Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στο EASAC

Η ένταξη της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στο EASAC, της παρέχει τη δυνατότητα να εκπροσωπείται επίσημα και ενεργά σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές ενώσεις Ακαδημιών

Ομόφωνα δεκτή ως μέλος του Επιστημονικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ακαδημιών (EASAC) έγινε η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Η σύνοδος του EASAC (European Academies  Science Advisory Council) πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ στις 14 Νοεμβρίου 2019 και στο πλαίσιό της συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας, Λουκάς Χριστοφόρου, και ο Ακαδημαϊκός Κώστας Παπανικόλας. Ο τελευταίος θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της Ακαδημίας στο EASAC.

Το EASAC ιδρύθηκε το 2001 στη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία και απαρτίζεται από τις εθνικές Ακαδημίες Επιστημών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του είναι η προώθηση της συνεργασίας των ευρωπαϊκών ακαδημιών μεταξύ τους και η παροχή επιστημονικής συμβουλευτικής στήριξης στους φορείς χάραξης της ευρωπαϊκής πολιτικής. Παράλληλα, το EASAC δίνει τη δυνατότητα στις εθνικές ακαδημίες να εκφράζονται συλλογικά.

Η ένταξη της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στο EASAC, λίγους μόλις μήνες μετά την σύστασή της, της παρέχει τη δυνατότητα να εκπροσωπείται επίσημα και ενεργά σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές ενώσεις Ακαδημιών. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται ένας από τους ιδρυτικούς της σκοπούς για συμμετοχή στις διεθνείς και ευρωπαϊκές ενώσεις Ακαδημιών, στις οποίες πριν την ίδρυση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που δεν συμμετείχε.

You May Also Like

Tι θα δούμε στο Viewfinder των Κινηματογραφικών Ημερών Κύπρου

Ταινίες με κοινό χαρακτηριστικό τη δημιουργική ανάγκη και την προώθηση της κριτικής σκέψης θα ...

Το ομοίωμα κεφαλιού του από Lego δώρισε ο Ed Sheeran

Ο Βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης Ed Sheeran δημιούργησε με τουβλάκια Lego ένα ομοίωμα του ...

Δεκατρία δρύινα βαρέλια μετατράπηκαν σε έργα τέχνης

Δεκατρία δρύινα βαρέλια μετατράπηκαν  σε έργα τέχνης από φοιτητές Σχολών Αρχιτεκτονικής και Καλών και ...

«Humans Being», η νέα δουλειά της Λίας Χαράκη

H Λία Χαράκη παρουσιάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά με τίτλο Humans Being, στις ...

ReInHerit στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου εξασφάλισε το πρόγραμμα με τίτλο “Redefining the Future ...

Έφυγε από τη ζωή ο χορογράφος Λάμπρος Λάμπρου

Φτωχότερος είναι ο πολιτισμός μετά το θάνατο χθες του γνωστού χορογράφου και διευθυντή του ...

X