Μια περιδιάβαση στην Καρπασία αποτελεί το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού με τίτλο «Περπατώντας στην άκρη της γης μας», με φωτογραφίες του Πέτρου Φιάκκα.

Το βιβλίο παρουσιάζεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή και για αυτό θα μιλήσει ο Γιώργος Χριστοδούλου, Καρπασίτης εκπαιδευτικός. Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα προβληθεί και μια σύντομη οπτική περιήγηση στην Καρπασία.

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού είναι μια περιδιάβαση στην Καρπασία, «στην απείρου κάλλους ομορφιά της φύσης, στην ιστορία, στα τοπωνύμια, στα χωριά, στα μνημεία, στις εκκλησίες και τα ξωκλήσια, στα ακρογιάλια, στις παραδόσεις και τους μύθους, αλλά κυρίως στους ανθρώπους της, σε αυτούς που παρέμειναν ακλόνητοι στους τόπους τους, και σε εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν, να ξενιτευτούν, να διασκορπιστούν στην «ελεύθερη» γη μας, αλλά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για το «Περπατώντας στην άκρη της γης μας».

Σύμφωνα με την Άννα Μαραγκού, δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό βιβλίο αλλά για μια καταγραφή «από βάθος ψυχής θαυμασμού και πόνου συνάμα, ένα βιβλίο ύμνος και ελπίδας για την «ήπειρο» Καρπασία. Ένα βιβλίο συνάμα Ωδή και Οδύνη.»

«Την περιδιάβαση που προτείνει τούτο το βιβλίο να την κάνετε παρέα με Καρπασίτη ή Καρπασίτισσα. Ούτε αρχαιολόγο ούτε ιστορικό ούτε πολιτικό, αλλά με κάποιον ή κάποια που απλά έχει έρωτα με τους ανθρώπους, τα μνημεία, τη φύση… Όλα αυτά είναι ένα στην Καρπασία!

Να προετοιμαστείτε ψυχικά, γιατί τούτο το ταξίδι δεν είναι όπως άλλα. Είναι επιλογή σωτηρίας, έξοδος από τα ψέματα, τα δήθεν και τις υποκρισίες, τους πύργους και τις αππωμάρες. Είναι μια εσωτερική διαδικασία κάθαρσης κι ένα φτάσιμο· να εύχεστε νά ‘ναι μακρὺς ὁ δρόμος και ατελείωτος.»

+ Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:00 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή.  Το βιβλίο θα διατίθεται στο Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου και σε άλλα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 35 ευρώ. Το βράδυ της παρουσίασης στις 10 Δεκεμβρίου το βιβλίο θα διατίθεται στην τιμή των 30 ευρώ.

You May Also Like

«Η Πόρνη από Πάνω» σε δύο μοναδικές παραστάσεις στην Κύπρο

Ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, «Η Πόρνη από Πάνω», ζωντανεύει στη σκηνή του ...

“Contractions” του Mike Bartlett

Η Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζει το έργο “Contractions” του Βρετανού συγγραφέα Mike Bartlett, σε ...

Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για εκδόσεις του έτους 2020

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του ...

Μέρες ραδιοφώνου

Το Κανάλι 6, με την ευγενή χορηγία της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και σε συνεργασία ...

«Ακρωτηριασμός στο Σποκέιν», τελευταίες παραστάσεις

Μια μαύρη κωμωδία σε «πραγματικό» χρόνο 90 λεπτών παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην Πάνω ...

Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης: Ποιητικοί Διάλογοι – Μαντινάδες – Τσιαττίσματα

Τα τσιαττιστά και οι μαντινάδες κατέχουν ξεχωριστή θέση στις τοπικές παραδόσεις της Κύπρου, της ...

X