Ενα κεραμικό του Πικάσο που παρήγαγε στο φημισμένο εργαστήρι της Madura περιλαμβάνεται στην επόμενη δημοπρασία της Cypria Auctions.

Η κεραμική κανάτα με το όνομα Petite Chouette έχει τιμή εκτίμησης 6 – 9 χιλιάδες ευρώ και αναμένεται να δεχτεί πολλά σφυρίγματα από τους φιλότεχνους που θα θέλουν να την αποκτήσουν. Η σχεδόν τέλεια σφαιρικότητα της κανάτας παραπέμπει στο γυναικείο αρχέτυπο, ενώ, παρά την παιχνιδιάρικη της διάθεση, ο Πικάσο δίνει έμφαση στην υπόστασή της ως ενός μυστήριου αρπακτικού της νύχτας.

Η «υψηλή» τριάδα

Η δημοπρασία της Cypria θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου με τη διάθεση 124 έργων, εκ των οποίων τα 12 είναι σπάνιοι χάρτες. Πάντως, η Petite Chouette του διάσημου Ισπανού ζωγράφου δεν φέρει την υψηλότερη τιμή εκτίμησης. Το έργο «Νύμφη και Βάζο» του Χρήστου Καρά (18-25 χιλ. ευρώ), η «Αφηρημένη Σύνθεση» του Χριστόφορου Σάββα (15-25 χιλ. ευρώ) και «Το πορτρέτο του Πανταλέοντα Κωστάκη» του Ανδρέα Κριεζή αποτελούν την τριάδα με τις υψηλότερες τιμές εκτίμησης.
Ανάμεσα σε αυτά, η δημοπρασία περιλαμβάνει στη συλλογή της έργα σημαντικών καλλιτεχνών, όπως οι Σπύρος Βασιλείου, Άγγελος Μακρίδης, Βαλεντίνος Χαραλάμπους, Καίτη Στεφανίδου, Αγήνωρ Αστεριάδης, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Μάρκος Καμπάνης, Ρένος Λοΐζου, Ζωή Ζέγγελη και Ρέα Μπέιλι. Η συλλογή, εκτός από πίνακες, κεραμικά και χάρτες, περιλαμβάνει γλυπτά, χαρακτικά, σκίτσα, λιθογραφίες και ξυλόγλυπτα.

Αφηρημένη Σύνθεση, του Χριστόφορου Σάββα.

+ Η παρουσίαση των έργων ξεκίνησε το Σάββατο και συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις της Cypria στη Λευκωσία (οδός Εύρου 14, Στρόβολος) μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα της δημοπρασίας, στις 19:00. Πληροφορίες τηλ. 22341122. Ο κατάλογος με όλα τα έργα της δημοπρασίας διατίθεται στην ιστοσελίδα cypriaauctions.com/

You May Also Like

«Μετά την καταιγίδα» στο Θέατρο Ένα

Το έργο περιγράφει τη ζωή μιας οικογένειας, η οποία βιώνει τη νόσο Άλτσχαιμερ και ...

«RainZonanceS 4» από τον Αντώνη Αντωνίου

Tο εν‐συνεχεία πρότζεκτ RainZonanceS το οποίο δημιουργήθηκε το 2008 από τον συνθέτη‐ηχοκαλλιτέχνη Αντώνη Αντωνίου, ...

Μια βραδιά στην Όπερα από την ΣΟΚ

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σας προσκαλεί σε μια μοναδική οπερατική πανδαισία από αγαπημένες άριες, ...

Η Γιάννα Νικολάου εκθέτει στην γκαλερί Γκλόρια

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου η Γκαλερί Γκλόρια εγκαινιάζει την τέταρτη εικαστική έκθεσης της Γιάννας ...

Ένα φωτογραφικό αρχείο της ζωής εν καιρώ COVID-19

Στο νότιο αυστριακό κράτος της Καρινθίας, ο φωτογράφος Arnold Pöschl φωτογράφησε τη γιαγιά της ...

«Τα παιδιά του Κάιν» στο Θέατρο Ένα

Η Μαγδαλένα Ζήρα σκηνοθετεί τη νέα παραγωγή του «Θέατρο Ένα», ένα ψυχολογικό θρίλερ με ...

X