Ετεροχρονισμένη παράδοση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου

Με καθυστέρηση τριών χρόνων αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση που άρχισε το 2016

Γράφει ο Κώστας Νάνος

Για τουλάχιστον άλλους 5 μήνες θα παραμείνει κλειστό το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την παράδοση του μουσείου τον ερχόμενο Μάιο.

Η νέα καθυστέρηση οφείλεται σε πρόσθετες εργασίες που κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν για την καλύτερη λειτουργία του χώρου και την παρουσίαση των εκθεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί, προέβλεπε ότι το μουσείο θα άνοιγε τις πύλες του για το κοινό πριν το τέλος του περασμένου χρόνου. Το μουσείο αρχικά έκλεισε για να γίνει η ανακαίνισή του το 2016. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση των εργασιών εντός του 2017. Υπήρξαν όμως προβλήματα με τις προσφορές και τους διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα η παράδοσή του να καθυστερήσει σχεδόν 4 χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η τέως υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου είχε διαβεβαιώσει ότι το μουσείο θα παραδίδονταν πριν το τέλος του χρόνου. Για την καθυστέρηση των εργασιών ανακαίνισης του μουσείου, ο δήμαρχος Πάφου επέκρινε πολλές φορές μέχρι σήμερα τη διεύθυνση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ανίκανη.

Δεν κινδύνευσε

Στο μεταξύ, με αφορμή μια ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χθες στην οποία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι άντλησε νερά από το Επαρχιακό Μουσείο στην Πάφο, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι πλημμύρισαν τα υπόγεια του κτηρίου στα οποία φυλάσσονται μεγάλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα.

Ωστόσο, λειτουργός του Τμήματος Αρχαιοτήτων διευκρίνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για να αδειάσει τρία φρεάτια στα οποία συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα και ότι δεν πλημμύρισε κανένας χώρος του κτηρίου του Επαρχιακού Μουσείου. Διαβεβαίωσε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται σε ασφαλές μέρος και δεν επηρεάζονται. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, τα ίδια φρεάτια τα είχαν αδειάσει και πριν από λίγο καιρό, όμως αυτή τη φορά για να αποφύγουν το κόστος που θα κατέβαλλαν σε ιδιώτη κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

You May Also Like

Βραβείο Europa Nostra στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας στη Λευκωσία είναι ενας από τους 29 νικητές ...

Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Το θέατρο στη νεότερη και σύγχρονη Κύπρο»

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Το θέατρο στη νεότερη και σύγχρονη Κύπρο» θα πραγματοποιηθεί την ...

ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΑΡΑ | Το γυμνό κορίτσι της ΑΣΚΤ μεγάλωσε

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως | Φωτογραφία Ελένη Παπαδοπούλου Η Μαίρη Σαμαρά υπήρξε για κάτι ...

Έκθεση του Στας Παράσκου στην Alpha C.K. Art Gallery

Ο ζωγράφος Στας Παράσκος παρουσιάζει από τις 16 Οκτωβρίου τη νέα του ατομική έκθεση ...

Τα μέλη της επιτροπής μελέτης για Ενίσχυση Ψηφιακών Oπ/κών Έργων Μικρής Διάρκειας

Τα Μέλη της Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων για Ενίσχυση Ψηφιακων Oπ/κών  Έργων Μικρής Διάρκειας, ανακοίνωσαν ...

“Jiu Jitsu” – Στους κινηματογράφους από τις 10 Δεκεμβρίου 2020

O μοναδικός στο είδος του Νίκολας Κέιτζ, γνωστός για τις αναπάντεχες ερμηνευτικές επιλογές του, ...

X