Ενα κεραμικό του Πικάσο που παρήγαγε στο φημισμένο εργαστήρι της Madura περιλαμβάνεται στην επόμενη δημοπρασία της Cypria Auctions.

Η κεραμική κανάτα με το όνομα Petite Chouette έχει τιμή εκτίμησης 6 – 9 χιλιάδες ευρώ και αναμένεται να δεχτεί πολλά σφυρίγματα από τους φιλότεχνους που θα θέλουν να την αποκτήσουν. Η σχεδόν τέλεια σφαιρικότητα της κανάτας παραπέμπει στο γυναικείο αρχέτυπο, ενώ, παρά την παιχνιδιάρικη της διάθεση, ο Πικάσο δίνει έμφαση στην υπόστασή της ως ενός μυστήριου αρπακτικού της νύχτας.

Η «υψηλή» τριάδα

Η δημοπρασία της Cypria θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου με τη διάθεση 124 έργων, εκ των οποίων τα 12 είναι σπάνιοι χάρτες. Πάντως, η Petite Chouette του διάσημου Ισπανού ζωγράφου δεν φέρει την υψηλότερη τιμή εκτίμησης. Το έργο «Νύμφη και Βάζο» του Χρήστου Καρά (18-25 χιλ. ευρώ), η «Αφηρημένη Σύνθεση» του Χριστόφορου Σάββα (15-25 χιλ. ευρώ) και «Το πορτρέτο του Πανταλέοντα Κωστάκη» του Ανδρέα Κριεζή αποτελούν την τριάδα με τις υψηλότερες τιμές εκτίμησης.
Ανάμεσα σε αυτά, η δημοπρασία περιλαμβάνει στη συλλογή της έργα σημαντικών καλλιτεχνών, όπως οι Σπύρος Βασιλείου, Άγγελος Μακρίδης, Βαλεντίνος Χαραλάμπους, Καίτη Στεφανίδου, Αγήνωρ Αστεριάδης, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Μάρκος Καμπάνης, Ρένος Λοΐζου, Ζωή Ζέγγελη και Ρέα Μπέιλι. Η συλλογή, εκτός από πίνακες, κεραμικά και χάρτες, περιλαμβάνει γλυπτά, χαρακτικά, σκίτσα, λιθογραφίες και ξυλόγλυπτα.

Αφηρημένη Σύνθεση, του Χριστόφορου Σάββα.

+ Η παρουσίαση των έργων ξεκίνησε το Σάββατο και συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις της Cypria στη Λευκωσία (οδός Εύρου 14, Στρόβολος) μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, ημέρα της δημοπρασίας, στις 19:00. Πληροφορίες τηλ. 22341122. Ο κατάλογος με όλα τα έργα της δημοπρασίας διατίθεται στην ιστοσελίδα cypriaauctions.com/

You May Also Like

Υλοποίηση τοιχογραφίας «ELEMENTS»

Το τεράστιο ενδιαφέρον του κοινού έχει προκαλέσει η τοιχογραφία που δημιούργησε ο καλλιτέχνης (mural ...

Ως Δαμέ! «ΞΑΝΑβγαίνουμε στους δρόμους και διαδηλώνουμε»

Υπό την σκιά των όσων συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, που είχε ως αποτέλεσμα πολίτες ...

«Δρόμοι Νικόλα Οικονόμου»

Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα σύγχρονων κυπρίων συνθετών διοργανώνεται στο Θέατρο Ριάλτο, στις 26 ...

Δημόσια Συζήτηση: Πολιτιστική Διαχείριση και Κυπριακή Πραγματικότητα

«Πολιτιστική Διαχείριση και Κυπριακή Πραγματικότητα: Από την Περίπτωση του Εθνολογικού Μουσείου στο Σύνολο της ...

Προβολή ιδιαίτερων ταινιών στο The Shoe Factory

Με μια σειρά από επιλεγμένες, σπάνιες ταινίες φιλοδοξεί να δώσει την απάντηση στην ενδεχόμενη ...

Πολυσύνθετοι και χαοτικοί, παρά μονοσήμαντοι και συμβιωτικοί

Jake Chapman: «Νιώθω ένα ιδιαίτερο δεσμό με την Κύπρο. Είναι τεράστια τιμή για μένα ...

X