Μια περιδιάβαση στην Καρπασία αποτελεί το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού με τίτλο «Περπατώντας στην άκρη της γης μας», με φωτογραφίες του Πέτρου Φιάκκα.

Το βιβλίο παρουσιάζεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή και για αυτό θα μιλήσει ο Γιώργος Χριστοδούλου, Καρπασίτης εκπαιδευτικός. Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα προβληθεί και μια σύντομη οπτική περιήγηση στην Καρπασία.

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού είναι μια περιδιάβαση στην Καρπασία, «στην απείρου κάλλους ομορφιά της φύσης, στην ιστορία, στα τοπωνύμια, στα χωριά, στα μνημεία, στις εκκλησίες και τα ξωκλήσια, στα ακρογιάλια, στις παραδόσεις και τους μύθους, αλλά κυρίως στους ανθρώπους της, σε αυτούς που παρέμειναν ακλόνητοι στους τόπους τους, και σε εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν, να ξενιτευτούν, να διασκορπιστούν στην «ελεύθερη» γη μας, αλλά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για το «Περπατώντας στην άκρη της γης μας».

Σύμφωνα με την Άννα Μαραγκού, δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό βιβλίο αλλά για μια καταγραφή «από βάθος ψυχής θαυμασμού και πόνου συνάμα, ένα βιβλίο ύμνος και ελπίδας για την «ήπειρο» Καρπασία. Ένα βιβλίο συνάμα Ωδή και Οδύνη.»

«Την περιδιάβαση που προτείνει τούτο το βιβλίο να την κάνετε παρέα με Καρπασίτη ή Καρπασίτισσα. Ούτε αρχαιολόγο ούτε ιστορικό ούτε πολιτικό, αλλά με κάποιον ή κάποια που απλά έχει έρωτα με τους ανθρώπους, τα μνημεία, τη φύση… Όλα αυτά είναι ένα στην Καρπασία!

Να προετοιμαστείτε ψυχικά, γιατί τούτο το ταξίδι δεν είναι όπως άλλα. Είναι επιλογή σωτηρίας, έξοδος από τα ψέματα, τα δήθεν και τις υποκρισίες, τους πύργους και τις αππωμάρες. Είναι μια εσωτερική διαδικασία κάθαρσης κι ένα φτάσιμο· να εύχεστε νά ‘ναι μακρὺς ὁ δρόμος και ατελείωτος.»

+ Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:00 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή.  Το βιβλίο θα διατίθεται στο Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου και σε άλλα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 35 ευρώ. Το βράδυ της παρουσίασης στις 10 Δεκεμβρίου το βιβλίο θα διατίθεται στην τιμή των 30 ευρώ.

You May Also Like

Έκπτωση στα βιβλία ποίησης για τη Μέρα Ποίησης

Βιβλία σχετικά με την ποίηση με έκπτωση 50% θα διαθέτει το βιβλιοπωλείο Μoufflon στη ...

Σύγχρονα έργα Κυπρίων συνθετών στο Ριάλτο

Ο συνθέτης Νίκος Βήχας προσκαλεί τους συνάδελφούς του συνθέτες Σάββα Σάββα, Ευαγόρα Καραγιώργη και ...

Αθηναίοι επί σκηνής | παραστάσεις στο Ριάλτο

Δύο παραστάσεις οι οποίες κέρδισαν το αθηναϊκό κοινό, βρίσκουν το δρόμο τους για τη ...

«Η λογοτεχνία στην πόλη» της Λεμεσού

Στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης «Βασίλης Μιχαηλίδης», του ΤΕΠΑΚ, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Η ...

Πρεμιέρα για το έργο «Άμστερνταμ» της Μάγια Αράντ Γιασούρ στο «Θέατρο Ένα»

Πρεμιέρα μεθαύριο Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου στο «Θέατρο Ένα» με το «Άμστερνταμ», ένα σύγχρονο, ανατρεπτικό ...

Απεβίωσε ο Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλιέρι

Ο Ιταλός συγγραφέας Αντρέα Καμιλιέρι, ένας από τους διασημότερους της χώρας του και «πατέρας» ...

X