Μια περιδιάβαση στην Καρπασία αποτελεί το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού με τίτλο «Περπατώντας στην άκρη της γης μας», με φωτογραφίες του Πέτρου Φιάκκα.

Το βιβλίο παρουσιάζεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή και για αυτό θα μιλήσει ο Γιώργος Χριστοδούλου, Καρπασίτης εκπαιδευτικός. Στο πλαίσιο της παρουσίασης θα προβληθεί και μια σύντομη οπτική περιήγηση στην Καρπασία.

Το νέο βιβλίο της Άννας Μαραγκού είναι μια περιδιάβαση στην Καρπασία, «στην απείρου κάλλους ομορφιά της φύσης, στην ιστορία, στα τοπωνύμια, στα χωριά, στα μνημεία, στις εκκλησίες και τα ξωκλήσια, στα ακρογιάλια, στις παραδόσεις και τους μύθους, αλλά κυρίως στους ανθρώπους της, σε αυτούς που παρέμειναν ακλόνητοι στους τόπους τους, και σε εκείνους που αναγκάστηκαν να φύγουν, να ξενιτευτούν, να διασκορπιστούν στην «ελεύθερη» γη μας, αλλά και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για το «Περπατώντας στην άκρη της γης μας».

Σύμφωνα με την Άννα Μαραγκού, δεν πρόκειται για ένα επιστημονικό βιβλίο αλλά για μια καταγραφή «από βάθος ψυχής θαυμασμού και πόνου συνάμα, ένα βιβλίο ύμνος και ελπίδας για την «ήπειρο» Καρπασία. Ένα βιβλίο συνάμα Ωδή και Οδύνη.»

«Την περιδιάβαση που προτείνει τούτο το βιβλίο να την κάνετε παρέα με Καρπασίτη ή Καρπασίτισσα. Ούτε αρχαιολόγο ούτε ιστορικό ούτε πολιτικό, αλλά με κάποιον ή κάποια που απλά έχει έρωτα με τους ανθρώπους, τα μνημεία, τη φύση… Όλα αυτά είναι ένα στην Καρπασία!

Να προετοιμαστείτε ψυχικά, γιατί τούτο το ταξίδι δεν είναι όπως άλλα. Είναι επιλογή σωτηρίας, έξοδος από τα ψέματα, τα δήθεν και τις υποκρισίες, τους πύργους και τις αππωμάρες. Είναι μια εσωτερική διαδικασία κάθαρσης κι ένα φτάσιμο· να εύχεστε νά ‘ναι μακρὺς ὁ δρόμος και ατελείωτος.»

+ Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19:00 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή.  Το βιβλίο θα διατίθεται στο Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου και σε άλλα βιβλιοπωλεία στην τιμή των 35 ευρώ. Το βράδυ της παρουσίασης στις 10 Δεκεμβρίου το βιβλίο θα διατίθεται στην τιμή των 30 ευρώ.

You May Also Like

Τα καλύτερα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα του Prix Jeuness στη Λευκωσία

Τα καλύτερα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα που έχουν βραβευθεί στο διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό του Prix ...

Come Together in Nicosia

To Come Together είναι μια διαδραστική, site-specific, βιωματική εμπειρία σε μορφή περιπάτου. Μέσα από ...

Έκθεση της Μερόπης Παύλου στην γκαλερί Αποκάλυψη

Η Γκαλερί Αποκάλυψη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μερόπης Παύλου με τίτλο «The Absence ...

Η Αντιγόνη Γύρα εγκαινιάζει το FrEE RIDE του Veramànd Studio

Την πλατφόρμα FrEE RIDE του Veramànd Studio μέσα από δύο μοναδικά εργαστήρια εγκαινιάζει στις ...

Λέσχη αστυνομικής λογοτεχνίας στα Public

Στη δεκαετία που διανύουμε, επωφελούμενη ίσως και από το ζωηρό κύμα του σκανδιναβικού νουάρ, ...

Πλατφόρμα Χορού #13 | Χάρης Κούσιος

Ο Χάρης Κούσιος συμμετέχει στην φετινή 13η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού με το έργο «WhOMAN», ...

X