Ετεροχρονισμένη παράδοση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου

Με καθυστέρηση τριών χρόνων αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση που άρχισε το 2016

Γράφει ο Κώστας Νάνος

Για τουλάχιστον άλλους 5 μήνες θα παραμείνει κλειστό το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το νέο χρονοδιάγραμμα προβλέπει την παράδοση του μουσείου τον ερχόμενο Μάιο.

Η νέα καθυστέρηση οφείλεται σε πρόσθετες εργασίες που κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν για την καλύτερη λειτουργία του χώρου και την παρουσίαση των εκθεμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί, προέβλεπε ότι το μουσείο θα άνοιγε τις πύλες του για το κοινό πριν το τέλος του περασμένου χρόνου. Το μουσείο αρχικά έκλεισε για να γίνει η ανακαίνισή του το 2016. Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση των εργασιών εντός του 2017. Υπήρξαν όμως προβλήματα με τις προσφορές και τους διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχθεί, με αποτέλεσμα η παράδοσή του να καθυστερήσει σχεδόν 4 χρόνια. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η τέως υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου είχε διαβεβαιώσει ότι το μουσείο θα παραδίδονταν πριν το τέλος του χρόνου. Για την καθυστέρηση των εργασιών ανακαίνισης του μουσείου, ο δήμαρχος Πάφου επέκρινε πολλές φορές μέχρι σήμερα τη διεύθυνση του Τμήματος Αρχαιοτήτων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ανίκανη.

Δεν κινδύνευσε

Στο μεταξύ, με αφορμή μια ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χθες στην οποία αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι άντλησε νερά από το Επαρχιακό Μουσείο στην Πάφο, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι πλημμύρισαν τα υπόγεια του κτηρίου στα οποία φυλάσσονται μεγάλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα.

Ωστόσο, λειτουργός του Τμήματος Αρχαιοτήτων διευκρίνισε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για να αδειάσει τρία φρεάτια στα οποία συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα και ότι δεν πλημμύρισε κανένας χώρος του κτηρίου του Επαρχιακού Μουσείου. Διαβεβαίωσε ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται σε ασφαλές μέρος και δεν επηρεάζονται. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, τα ίδια φρεάτια τα είχαν αδειάσει και πριν από λίγο καιρό, όμως αυτή τη φορά για να αποφύγουν το κόστος που θα κατέβαλλαν σε ιδιώτη κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

You May Also Like

ΕΚΔΟΣΗ| Κατάλογος Εκθεμάτων του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, το λεύκωμα «Θεατρικό Μουσείο Κύπρου: Κατάλογος Εκθεμάτων» ...

73ο Φεστιβάλ Βενετίας: Ένας Χριστός από τη Χιλή στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Βενετίας

Γράφει ο Νίνος Φένεκ Μικελλίδης Τρίτη μέρα χθες του 73ου κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας ...

Looping on thin ice

Ζητήσαμε από τον Θεόδουλο Γρηγορίου και τον TheoMass Lexileictous να μας μιλήσουν για τη συνεργασία τους πάνω ...

Μήνας Γαλλοφωνίας ο Μάρτιος

Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής, διαγωνισμοί και συζητήσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού ...

Oι ταινίες της εβδομάδας 14/02-20/02/14

The Monuments Men Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κλούνεϊ Παίζουν οι: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζον Γκούντμαν, Μπιλ Μάρεϊ, ...

Έκθεση φωτογραφίας “Unseen Views” του Χάρη Σολωμού

Αν είσαι λάτρης της φωτογραφίας,τότε σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις την έκθεση φωτογραφίας: «UNSEEN ...

X