Ξενάγηση και διάλεξη για τη «Χρυσή Συλλογή» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Την ειδική ξενάγηση και τη διάλεξη θα δώσουν οι επιμελήτριες της νέας μόνιμης έκθεσης της Πινακοθήκης, Λευκή Μιχαηλίδου και Ελένη Ζαπίτη

Η Λευκή Μιχαηλίδη και η Ελένη Ζαπίτη, επιμελήτριες της Χρυσής Συλλογής της Λεβέντειου Πινακοθήκης, θα δώσουν μια διάλεξη για τα αναμνηστικά νομίσματα και τα μετάλλια της νέας, μόνιμης έκθεσης «Χρυσή Συλλογή».

H διάλεξη θα δοθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της μηνιαίας σειράς «Διάλεξη της Τετάρτης» που πραγματοποιεί η Λεβέντειος Πινακοθήκη.

Οι επιμελήτριες θα παρουσιάσουν την ιστορία σπάνιων αναμνηστικών νομισμάτων τα οποία θεωρούνται ορόσημα στην παγκόσμια νομισματική ιστορία.

Η νέα μόνιμη Συλλογή της Λεβεντείου Πινακοθήκης περιλαμβάνει συνολικά 605 χρυσά νομίσματα και αναμνηστικά χρυσά μετάλλια από την αρχαία εποχή 362 π.Χ. μέχρι και τα μέσα του 20ού αιώνα. Η Συλλογή δημιουργήθηκε από τον Αναστάσιο Γ. Λεβέντη από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έως το 1976 ενώ ζούσε στο Παρίσι και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό στο σύνολό του.

Την ίδια μέρα, θα προηγηθεί ειδική ξενάγηση στην έκθεση.

+ 19 Φεβρουαρίου 2020: ειδική ξενάγηση στις 18:30 και διάλεξη στις 19:30. Οι πόρτες θα κλείσουν στις 19:40. Το κοινό παρακαλείται για την έγκαιρη προσέλευσή του. Η διάλεξη θα δοθεί στην ελληνική.

Για κρατήσεις τόσο για την διάλεξη όσο και για την ειδική ξενάγηση, μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2020 στο τηλ. 22668838 / rsvp@leventisgallery.org. Δωρεάν είσοδος. 

You May Also Like

Στήριξη στον πολιτισμό υποσχέθηκε εκ νέου ο ΥΠΠΑΝ

Τηλεδιάσκεψη με καλλιτέχνες, εκπροσώπους δημιουργών πού εργάζονται στον πολιτιστικό τομέα πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός ...

«Περπάτα ανάλαφρα τη γη»

Μια ρήση των Αβορίγινων, «περπάτα ανάλαφρα τη γη», χρησιμοποιείται ως τίτλος μιας εικαστικής έκθεσης ...

Δραματοποιείται το «Περπατώντας στις Όχθες του Πεδιαίου Ποταμού»

Το βιβλίο της Άννας Μαραγκού «Περπατώντας στις Όχθες του Πεδιαίου Ποταμού» δραματοποιείται και μεταφέρεται ...

Το Ημερολόγιο ενός Τρελού/Σπιθκιάσιμον edition

Το ημερολόγιο ενός τρελού διανύοντας τον δωδέκατο χρόνο της ζωής και αφορμή το ημιλόκνταουν ...

Συνάντηση με τον συνθέτη Gunther Schuller

Ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης Gunther Schuller θα βρίσκεται στη Κύπρο μετά από πρόσκληση του ...

«Μεταμόρφωση» από την Σ.Ο.Κ σε Λευκωσία και Πάφο

Ο καταξιωμένος μαέστρος Δημήτρης Μποτίνης επιστρέφει για να συναντηθεί επί σκηνής με τη Συμφωνική ...

X