το 

Θέατρο Τσέπης.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ανοικτή για το κοινό.

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

 

You May Also Like

ΕΞΩΣΤΗΣ | Αριζόνα

Συγγραφέας: Χουάν Κάρλος Ρούμπιο Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ Σκηνοθεσία: Θεατρική Ομάδα Παράσιτα Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδη, ...

«Η γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της» από τη ομάδα Pink Lemonade Theatre

Η Χίλαρι, πρώην σύζυγος του Κένεθ, προσκαλεί αυτόν και την νυν σύζυγό του, Λώρα, ...

Εγκαίνια σε κλίμα βαρύ

Το κόκκινο χαλί που στρώθηκε έξω από το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας μαρτυρούσε τις ...

Αβέβαια τα «Κύπρια» 2020

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ανάλογα θα πράξουμε», ανέφερε στον «Π» ο Άντης Παρτζίλης, καλλιτεχνικός ...

ΘΟΚ: Έμμεση λογοκρισία και παραβίαση της ελεύθερης έκφρασης το «όχι» του Δήμου Σωτήρας

Με ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε από το Δήμο Σωτήρας ότι το τοπικό Συμβούλιο ...

«Τα παιδιά του Κάιν» στο Θέατρο Ένα

Η Μαγδαλένα Ζήρα σκηνοθετεί τη νέα παραγωγή του «Θέατρο Ένα», ένα ψυχολογικό θρίλερ με ...

X