Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στο EASAC

Η ένταξη της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στο EASAC, της παρέχει τη δυνατότητα να εκπροσωπείται επίσημα και ενεργά σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές ενώσεις Ακαδημιών

Ομόφωνα δεκτή ως μέλος του Επιστημονικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Ακαδημιών (EASAC) έγινε η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Η σύνοδος του EASAC (European Academies  Science Advisory Council) πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ στις 14 Νοεμβρίου 2019 και στο πλαίσιό της συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας, Λουκάς Χριστοφόρου, και ο Ακαδημαϊκός Κώστας Παπανικόλας. Ο τελευταίος θα είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της Ακαδημίας στο EASAC.

Το EASAC ιδρύθηκε το 2001 στη Βασιλική Σουηδική Ακαδημία και απαρτίζεται από τις εθνικές Ακαδημίες Επιστημών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του είναι η προώθηση της συνεργασίας των ευρωπαϊκών ακαδημιών μεταξύ τους και η παροχή επιστημονικής συμβουλευτικής στήριξης στους φορείς χάραξης της ευρωπαϊκής πολιτικής. Παράλληλα, το EASAC δίνει τη δυνατότητα στις εθνικές ακαδημίες να εκφράζονται συλλογικά.

Η ένταξη της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών στο EASAC, λίγους μόλις μήνες μετά την σύστασή της, της παρέχει τη δυνατότητα να εκπροσωπείται επίσημα και ενεργά σε μια από τις κύριες ευρωπαϊκές ενώσεις Ακαδημιών. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνεται ένας από τους ιδρυτικούς της σκοπούς για συμμετοχή στις διεθνείς και ευρωπαϊκές ενώσεις Ακαδημιών, στις οποίες πριν την ίδρυση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που δεν συμμετείχε.

You May Also Like

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation στην Πάφο

Από τις 21 μέχρι τις 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό 15ο Διεθνές Φεστιβάλ ...

«Η μοίρα του μπλε λύκου» σε εικόνες

«Η μοίρα του μπλε λύκου» είναι ο τίτλος του παραμυθιού που παρουσιάζει επί σκηνής ...

Νέο άλμπουμ από τους Soundgarden, 15 χρόνια μετά [βίντεο]

Δεκαπέντε χρόνια αποχής από τη δισκογραφία είναι πολλά, γι’ αυτό και η αμερικανική μπάντα ...

Ακροάσεις για το έργο «Πρόσοψη» του Κώστα Μαννούρη

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής του έργου «Πρόσοψη» του Κώστα Μαννούρη, ...

Στο σφυρί, η διάσημη «Unplugged» κιθάρα του Kurt Cobain

Η κιθάρα με την οποία ο Kurt Cobain έπαιξε στη φημισμένη συναυλία «MTV Unplugged ...

Street Art 25.000 τετραγωνικών μέτρων στο Παρίσι

Το γαλλικό δίδυμο καλλιτεχνών δρόμου Ella & Pitr ολοκλήρωσε το τελευταίο έργο του στο ...

X