«Άναρχες ιστορίες» στην Καστελιώτισσα

Οι «Άναρχες Ιστορίες» είναι μια παράσταση βασισμένη στη συλλογή διηγημάτων του Σάββα Βαρναβίδη «Η εμπειρία της αλήθειας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμίδα

Μια ιδιότυπη παρουσίαση βιβλίου μέσα από μια παράσταση πραγματοποιείται την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Καστελιώτισσα.

Η παράσταση έχει τίτλο «Άναρχες ιστορίες» και είναι βασισμένη στην πιο πρόσφατη συλλογή διηγημάτων του Σάββα Βαρναβίδη, «Η εμπειρία της αλήθειας» [εκδόσεις Αρμίδα]. Πρόκειται για ένα βιβλίο με οκτώ ιστορίες βγαλμένες από τη σύγχρονη κοινωνική, και όχι μόνο, πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων, στο βιβλίο γίνεται λόγος για ένα καπέλο που ζει μέσα στο πέρασμα των χρόνων, τον θάνατο ενός καθηγητή, για ένα ψωμί-ανακάλυψη στο μέσον της ερήμου, τον σκύλο-ιδρυτή μιας γκαλερί και τον λαβύρινθο που παίρνει ζωή μέσα από τα όνειρα.

«Ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με Άναρχες Ιστορίες, οι οποίες φωτίζουν πολιτισμικά, αλλά και πολιτικά, τα εποχικά μας δρώμενα. Μια εποχή στην οποία οι αλλαγές είναι ραγδαίες σε όλα τα επίπεδα, με το ανθρώπινο ήθος να πλήττεται περισσότερο. Έντονοι προβληματισμοί ξεπηδούν μέσα από το βιβλίο, μέσα από έναν φαινομενικά οικονομικό λόγο και πλούσιες φωτογραφικές εικόνες» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Σάββας Bαρναβίδης γεννήθηκε το 1962 στη Λευκωσία. Σπούδασε μηχανολογία και λογοτεχνία στα πανεπιστήμια S.U.N.Y. Stonybrook και N.Y.I.T. στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια παρακολούθησε φιλοσοφία με τους καθηγητές Reiner Schürmann και Agnes Heller στο The Graduate Faculty New School for Social Research στη Νέα Υόρκη. Σήμερα διευθύνει το ξενοδοχείο Library Hotel & Wellness Retreat στο χωριό Καλαβασός. Ασχολείται με την ποίηση, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία. Είναι ενεργό μέλος των Φίλων της Κυπριακής Βιβλιοθήκης και του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής.

+ Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, 19:30 στην Αίθουσα Καστελιώτισσας (Αγίου Μάρωνα Πύλη Πάφου, Λευκωσία). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δρ Λεωνίδας Γαλάζης (Πρόεδρος του Ομίλου Λογοτεχνίας και Κριτικής) καθώς και ο συγγραφέας του έργου Σάββας Βαρναβίδης.

Την εκδήλωση/παράσταση πλαισιώνουν με την καλλιτεχνική τους παρουσία οι Αντρέας Τσέλεπος στην αφήγηση κειμένων, η Κωνσταντίνα Χρίστου στην άρπα και η Αγνή Σακκά στο πιάνο. Συντονίζει ο Μίκης Κασάπης. Στο τραγούδι η Καίτη Οικονομίδου, ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Νίκος Ξυδάκης.

Μετά την υπογραφή βιβλίων από τον συγγραφέα, θα ακολουθήσει δεξίωση στον προαύλιο χώρο της αίθουσας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες στη σελίδα του event στο facebook. 

You May Also Like

The Pattern Which Connects στο Ίδρυμα ARTος

Το 5ο X-Dream Festival του Ιδρύματος ARTος ολοκληρώνεται στις 12 Δεκεμβρίου με την εγκατάσταση ...

Το χρονικό της κυπριακής τυπογραφίας 1878-1978

Το βιβλίο «Το χρονικό της κυπριακής τυπογραφίας» του ακαδημαϊκού Ανδρέα Κλ. Σοφοκλέους, ο οποίος ...

Χριστουγεννιάτικη φιέστα με τους Monsieur Doumani

Το τοπικό σχήμα των Monsieur Doumani, γνωστό για την καινοτομική του προσέγγιση στην κυπριακή ...

Φοβού τους Δαναούς

Φοβού τους Δαναούς Philip Kerr – Εκδόσεις «Κέδρος» Το τελευταίο βιβλίο του Φίλιπ Κερ, ...

Απο τον Δία στον Χριστό

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ Εκδόσεις Gutenberg  Μετά τα bestseller «Γιατί Βυζάντιο» και «Πόσο Ελληνικό είναι το ...

«Ο Πέερ Γκυντ από το Κόσοβο» από το Θέατρο Σκάλα

Eπίσημη πρεμιέρα με το σύγχρονο έργο του συγγραφέα Γιετόν Νεζίραϊ «Ο Πέερ Γκυντ από ...

X