Χαβρούμενα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με Open Mic και παρουσίαση 25ου κεφαλαίου Delivering Views στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Φανερωμένης 70

Πότε; 22 Δεκεμβρίου, 2019, 5-10 μ.μ

Που; Φανερωμένης 70, Στοά Παπαδοπούλου, Πλατεία Φανερωμένης, Λευκωσία

Το ίδρυμα Φανερωμένης 70 παρουσιάζει το 25ο κεφάλαιο του συνεχούς προγράμματός του Delivering Views, με τίτλο «Τι είναι ποίηση;». Πέρσι, για την εβδομάδα ποίησης, η Φανερωμένης 70 άνοιξε τις πόρτες τις στο κοινό και τους περαστικούς της Λευκωσίας και τους κάλεσε να απαντήσουν στο ερώτημα «Τι είναι ποίηση;». Δεκάδες περίεργες, σοβαρές, από καρδίας και ειλικρινείς απαντήσεις γράφτηκαν κάτω από το κοινό και συγκεντρώθηκαν και επιμεληθήκαν από τον Μιχάλη Μαυροθέρη σε ένα βιβλίο. Μαζί μας θα είναι και όλη η ομάδα του περιοδικού Χάβρα, για μια μοναδική Open Mic βραδιά. Ελάτε μαζί μας και εξερευνήστε τον κόσμο της ποίησης με το να συζητήσετε, να δείτε, να νιώσετε, και να γιορτάσετε το τέλος του 2019.

Σας περιμένουμε όλους στη Φανερωμένης 70!

Μιχάλης Μαυροθέρης

Ο Μιχάλης Μαυροθέρης είναι Κύπριος συγγραφέας και ποιητής. Έχει εκδώσει

ποιητικές συλλογές και τρία μυθιστορήματα εκ των οποίων τα Στάσεις & Υποστάσεις και Κέικ Γεωγραφίας. Ποιήματά του εμφανίστηκαν σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Από το 2015 είναι συνδημιουργός και συνεκδότης του περιοδικού Χάβρα. Η Χάβρα είναι ένα περιοδικό τέχνης, ελεύθερου λόγου και εικόνας, ελεύθερης δημιουργίας και έκφρασης. Εκδίδεται κάθε 2 ή 3 μήνες, και παρουσιάζει έργα και ασκήσεις διάφορων δημιουργών και καλλιτεχνών, Κύπριων και μη.

Delivering Views

Η τρέχουσα δράση «Delivering Views-Delivering Texts» του Ιδρύματος Phaneromenis 70 βασίζεται στην ανταλλαγή εικόνων και κειμένων με επίκεντρο τη Λευκωσία και την Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια συλλέγουμε φωτογραφίες και κείμενα τουριστών που επισκέφθηκαν την Κύπρο, προσπαθώντας μέσα από την ξένη ματιά να επιτύχουμε μια νέα προσέγγιση και ερμηνεία στοιχείων του τόπου μας. Το υλικό που συγκεντρώνεται παραδίδεται ανά διαστήματα σε επιμελητές/ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών για να σχολιάσουν κατ’ επιλογήν τους ό,τι τους συν-κινεί. Φιλοδοξία μας είναι μέσω της διακίνησης εικόνων και ιδεών να διεγείρουμε τις αισθήσεις, το συναίσθημα και τη σκέψη, ώστε να ξεκινήσει ένας νέος διάλογος πάνω σε όσα εν κινήσει μάς διαφεύγουν.

https://www.facebook.com/events/2471571993107879/

You May Also Like

«Κυρία Μαργαρίτα» από τους Γιολάντα Χριστοδούλου και Αλέξη Βασιλείου

Την «Κυρία Μαργαρίτα», το ανατρεπτικό θεατρικό κείμενο του Βραζιλιάνου Ρομπέρτο Ατάυντε, ερμηνεύει η Γιολάντα ...

Δημόσια Συζήτηση: Πολιτιστική Διαχείριση και Κυπριακή Πραγματικότητα

«Πολιτιστική Διαχείριση και Κυπριακή Πραγματικότητα: Από την Περίπτωση του Εθνολογικού Μουσείου στο Σύνολο της ...

Αρχή με Μπέργκμαν για το Θέατρο Ένα

Με το έργο «Μετά την Πρόβα» του Σουηδού δημιουργού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν θα γιορτάσει τα ...

Ένα «safe place» στο Πάρκο Ακρόπολης

Στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Νέων, που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από τον ...

Και ψηφιακά το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Φεστιβάλ Δράμας 2020, επιστρέφει με ανακούφιση στον φυσικό του χώρο, το σινεμά, και ...

Γιάννης Καλπούζος: «Κάθε βιβλίο είναι κι ένας άλλος κόσμος»

Μια μίνι περιοδεία στην Κύπρο ξεκίνησε τη Δευτέρα 7 Μαΐου ο Γιάννης Καλπούζος, για ...

X