Δωδεκάωρη περφόρμανς στο Θέατρο Πόλης

Με καθοδηγητή τον Αλέξη Βασιλείου, δώδεκα περφόρμερς για δώδεκα συνεχόμενες ώρες, θα βρίσκονται σε μια συνεχή προσπάθεια ανακάλυψης και ανάκτησης της έννοιας της οικειότητας

Από μέρα σε νύχτα, από το φως στο σκοτάδι, μέσα από ήχους και σιωπές, βλέμματα και αγγίγματα, κινήσεις και ακινησία. Ο χορογράφος Αλέξης Βασιλείου επιστρέφει ύστερα από τέσσερα χρόνια στην καλλιτεχνική του έρευνα και προτείνει μια «άσκηση» πουι έχει τα χαρακτηριστικά μιας περφόρμανς μακράς διαρκείας.

Με την ολοκλήρωση της συμμετοχής του στο πρόγραμμα φιλοξενίας Bridges, της ομάδας pelma.Lia Haraki, o Αλέξης Βασιλείου θα παρουσιάσει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου μια δωδεκάωρη περφόρμανς κατά την οποία το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να εισέλθει και να εξέλθει από τον χώρο ανά πάσα στιγμή.

Το 2015, ο ίδιος χορογράφος προσκάλεσε έξι καλλιτέχνες για να σωματοποιήσουν την οικειότητα επί πέντε περίπου ώρες, στην βιτρίνα ενός καταστήματος στο κέντρο της Λεμεσού (στο πλαίσιο του The Performance Shop).

Αυτήν τη φορά προσκαλεί δώδεκα performers οι οποίοι, για δώδεκα συνεχόμενες ώρες, θα βρίσκονται σε μια συνεχή προσπάθεια ανακάλυψης και ανάκτησης της έννοιας της οικειότητας: πρώτα με τους εαυτούς τους και μετά σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Οι performers θα επικεντρωθούν στα κύρια εργαλεία που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του δημιουργού: το άγγιγμα, η εγγύτητα και το βλέμμα.

Συμμετέχουν οι Αριάνα Μαρκουλίδου, Πάνος Μπάρτζης, Αλέξης Βασιλείου, Άννα Μανουκιάν, Ιωάννης Παπακαμμένος, Πέτρος Κονναρής, Έλενα Καλλινίκου, Μαρίνα Μακρή, Έλενα Γαβριήλ, Μελίνα Σοφοκλέους, Δημήτρης Χειμώνας και Στυλιάνα Αποστόλου.

Η περφόρμανς πραγματοποιείται τη μέρα που ολοκληρώνεται η ερευνητική περίοδος του καλλιτέχνη, και στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας BRIDGES της ομάδας .pelma.Lia Haraki σε συνεργασία με το NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ.

+ Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, στη Λευκωσία. Οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν την performance από τη βιτρίνα του θεάτρου, από το μπαλκόνι μέσα στο χώρο του θεάτρου ή και να συμμετέχουν (αν το επιθυμούν) από τις 22:00 και μετά.

Δ
ΕΙΚΟΝΑ: Φίλιππος Βασιλειάδης

You May Also Like

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Μουσική στα Θέατρα της Κύπρου

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου επιστρέφει στα θέατρα της Κύπρου σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό, ...

“Skull” by Pelma Lia Haraki

“Skull” Μία παράσταση της Λίας Χαράκη και του Γιάννη Χριστοφίδη. 24, 25 και 28 ...

Διάλεξη με θέμα το έργο του Δανού φιλόσοφου Søren Kierkegaard

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από τη γέννηση του Δανού φιλόσοφου και ...

O Kωστής Μαραβέγιας στο Θέατρο Ριάλτο στις 13 Νοεμβρίου

Μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Ριάλτο θα δώσει ο Κωστής Μαραβέγιας, από τους πιο ...

Οκτώβριος στο Θέατρο Ριάλτο

Το πρόγραμμα του θέατρου Ριάλτο για το μήνα Όκτώβριο:   2 Οκτωβρίου 2021 Το ...

«Το τραγούδι της γης» από τις Ασώματες Δυνάμεις

Ένα έργο «ύμνο» στη Γη και στη δύναμη της ζωής και ένα κάλεσμα στον ...

X