Το νέο της μυθιστόρημα «Πεταλούδες στο Μπάνιο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις «Τελεία», παρουσιάζει η συγγραφέας Εύα Κουρσουμπά την Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Αρχείου του ΡΙΚ, στις 19:00

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: δημοσιογράφος Αθηνά Βιολάρη, ποιήτρια Ευφροσύνη Μαντά -Λαζάρου και κλινική ψυχολόγος Χριστίνα Πέτα. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Λένια Σορόκου και Ανδρούλα Ηρακλέους. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το βιβλίο «Πεταλούδες στο Μπάνιο» είναι ένα μυθιστόρημα τύπου family saga, που εστιάζει στην ιστορία μιας νεαρής οικογένειας με τρία μικρά κορίτσια, σε μια νησιώτικη πολιτεία της Μεσογείου, που ανακτά της ανεξαρτησία της την δεκαετία του ’60.

Το μυθιστόρημα κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασίωση. Με αναδρομές στο παρελθόν των προγόνων των τριών μικρών ηρωίδων και με προβολές στιγμιότυπων από τις μελλοντικές ζωές των κοριτσιών, ο αναγνώστης ταξιδεύει μπροστά και πίσω στον χρόνο, από τις φυτείες των λευκών αποικιοκρατών στην Αφρική  μέχρι τις φάμπρικες με τους Gastarbeiter στη Γερμανία, από την Ινδία των μεταφυσικών αναζητήσεων στην Αμερική των μεταναστών και της επιτυχίας, στην Αυστραλία – γη της επαγγελίας για όλους, στην Ισπανία της φτώχειας και του ξεριζωμού, στην ανθούσα ελληνική κοινότητα της Αιγύπτου, μέχρι και στην Αγγλία της μίνι φούστας και των Beatles.

Ένας μεγάλος αριθμός συναρπαστικών χαρακτήρων πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος με τις δικές τους παράπλευρες ιστορίες που πλέκονται αρμονικά με την ιστορία της οικογένειας Φωκά. Στο νέο βιβλίο της η Εύα Κουρσουμπά ταξιδεύει τον αναγνώστη στην δική του παιδική ηλικία, ξυπνώντας νοσταλγικές μνήμες και ενθαρρύνοντας την αναμέτρηση με το παιδικό τραύμα που κάθε ενήλικας κρύβει μέσα του.

Σημειώνει η συγγραφέας σχετικά με την επιλογή του τίτλου του μυθιστορήματος, που έδωσε και την έμπνευση για το εξώφυλλο του βιβλίου:

«Οι πεταλούδες συμβολίζουν τις ψυχές, που εγκλωβισμένες σε δυσλειτουργικές σχέσεις ασφυκτιούν. Κι όταν προσθέσουμε στην εξίσωση τον χώρο του μπάνιου, έναν χώρο κάθαρσης αλλά και υγρασίας, με τους υδρατμούς να κυλάνε σαν δάκρυα στα πλακάκια των τοίχων, τα φτερά των πεταλούδων μαραζώνουν και τα χρώματά τους ξεθωριάζουν. Έτσι όπως μαραζώνουν κι οι ψυχές….»

Το βιβλίο διατίθεται στα μεγάλα βιβλιοπωλεία στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες: 99424090

 

You May Also Like

Η Αλεξάνδρα Μαγκλή στη βραχεία λίστα του Βραβείο Διηγήματος της Κοινοπολιτείας

Το διήγημα της συγγραφέα Αλεξάνδρας Μαγκλή “Losing Count” περιλήφθηκε στη βραχεία λίστα μέσα από ...

Η εικόνα του αλκοολικού|Στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία [Ι]

Ορέστης Μακρής, ο ηθοποιός που συμμετείχε σε πολλά έργα παίζοντας χαρακτηριστικούς ρόλους, όπως του ...

Εκδήλωση για τον ποιητή, πεζογράφο, δοκιμιογράφο Νίκο Ορφανίδη.

Εκδήλωση για τον ποιητή, πεζογράφο, δοκιμιογράφο Νίκο Ορφανίδη με αφορμή την έκδοση του Σπιτιού ...

“READ, TELL, SHARE” από την Ομάδα Συγγραφέων ‘Διαβάσεις’ & τον Λογοτεχνικό Όμιλο Δήμου Στροβόλου

Η Ομάδα Συγγραφέων Διαβάσεις και ο Όμιλος Λογοτεχνίας του Δήμου Στροβόλου, διοργανώνουν στις 13 ...

Tα απομεινάρια μιας μέρας

Του Καζούο Ισιγκούρο Εκδόσεις Ψυχογιός “Είναι μια υπέροχη τιμή, κυρίως επειδή σημαίνει πως βρίσκομαι ...

Ο σκοτεινός, μαύρος Ιούλης στην ποίηση (ΙΙ)

Από τον Ιούλιο του 1974 μέχρι σήμερα, οι Κύπριοι βιώνουν τις συνέπειες της τουρκικής ...

X